7 Mayıs 2021 Cuma

Fatih Hoca devam ederse, bu konuda mutlaka devreye girer


Marcao ile alakalı son dönemdeki transfer haberleri ağırlıklı olarak Rusya ve Ukrayna'dan geliyor. Dinamo Kiev'in ilgisinden bahsediliyordu. Şimdi de Zenit ve Lokomotiv Moskova için konuşuluyor. Bahsedilen rakamlara girmiyorum tabii, o konu bilinmez. Yarın kongre olur, yönetim değişir ve işe ne derece hakim olacaklarını göreceğiz. Mustafa Cengiz yönetimi olsa, 5-6 milyon avro'yu ancak görürüz noktasına gelmiştim. Şimdi ise 10 milyon avro civarını (sözleşmesini uzatmaması halinde) görebiliriz.

Kongre süreci karışık olduğundan, futbolcunun geleceğiyle alakalı yorum yapmak zor. Sözleşme uzatma işlemini sezon içinde halletmek gerekecekti. Artık sezon bitiyor ve bittiği an da ipler futbolcuda. Takımlar adına "fırsat transferi" kıvamına gelecek. 24 yaşında, çok ciddi bir potansiyel. Biraz daha yükselmesiyle birlikte onun için konuşulacak rakamlar yükselecek. Keşke imkan olsa da sözleşmesini uzatabilsek.

Fatih Hoca devam ederse, bu konuda mutlaka devreye girer. Futbolcunun maaşı az, bu anlamda onu transfer etmek isteyen takımlar adına yine fırsat. Kendini Rusya veya Ukrayna'ya atsa, yine güzel rakamlar görecek. Ligleri hor görmeyin, çok ciddi ve iddialı takımlar. Marcao denilince daha iyisini hayal ettiğimizi biliyorum da, bir sıçrama noktası daha arayacak belki. Tabii şurası kesin. Geçen yaz İtalya derken, bugün Rusya ve Ukrayna konuşur olduk.

Marcao, Galatasaray adına sezonun en iyi ve istikrarlı futbolcusu. Buna rağmen, gelişimi önceki yıllardaki düzeyde olmadı. Takımın en önemli parçalarından olsa da, genel istikrarsızlık herkesi etkiliyor. Marcao da yalnız kalmış gibi, sanki yük tek başına sırtında. Sözleşmesini uzatamazsak mecbur satacağız ve Rus / Ukrayna kulüpleri arasındaki bu çekişme de işimize yarayabilir. Yapacak bir şey yok.

4 yorum:

  1. Maaşına kabul edilebilir bir artış yaparak elde tutmalıyız. 15 milyon da serbest kalma maddesi koyabiliriz. İpler bizim elimizde olmazsa pek kâr edebileceğimizi sanmıyorum.

    YanıtlaSil
  2. sence sol stoperin sol ayaklı olması elzem mi? baba takımlara bakıyorum da sanki buna çok takılmıyorlar gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil ama sol ayaklı sol stoperin de farkı oluyor. Baba takımların sol stoperleri genelde çok teknik özellikli, geriden iyi oyun kuran, 2 ayağını da kullanabilen isimler oluyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir