13 Mayıs 2021 Perşembe

Fiyat / performans konusunun imzalarından biri


Denizlispor karşısında forma giydiği süre sadece 9 dakika olsa da, şu maçın 4'e gelmesindeki en önemli etmenlerden biri. Maç 2-0 devam ediyorken, öyle 3 oyuncu değişikliğini aynı anda yaptık ki, gol arayalım derken iş oyunu tutma noktasına geldi. Eminim ki birçoğumuzda farkı geçip, şu maçı galip bitirelim hissiyatı oluştu. Emre Kılınç'ı sonrasında oyuna alarak maçı biraz daha tutup, kontrolü elimize aldık. Ömer Bayram'ı oyuna aldıktan sonra ise ivme tam anlamıyla Galatasaray'a döndü.

Taylan Antalyalı'nın kötü bir maç çıkardığını düşünüyorum. Bu sezon kötü oynadığı maç sayısı belki 2-3'ü geçmez ama bu maç iyi değildi işte. Özellikle de çok fazla basit pas hatası yaptı. Ömer Bayram'ı normalde sol bek, sol iç orta saha ya da sol önde bekleriz. Bu sefer 6 numara gibiydi ve daha derindeydi yani. Attığı 2 olağanüstü pas var ki, ilki zaten maçı 3-1'e getirdi. 86. dakikada oldu bu ve orada iş kırıldı. Daha erken olsa, fark yine açılacak. Akın akın gelmeye başladık çünkü.

Ömer Bayram'ın hareketliliğinden öte, oyuna akıl kattığını düşünüyorum. Onyekuru'ya çıkarmış olduğu pası x orta saha yapsa, şu an başka şekilde anılıyor olabilirdi. Ömer Bayram olunca konuşulmuyor nedense. Ben kendisinden razıyım ve umarım takımda kalmaya devam eder. Müthiş bir joker, nerede ihtiyacın olursa orada bitiyor ve sürekli "yeni özellikleri de varmış" dedirtiyor. Derinde de oldu işte, oyuna akıl kattı. 15 - 20 dakika önce girse, görüntü daha farklı da olabilirmiş.

Fiyat / performans konusunun imzalarından biri. 400 bin avro'luk bonservisi vardı, yıllık ücreti de çok düşük. Sol beki düşünerek aldın, sana joker katkısı verir oldu. Özellikle geçen sezon yaptıkları ortada. Bu sezon da ne zaman şans bulsa, elinden geleni yapıyor ve etki ettiği birçok an var. Galatasaray'da 96 maça çıkmış ve 2 gol 20 asisti var. Şu asist rakamına ulaşamayan nice orta saha var. Ömer Bayram'ın takımda kalmasından daha doğal bir şey olamaz.

16 yorum:

  1. Sefa bey - abi, benim anlamadigim, gecen sezon seri ile muthisti orta sahada, taylan profili farkli oldugu icin mi orada dusunulmuyor ? Veya kendini biraz 6 numaraya cekse, yas olmus 30 ama oraya kafasini yorsa muthis olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 için kesiciliği problem olabilir, fizik güç üzerinden gidiliyor sanırım. 6 bence zor, ancak sol iç orta saha işte. Onu da oynuyor.

      Sil
  2. Abim bayramın mübarek olsun iyiki varsın :))

    YanıtlaSil
  3. hakkı yeniyor, sol içte gerçekten çok faydalı. her oyuncunun ideal mevkisi var. ömer de ısrarla burada oynamalı.

    kerem de çok net sağda bocalıyor mesela. hoca boşa inat ediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakkı yenmiyor, o an orada eksik olduğu için oynuyor. Sol bek oynaması bundan. Babel de lazım şu an, Kerem Aktürkoglu bu yüzden sağ tarafa kaydı.

      Sil
  4. Etiket manyağı bir toplum olduğumuzdan etiketi olmayan sırf yerli olduğundan küçümser aşağılarız, gedson bir pas attı geçen Hagi ilan ettiler Ömer atınca sesleri çıkmıyor ama bunun adı Ömer diğerinin gedson o yüzden tabi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gedson da şu an bambaşka seviyede :) bu etiket işi ile en büyük savaşı veren insanlardan biriyim.

      Sil
    2. Falcao bize bir şeyler öğretti bence.Etiketin saçmalığını ama ÖMER hak ettiği değeri görmüyor.Gedson çok tempolu ama derbideki hareketini (asisti) kaç kere yaptı da bu kadar övülüyor anlamıyorum tamam tempolu ama yeter mi?...

      Sil
    3. Gedson, ligin son 1.5 aydaki en iyi futbolcusu. Tartışması dahi yok. Bunu görmemek de ağır takıntı gerektirir :)

      Sil
    4. Abi geddon iyi ama tek başına yeterli değil.Yanina prime selcuk inan istiyor.Yaratıcılığı olsa da denemiyor o verimi alamiyoruz.Allah var temposu yüksekte ona lafim yok.En iyi topcumuz olduğuna da lafim yok

      Sil
    5. Bu da Gedson'un sorunu değil işte :)

      Sil
  5. Bu tarz futbolcular çok daha fazla olmalı. Böyle olursa 15-20 milyon maaş bütçesi ile seneyi geçiririz. Sorun şu ki bizim taraftarımız en ufak bir sallanmada ilk bu tqrz oyunculara vurmaya başlıyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir