31 Mayıs 2021 Pazartesi

Éver Banega & Galatasaray, bu transfer hikayesi bizler için derin bir yara


Bu transfer hikayesi, Galatasaraylılar için derin bir yara. 2 sezon önce, transferin belki de en önemli gündem maddesiydi. Seri, Nzonzi, Lemina gibi bir harekata girmeden önce, hocanın aklında Banega / Fernando orta sahası vardı. Banega'yı istedik, futbolcu da gelmek istedi ama bu transfer gerçekleşmediği gibi, Fernando'yu da Sevilla'ya sattık. Fernando'nu satışında değilim de, plan dahilinde harekete geçip, ilk etapta plandan olmak da büyük bir yönetim becerisi işte.

Banega o yıl Sevilla'da kaldı ve Avrupa Ligi'ni kazandılar. Sezon sonunda da Suudi Arabistan'ın Al-Shabab Riyad takımına gitti. Suudi Arabistan'da ne yaptığına yönelik fikrim yok da, 25 maçta 7 gol 8 asist yapmış. Yaş 32, fotoğraf farklı konuşsa da, çok fazla saldığını düşünmüyorum. Haberlerde adı geçiyor, menajer önerileri başlamış. Eğer bonservisini alabilip, serbest kalırsa, eminim ki transferi adına daha sık konuşmaya başlarız.

Banega'nın oynadığı futbolu izlemek büyük keyif. Müthiş bir yönlendirici çünkü. Galatasaray da böyle bir yönlendiriciye hasret diyelim. Hem işin "tabela" noktasında var olup, hem de oyuna yön katacak, seni ipten alacak bir ismi arıyoruz. Oyunun 2 tarafında vereceği katkı da cabası. İster derine at, önünde 2 tempolu isim oynat. İster 4-4-2, 4-4-1-1 gibi bir düzene geç, orta saha 2'lisinden biri yap. Hangi kurguya geçersen geç, böyle bir isme net şekilde ihtiyacın olacak.

4-3-3 gibi düzende, tecrübe tarafını 6 numaraya yoruyoruz da, orada yönlendirici fikrine de sıcağım. İlla kesici, fizikli bir ismin olması şart değil. Fatih Hoca da böyle bir kurguda, 3 tane 8'le oynamayı severken. Tecrübeli yabancıların etrafında, genç yerliler düşüncesi de ayrı bir konu. Banega'nın şartlarına bakmak lazım, serbest kalabilecek mi, ayrılacaksa nasıl olacak. Ayrılmak istediği ısrarla yazılıyor. O ligde serbest kalıp da, ülkemize gelen futbolcuların birçok örneği var.

2 yorum:

  1. her zaman dediğin gibi maliyet ekseninde değerlendirmek lazım olası bir banega transferini

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maliyet bu işlerin başı. Ben yaşa bakmam, fiyat / performans değerli :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir