18 Mayıs 2021 Salı

Çok daha ucuz maliyetle Ghezzal neler yapıyor, sende de Feghouli işte


Geleneği devam ettirelim. Sezona yönelik, benim açımdan en iyi 5 isim için kısa kısa bir şeyler yazmıştım. Bir de bunun negatif yüzü var. Şampiyon olsak belki yazmazdım da, şimdi yazmak istedim. En büyük hayal kırıklığını yaşadığım 5 isimden de bahsedeyim. İlk başta da Feghouli gelecek. Sorunu ne inanın bilmiyorum. Sezon içinde, özellikle orta sahanın merkezinde parladığı bir dönem olsa da, 3 aylar oldu 7-8 aylar, bu adam yine piyasada yoktu. Hocalık durum değil artık bu, yıllar geçti. Şu son haftalarda az buçuk, ucundan kıyısından futbol oynasa görüntü belki değişecekti. Beşiktaş'ta, çok daha ucuz maliyetle Ghezzal neler yapıyor, sende de Feghouli işte. Karşılığı olduğu için yazıyorum.


Etebo'nun sezon içinde iyi oynadığı maçlar var elbette. Yine de genele bakınca, puan kaybı yaşanan maçların yüzde 80'inde bu adam sahada. Pas oyununa o kadar yatkın değil ki, rahat geçeriz diye düşünülen fikstürde sorun yaşamamızın bence en önemli sebeplerinden. 1.2 milyon avro maaşı, 675 bin avro kiralama bedeli var. Josef de Souza gibi isimler daha makul rakamlara forma giyiyor. Bu rakamı görürsem de, oynadığın futbol hayal kırıklığı oluyor.


Yedlin'den umudumu kesmiş değilim. Bir de kamp dönemi sonrası gösterdiği uyumu görmek istiyorum. Adamın kariyeri ortada, transfer olurken de az çok tanıyorduk. Uyum sağlayamadı, bir türlü onu kullanabilecek bir organizasyon oturtamadık. Hızından faydalanamadık, en basiti bu. Yine de beklenti var işte, gösterdiği performans her ne olursa olsun yetersizdi. Şener Özbayraklı'nın dahi son dönemde bir şeyler verebildiği ortam var. Yedlin'in daha fazlasını yapması gerekiyordu.


Kamp gördü ama değişen bir şey yok. O uzun sakatlıktan geri dönemedi maalesef. Çok çalışmadığını ve disiplinsiz olduğunu düşünüyorum. Formayı da doğal olarak Donk'a kaptırdı. Sağında Mariano, önünde Fernando ya da Seri olmayınca da pas özelliği çok sırıttı ve sorun yaşattı. Fizik güç tamam da, sakatlık sonrası hızı, o patlayıcı tarafı kaybetmek sorun yaşattı. Satılır mı, tutulur mu bilmiyorum. Umarım ayağa kalkar.


Takımın en golcüsü diye yazmayın boşuna. Sezon içinde 22 tane maç kaçırmış. Hepsi de sakatlık kaynaklı ve Falcao'nun "tam olarak iyileşmeden oynamam mottosu" bizi aşağı çekti. Mostafa Mohamed, patlak dizi ile mücadele etmeye çalışıyor. Diğer tarafta da Falcao, iç sahada tribünlerin aranan ismi. 9 golü olsa ne fayda, son 2 haftada sahada olmadıktan sonra. Haliyle de hayal kırıklığısın. Bu görüşe katılmayana saygı falan da duymuyorum.

20 yorum:

  1. Bu arada ghezzal bizde olsa 3.5 milyon falan alırdı maalesef şu maaş işini çözemiyoruz, yabancı oyuncuların çoğu haddinden fazla alıyor, mesela omar 450 bin euro alıyordu, bizde 1.5 milyon alıyor hatta daha fazlasını aldığı söyleniyor ki doğrudur yönetim bu konuda sansürlüyor sözleşmeleri, yani aldığı para neden 1.5 m mesela ghezzal rosier josef hatta abou nelere oynuyor biz de çokta acayip kalitesi olmayan adama 1.5 veriyoruz, 800 bine falan en fazla ikna edemiyor muyuz yani bjk nasıl ediyor peki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi kesinlikle haklısın.Çok doğru bir soru ve benim de kafamda olan bir şeydi bu. Bizde para yok değil yani var. Bizim sorunumuz paramızı yanlış yerlere,olmadık rakamlara elaleme dağıtmak.Bunun önüne geçemiyoruz.Sanki herkes Didier Drogba.

      Sil
    2. Fırsat işte, kovalayacaksın. Takımı gözden çıkardı, gitsin diye bekliyor. Maaşının yarısına kiraladın.

      Sil
  2. Listedeki herkesin iyi kotu katkisi var bana göre sezonun bidonu Feghouli, tam düzelecek derken Belhanda'nin gonderilis sekliyle tamamen kontagi kapatti, genc birine sans versek ya da Sekidika bile kalsa daha fazla katki alirdik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tarık çamdal ile yarışır. sporcu ahlakı çok düşük bir adam feghouli. falcao ile kıyas bile etmem. en ufak çabası yok.

      Sil
    2. Katiliyorum, bence Feghouli disinda herkesin katkisi var yazdigim gibi sonucta bu takim averajla ikinci bitirdi ligi.
      Feghouli olayinda hata bizim yoneticilerimizde, adamin her dedigini kabul edip astronomik sartlarda ulkeye getirirsen o da boyle davranir zaten Feghouli'nin kulube saygi gosterdigini de dusunmuyorum bence hemen gitsin. Falcao daha farkli o da fiyat performans olarak dusuk ama illa gitmek istemezse kaldigi an yine en kotu 10 gol atar ama 1 sene daha Feghouli'ye katlanamayiz kesinlikle.

      Sil
    3. Bence de çok çalışkan değil, çabuk düşüyor, sorun da çıkarır oldu. Onu tutacak lüksümüz yok.

      Sil
  3. şimdi bu feghouli ve falcao'nun sözleşmesinden nasıl çıkacağız biz. kendileri gitmek istemezlerse toplam 10m€ vereceğiz bunlara, hatta daha fazla.

    YanıtlaSil
  4. Yedlin devre arası geldi.uyum problemi çekti.
    Etebo yetenek olarak sınırlı,kiralık ve büyük takım oyuncusu değil.
    Luyindama sakatlıktan iyi dönemedi. Ayrıca iyi olması için oyun kurmaması gerekiyor.Sadece kesici olarak oynamalı.
    Falcao hep sakat zaten.Attığı gollerin çoğu penaltı.
    Bunların hepsinin bir bahanesi var ve anlarım. Ama Feghouli'yi kesinlikle anlamıyorum.Tek aklıma gelen tembel ve çalışmıyor olması.Umarım Falcao ile birlikte gönderebiliriz.Takımın en çok kazanan 2 oyuncusu ve verimleri inanılmaz düşük.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yedlin atletizm ve hızı dışında hiçbir özelliği olmayan 5 metreye pas atarken bile korkutan bir bek. sadece hızını kullanarak verim alabilirsin ama o oyun tipi de bizde yok. bizde kağnı futbolu var.

      Sil
    2. Çalışkan değil, istikrarı yok. Doğru yerde kullanılmaması da diğer etmen.

      Sil
  5. Ben 1. sıraya Falcao'yu yazarım. Tam bir hayal kırıklığı. aldığı maaşla ters orantılı şekilde takımın açık ara en kötüsü. Bence art niyetli aynı zamanda. Asla elini taşın altına koymuyor, liderlik etmiyor, takımı hiç ama hiç sahiplenmedi. Oysa ki onu ne kadar istemiş ve beklemiştik. Karşılamaya gelen onbinlerce insan ödenen 30 milyon euroları bulan kontrat.. Yazık gerçekten çok yazık.Zararın neresinden dönersek kardır diyip, bonservisini eline verip yolları ayırmak en iyisi. 2. sırada kesinlikle Feghouli var. Ona da ayrıca öfkem büyük. Dediğin gibi ortada hiçbir sebep yokken adam oynamadı. Resmen oynamadı. Zaten final haftalarında ona o kadar ihtiyacımız varken, hoca kenardan 5. oyuncu olarak bile sokmadı. Demek ki artık tamamen kopmuş. Umarım gidişinin habercisi olur.
    Bunlarla aynı klasmanda gördüğüm Babel beni çok şaşırttı. Tam bir pro gibi liderlik yaptı, insiyatif aldı, gol attı attırdı. O da çok alıyor ama en azında bu sene karşılığı bir nebze de olsa verdi.
    Yedlin, belki erken ama bence temel futbol fundemental bilgisi eksik bir oyuncu. futbola geç başladı, atletizmden mi futbola döndü bilmiyorum ama özellikle defansif anlamda ciddi yerleşme, yer tutma, ters kademe bir bekte olmazsa olmaz bir takım özelliklerinin eksik olduğunu düşünüyorum. Bunlar da kamp dönemi geçirse dahi düzelmez gibi geliyor. üstelik boyu da kısa. Ben artık kısa ve atlet beklerden sıkıldım. Topu bilen, defans yapmayı bilen, hava topunda ezilmeyen, IQ'su yüksek bek oyuncuları istiyorum.
    Ama bakıyorum hoca ısrarla hakkını sürekli atletizm ve hızdan yana kullanıyor. Halbuki defanstaki ilk bakılması gereken şey bence oyun zekası, yer tutma(positioning), sezgi, kademe ve durdurma olmalı. Hızın, atletizmin öncelikli alanı orta saha ve özellikle forvet elemanları. Yani dünya çapında hızlı, atlet forvetleri onlar kadar hızlı stoperlerle değil zekanızla, bilginizler, takım oyununuzla durdurabilirsiniz. Ne Pope ne Bülent ne Suat ne Capone çok hızlı değillerdi. Ama hepsinin ortak özelliği futbolu bilmeleriydi. Sezgi, yer tutma, kademe, ters kademe, zeka, IQ ilk aradığım şeyler.
    Lyundama, Omar, Yedlin, Şener, Sarakki, hepsinde ortak özellik koş koş koş. ama akıl maalesef yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. art niyetli adam dönmek için bu kadar çabalamaz. art niyet için bkz feghouli. falcao verimsiz, gitmeli, çürük hepsi tamam. ama sahada asla kaçmadı. penaltı deyip geçmeyin bu arada denizlispor maçı meydanda.

      Sil
    2. Falcao bence de art niyetli değil ama aidiyeti de düşük. Fedakarlığı yok.

      Sil
  6. son haftalarda feghouli'nin yüzüne bile bakılmadi. nasıl katkı versin adam ? kazanılabilirdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli geçen yılda da bizi yakmıştı.Trabzonspor maçı kırılma maçıydı ve rakibe bilerek tekme atıp kırmızı görmüştü.Bu sene oynadığı maçlarda ne yaptı bu adam?futbo geçmiş ile oynanmıyor maalesef. Kimsenin yüzüne bakmadığı Larin neler yaptı?Futbolcu kendi eliyle alır formayı.Artık futbolcunun geçmişine yatırım yapmamamız gerekiyor.Kerem,halil,taylan,ogulcan,mustafa muhammed,marcao,gedson gibi aç ve hırsını yitirmemiş oyunculara yatırım yapılmalı.
      Burak Yılmaz veya Arda Turan gibi hırsını hiç kaybetmeyen tecrübeli oyuncu bulursan değerlendirilebilir tabiki.

      Sil
    2. Bakılmadı, çünkü oynamak istemedi. Basit cevabı.

      Sil
  7. Falcao ve Emre Akbaba bu sene sahada gördükçe tepemi attıran oyuncuları. Oyuncularin iyi niyetinden şüphem yok ozellikle de Emre Akbaba'nin fakat olmayan oyuncuda da aşırı ısrar etmek çok büyük puan kayıplarına sebep oldu. Kimse Trabzon maçında attığı gol demesin Emre oynadığı için kaybettiğimiz puanlar için satirlarca yazı yazabilirim.

    Falcao da takım kimyasına uymadı bir türlü yapacak bir şey yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Falcao sahada olduğunda sorun yok. Sorun sahada olmaması :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir