8 Mayıs 2021 Cumartesi

Galatasaray 3-1 Beşiktaş, diri bir Fatih Terim


Maç öncesi umutsuzdum, yalan yok. Bu maçın 11'ine yönelik de hiçbir fikrim yoktu. 4 isim haricinde kimsenin yerini garanti görmüyordum. Gün içinde ise biraz daha "tecrübeye" dönük bir 11 bahsi açıldı ve kadro da bu şekildeydi. Yine yalan yok, 11'i görünce de ufak bir isyanım koptu. 2 noktada haklıydım gerçi, Emre Akbaba ve Onyekuru ile eksik oynadığımızı düşünüyorum. Falcao konusunda ise hocanın düşüncesi, maçı sana getiren noktalardan biri. Falcao'yu rakip yarı sahasında gezdirip, boşalan alanları doldurma düşüncesi. Geçen sezonki Fenerbahçe deplasmanını hatırlarsınız.

Tabii orada Seri gibi bir atıcın vardı, bugün yok. O gün Onyekuru da daha formdaydı, bugün değil. Diri bir Falcao günü dedim. Mevcut enerjisini, özellikle maçın ilk yarısında müthiş kullandı ve seni rakip yarı sahasında tuttu. Babel çok destekçiydi, o da fizik mücadelesiyle rakip stoperleri bir hayli bozdu. Eforlu da oynuyorlar, yaşları da var derken, bunu 90 dakikaya yayamazsın. Orada da hamle imkanı devreye giriyor. Beşiktaş'ın eksiklerini düşününce, Galatasaray'ın farkı büyük oldu.

Galatasaray adına galibiyet olmazsa olmazdı. Galibiyeti de kontrolsüz şekilde değil, gayet gerçekçi oynayarak aldı. Benim düşüncem bu noktada "hücumdan ödün vermemek". Fatih Hoca da kazanmaya yönelik kadroyu sahaya sürüp, doğru futbolla bunu başardı. Kayıpların ardından "hocaya yazar" diyoruz ya, bu maçın ardından da "hocaya yazar" diyebilmeliyiz. Hem oyunu doğru, hem kenar hamleleri yerinde. Başından sonuna çalışılmış bir maç.

Beşiktaş'ın eksikleri çok. Kazanarak gelseler dahi, rakip Galatasaray ve kenara bakınca da hamle imkanın yok. Galatasaray da iyi başladı ve belki de beklemedikleri bir şeydi. Falcao, rakip yarı sahada gezip, alanı boşalttı ve o alanı Babel ile doldurup ilk golü attık. Bu tarz başka imkanlar da vardı, işte orada da hem atıcı sorun, hem de Onyekuru / Emre Akbaba ikilisi. Emre Akbaba, Falcao'nun boşalttığı alanı hiç dolduramadı. Onyekuru ise savruk, bu şekilde maalesef seni eksik oynatır.

Gedson Fernandes'in varlığı çoğu sorunu çözen etmen. Belki de ligin son 1 aylık döneminin en iyi futbolcusu. Enerjisi o kadar yukarıda ki, oyunun 2 tarafında çok etkili. Orta sahadan çıkışları, çok rahat rakip geçebilmesi, topu saklaması, defansif etkisi. Taylan Antalyalı ile geriden daha iyi çıkıyorsun, bekler desek daha kaliteli isimlerdi ve sonuç almayı başardın. Daha iyisi de olabilirdi. Orada da Beşiktaş risk almadı işte, 2'li averajı kaptırmak istemedi. Yoksa bugün 4-1'i de görebilirdik.

Net bir galibiyetti bu. Kazanılması gereken bir günde sadece kazanmadın, mesajı verdin. Belki şampiyonluğa mesajın yetmeyecek ama gelecek adına ışık yakıldı. Bu isyanı ve mücadeleyi özledik. Daha da önemlisi, maça odaklı, kazanmayı isteyen Fatih Hoca'ya. Beşiktaş karşısında galibiyetten de, oynanan futboldan da dolayı çok mutluyum. Son 2 maçı da bu şekilde geçip, ligi nerede bitireceğimize bakalım.

17 yorum:

  1. Bu konsantrasyon sezonun yarısında bile olsa şimdi açık ara biz şampiyonduk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet abi özlemişim sahaya konsantre Fatih hocayi.Maç boyu çok rahat izledim maçı.Onyekuruyu insallah almayiz.Akbaba ise geride oynayamiyor.Sampiyon olsakta olmasakta oyunumuz hep böyle olsa veya bu şekilde gelistirlebilinir olsa gam yemeyiz

      Sil
    2. Katılıyorum ben de :(

      Sil
  2. 4-1'i niye hiç zorlamadık, anlamış değilim. hazır fırsatı yakalamışsin işte. ikili averaji alsak şu an %10 olan şampiyonluk ihtimalimiz %50'ye çıkardi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zorladık bence, zorlamadık değil. Beşiktaş kapandı ve risk almadı. Aşamadık orayı da. Yoksa var pozisyonlar. 4-1'i zorlamak, kontrolü kaybetmek olamazdı.

      Sil
    2. kılınç müsait pozisyonda kerem'in önüne topu bırakamadı. bir başka pozisyonda ise mohammed saçmaladı yoksa 4 olacaktı.

      Sil
  3. Konu zaten bu konsantrasyonu yaşamamanı sağlamak üzere talimatlı futbol sistemi idi.
    Bugün net gördük ki şampiyon olman istenmedi ve bu da o tekrarını görmediğimiz rezil kararlarla sağlandı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüzde 33 de o işte. Tff ve hakemler. Bunu es geçerek, kimse yorum yapmamalı.

      Sil
  4. Onyekuru sanırım, rakip bek için tehlike arz etsin ve Rosier rahat çıkamasın diye tercih edildi. Düşünce oydu. Daha iyi olabilirdi. Üstelik 1-0 başladık, tam onun istediği anlar da gelmişti. Kılınç varken de Akbaba tercihini hiç anlayamayacağım. Ama bu galibiyet kesinlikle Fatih hocaya yazar. Onu hep böyle görürüz inşallah gelecek sene.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mantık açısından doğru tabii, neden demiyorum. Yine de daha etkili olabilirdi işte :)

      Sil
  5. onyekuru'nun bonservisi alınmayacak deseler zerre kadar umrumda olmaz.
    boğa gibi mohammed bitmiş. keşke yerine halil girseydi çok farklı olurdu.
    yedlin en basit pas hatasını bile yapabilir. sadece atletizmi var.
    saracchi kardeşim ne zaman kaleye vuracaksın? içine girince mi?
    gedson 1 sezon daha kalır umarım. yoksa gerçekten üzülecek hale geldik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Opsiyonu alınsın isterim ama önceliğim olmaz. Benim yorumum bu.

      Sil
  6. Maci orta sahayla cozduk ne forvet ne kanatlar vasatin uzerine cikamadi, futbolu bilen herkes de bunu soyleyecektir, Gedson'a sallayanlar umarim utanmistir. Bu ligin en iyi kadrosu da bizdeydi ama hem hoca hem yonetim hem MHK, siyaset ve TFF derken oldurmadilar, umarim ikinci olup CL Elemelerine kaliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence 3.olsak da sorun yok. Yeter ki oyun olsun sistemimiz,anlayisimiz olsun avrupada başarı saglayalim.Para zaten peşinde isterse gelmesin

      Sil
    2. Gedson / Taylan Antalyalı ikilisiyle çözdük bence de maçı. Josef / Atiba ikilisine hiç nefes aldırmadık.

      Sil
  7. Geç kaldık toparlanmakta 2. bitirebilirdik ligi şimdi zor görünüyor

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir