9 Mayıs 2021 Pazar

Falcao ve Babel de çok iyi iş çıkarmadı mı?


Babel ve Falcao'yu 11'de görünce, ufak çaplı bir isyan koptu. Halil Dervişoğlu ve Kerem Aktürkoğlu gibi isimlerin yükselişinin ardından, gelecek adına bu isimlerle devam edilmeli diye düşünüyordum. Hala da o noktadayım bu arada. Çoğu ismin Galatasaray'da geleceği kalmadı ya da kalmamalı. Yine de "maç planı" üzerinden, Fatih Hoca'nın Beşiktaş karşısındaki her hamlesi tuttu. Falcao ve Babel de çok iyi iş çıkardı. 

Babel özelinde zaten konuşuyoruz. O sahada olduğunda, onunla oynanan oyun problem. Oyunu eleştirdik, Babel'in performansını değil. Babel yoksa işini yaptı yine, yeri geldi takımı ipten de aldı. Beşiktaş karşısında da ilk gol ondan geldi. Vida / Wellinton ikilisini maçın başında öyle yıprattı ki, sonrasında müdahale dahi yapamadılar. Falcao'nun boşalttığı alanı da net doldurdu. İlk golün gelişi böyle. 

Aslında cirit atması gereken isim Onyekuru. Bu plan biraz da onun için vardı diyelim. Geçen sezonki Fenerbahçe deplasmanı gibi. Açık alan oluşsa da, atıcı bulmak zor. Gedson Fernandes'in Babel'e asisti harikaydı. Görevi ise bu değil, o ekstrası diyelim. Geçen sezon bu işi Seri iyi yapardı, bugün böyle bir isim yok. Yeni sezonun transfer döneminin en önemli gündem maddelerinden biri bu olacak. Bu profilde bir isme ihtiyaç var.

Falcao'ya gelirsek. "Diri bir Falcao" diyeceğimiz günlerden biri daha demiştim. Oynamasını hiç beklemedim, hatta her fırsatta neden etikete yöneliyoruz diye de eleştirdim. Halil Dervişoğlu yükseliyor çünkü, Mostafa Mohamed de var. Falcao'yu Beşiktaş karşısında kullanış biçimine bakınca, rakip yarı sahada gezdi ve seni orada tuttu. Halil Dervişoğlu o şekilde sırtı dönük oynamaz, Mostafa Mohamed'i gezdirdiğinde ise etkisi düşüyor. Hocanın Falcao planı da tuttu yani.

Tabii bu, kendisiyle yeni sezonda da devam edelim demek değil. Gönderemiyorsan mecbursun da, bir şekilde yolları ayıralım. Babel adına da bunu düşünüyorum, Feghouli için de. Şu da acayip, tam da Feghouli'ye bakan maçtı ama oyuna alınmadı. Tüm etiketli, tecrübeli isimler 11'e dönerken, o yine yoktu. Silindiğini daha önce de yazmıştım, bu saatten sonra zor. Takımdan ilk ayrılan o olacaktır. Emre Akbaba yerine şu maçta, merkezde oynayan bir Feghouli farklı olurdu.

6 yorum:

  1. bu iki oyuncunun da ücretlerini ve takıma verdiklerini tartışabiliriz. gitsinler isteyebiliriz. ama ortada bir performans var. bu gerçek.

    feghouli ise mutlaka gönderilmesi gereken iş ahlakı sıfır bir isim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli konusunda ailevi problemler var sanırım.

      Sil
  2. İlk 11 gördüğümde bende de isyan koptu. lakin beşiktaşın oyun anlayışı aklıma gelince tutabileceğini düşündüm ancak ihtimali düşük verdim. plan tuttu. maç içerisinde ilk başlarda beşiktaşın ön alandaki baskısı yüksekti hatta orta sahamız etkili olmadı boşluklar oluştu babelin özellikle 4-5 pozisyonda orta saha merkez oyuncusu gibi davranıp top kapması hatta diğer oyuncuların dahi bunu yapmaya başlaması beşiktaşı orta saha anlamında yok etmeye başladı sonrası da malum boş alanları değerlendirmek Falcaonun boş alan oluşturması.... İnşaAllah finale kadar böyle oynar kazanırız. sonrası Allah kerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocanın planı tuttu, en azından beni şaşırttı. Falcao üzerinden işlettiği derbi planı, açılan alanları çok iyi kullanamasak dahi iş gördü. Kullanamama nedenimiz de Onyekuru etkisizliği.

      Sil
  3. Emre Akbaba yine en çok aksayan isimdi sanırım. Onun yerine Emre Kılınç oynasa daha büyük bir ağırlık koyabilirdik orta sahaya dolayısıyla oyuna.

    Falcao Babel Fatih Hoca'nin sene boyunca yaptığı seçimlerde onlardan ne görmek istediğini anlattılar bize adeta sahada bu maçta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Net aksadı. Aksaması da bence orta sahanın derinlerinde oynamasıydı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir