22 Mayıs 2021 Cumartesi

Galatasaray adına, yeni sezona yönelik en kritik adımlardan biri


Galatasaray adına, yeni sezona yönelik en kritik adımlardan biri. Sezon boyunca da ısrarla aynı konu üzerinde durduk. Çünkü Galatasaray'ın elindeki en değerli, gelecek adına satışı sonrasında maddi getirisi olacak isim. Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalmıştı ve bu da futbolcunun piyasasını yarı yarıya düşürür. Böyle bir ismi de, olmadık paraya bırakmak istemezdik. Gelişim gösteriyor, büyüyor, futbolu ilerliyor. Saha içine bakınca da, istikrarını konuşmak lazım.

Eğer Fatih Hoca'dan ışık almasa ve onunla devam edilmeyeceğini bilse, bu sözleşmeye imza atmazdı. Hocaya karşı aidiyeti çok yüksek ve futbolundaki gelişimin en önemli nedenini herkesten iyi biliyor. Marcao henüz 24 yaşında ve stoperlerin geç olgunlaştığı düşünülürse, bundan 2 yıl sonra bambaşka şeyler de konuşabiliriz. Şu andan itibaren transferi adına, 20 milyon avro üstü rakamları konuşmak mümkün olacak. Böyle bir değeri kaybedemezdik.

Alacağı rakam da oldukça uygun. Yeni sezonda 900 bin avro kazanacak mesela, mevcut sözleşmesi devam ediyor. İmzaladığı anlaşma, sözleşme bitimi sonrasına. Orada da rakamlar 1.3 ve 1.4 milyon avro. Serbest kalma bedelinin görünmesi de diğer artı. Ben 1.5 - 1.6 milyon avro gibi rakamları gözden çıkarmıştım. Alsa da hakkıdır diyecektim. Yeni sezona yönelik ilk adım diye düşünüyorum. Şimdi az daha umutlanabilirim.

Partnerini düşünelim. Diğer önemli konu da bu. Alpaslan Öztürk alternatif olacaktır, şu aşamada 11 olur diyebilmem zor. Luyindama kalacak mı, gidecek mi? Kalması halinde onun da sözleşme uzatması gerekecek. Yoksa acilen satılması gerekecek. Ya da daha iddialı bir stoper daha mı alınacak, mesela Kaan Ayhan. Pas oyununa uygunluk noktasında, bu tarz bir stoperin daha transferi önemli. Kendi oyunumuza uygun stoperleri takımda bulunduralım.

10 yorum:

  1. Luyindama ile uzatılmalı yoksa aksi takdirde genç yaşta 8m euro bonservis verdiğimiz oyuncu serbest kalacak. Eğer 1.2m gibi makul bir ücreti kabul ederse Luyindama riskine girilir postansiyeli yüksek bir oyuncu. Eski haline dönemese bile iyi kötü bir istikrar sağlarsa genç yaşı aldığı yuksek olmayan maaş ile her zaman para. Luyindama yerine alacağın oyuncu çok mu üstün olacak sanki zaten para yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya da bir an önce satmalı, böyle arafta kalmak sıkıntı.

      Sil
  2. Ben Kaan Ayhan'ı seviyorum. Ama Galatasaray giderek kısalıyor. Kısa değil ama stopere göre uzun da değil. Kaan Ayhan da gündemdeymiş. Umarım solbek kısa olmaz. Ortasahaya alınacaklardan biri de fizikli olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de seviyorum, düşündüğün noktada da haklısın. İşte orada 6 numara tercihin devreye girecek.

      Sil
  3. Yönetim belirsizliği olsa da sanki faaliyetler devam ediyor. Alpaslan ve Aytaç ile ön protokolün yapılması, Marcao'nun sözleşme uzatması ve zeminin yenilenmesi gibi şeyler yapılıyor şu an.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olması gereken işler bunlar, en azından enkaz olmasın da.

      Sil
  4. Marcao küme düşme potasında bulunan takımdan geldi ve en değerli oyuncumuz oldu.
    Kerem 3.ligden geldi milli takima seçildi.
    Taylan küme düşme potasında olan Erzurumspordan geldi.Milli takıma kadar yükseldi.
    Donk kadro dışı bırakılmıştı.En değerli oyunculardan biri oldu.
    Halil oynamayan bir oyuncuydu. 6 ayda milli takıma seçildi.
    Fatih terim çok büyük hoca.

    YanıtlaSil
  5. Çok saçma sapan geçen şu günlerde gelen en güzel haber.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir