31 Mayıs 2021 Pazartesi

Enis Destan, Burak İnce'ye oranla şu aşamada vitrinin en tepesinde


Enis Destan, Burak İnce'ye oranla şu aşamada vitrinin en tepesinde. 1 yaş daha büyük tabii, Avrupa'ya gidiş kapısı onun adına açık, Burak İnce için ise 1 sezon sonra olacak. Tabii şimdiden anlaşılıp, 1 yıl Altınordu'da kiralık bırakma gibi seçenekler de konuşulacaktır. Altınordu'nun Enis Destan için 3.5 milyon avro, Burak İnce için ise 2.5 milyon avro istediği yazılmış. Mutlaka bir sonraki satış payı da olacaktır. Böyle potansiyeller adına doğal rakamlar.

Talipleri de var. Burak İnce için Sevilla ve Leverkusen gibi takımlar yazılmış. Bu takımlar transferi gerçekleştirirse, futbolcu 1 sezon sonra gidebiliyor. Enis Destan için de yine birçok Avrupa kulübünün ilgisi var. Enis Destan için ülke içinde Fenerbahçe adı da geçiyor. Burak İnce için ise Galatasaray'ı konuşmuştuk. Galatasaray'ın Enis Destan için bir hamlesi olmaz, şu an forvet transferi sanmıyorum ki düşünülsün. Halil Dervişoğlu için de uğraşılıyorken.

Burak İnce ise farklı, onu konuşmuştuk. Galatasaray orta sahasında ona yer bulunur ve hocanın elinde gelişimi beklenir. Şöyle bir düşünce duydum, genç ve potansiyel yerlilerin etrafında, biraz daha tecrübeli yabancılar. Sadece gençleşeceğiz diye bakmayın, ortaya bir harman dökülmek isteniyor. Burak İnce gibi yerli potansiyeller adına daha agresif hareket edilip, bonservis bedelleri gözden çıkar. Biraz daha tecrübeli yerliler daha az maliyet ya da bonservissiz olur.

Yabancı tarafında da tecrübeli isim gelecekse bonservissiz olur, nokta atışlarında ise iddialı bonservisler görebiliriz. Tabii o isimlerin de yaş haddi düşük olacaktır. Bu söylediklerim kongre sonrası gerçekleşir, bugünden "bonservisli" isimler adına hareket zor. Kongre sonrası, genç ve potansiyel yerliler adına agresif hareket eden Galatasaray'ı görmek istiyorum. Barış Alper Yılmaz için de bu geçerli. Artık kaptırmayalım şu çocukları.

8 yorum:

  1. Tek dileğim bu gençler başkan seçilene kadar satılmasın gerisi de başkanda artık

    YanıtlaSil
  2. Altınordu'dan fenerbahçeye giden oyuncuların gelişimi durdu. Ravil Tahir de Başakşehir'de pek forma şansı bulamadı. Biz Altınordu'dan bu tarz bir transfer hiç yapmadık fakat sonucun çok farklı olacağını düşünmüyorum. Oyuncular da böyle düşünüp gelmek istemeyebilirler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belli olmaz bence, iş potansiyele ve hocaya bakıyor.

      Sil
  3. Bence hem Burak hem Enis'i almalıyız, böyle futbolcular 10 yılda bir çıkıyor, zamanında Çağlar ve Merih'i alsak ve Ozan'ı kadroda tutsak şimdi başka bir seviyede olabilirdik. Keşke Mohammed yerine de Ali Akman'ı alabilseydik, Kerem-Halil-Ali; Barış-Enis-Oğulcan ve alt yapıdan gelen Eren ile sürekli üzerine koyacağımız sistem inşa edebilirdik. Halil özel bir oyuncu, ama Halil'i alamazsak ve Enis Destan'ı alırsak bence yine de güzel bir iş yapmış oluruz, Mohammed ve Enis her ikisi de komple forvet özellikli oyuncular ve Terim'in de böyle bir forvet istediğini ve tek forvetten vaz geçmek istemediğini görebiliyoruz. Bir kenarda Barış ve Kerem gibi üretken ve becerikli, diğer kenarda Oğulcan ve Kenan gibi çalışkan ve fizikili oyuncularla forvet rotasyonumuzu tamamlayabiliriz. Orta sahada ise Belhanda ve Paulinho gibi tecrübeli isimlerin yanında Gedson gibi bir canavar, Taylan, Emre Kılıç, Ömer Bayram gibi isimleri tutabilirsek, Burak İnce gibi bir potansiyelin yavaş yavaş maksimum noktasına ulaşmasın sağlayabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Enis Destan'ı alalım da, yedek kalma durumu olur, ne denli gelişir bilmiyorum. Eldeki forvet rotasyonu çok kalabalık. Mostafa Mohamed iyidir, neden öyle dedin bilmiyorum :)

      Sil
    2. Mostafa Mohammed çok iyi tabii ki, cok cok iyi bir transfer ve cok iyi bir karakter. Mostafa/Enis güzel bir rotasyon olur, ben yetenekli Turk oyuncuları Galatadarayda gormek istiyorum:)

      Sil
    3. Ben de isterim en iyi yerliler bizde olsun. Ucunda kısıtlama olmayan yerli ağırlığını da çok severim :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir