26 Mayıs 2021 Çarşamba

Halil Akbunar & Galatasaray, hazır futbolcularla devam etmek isteyebilirsiniz


Bu transfer geçen sezon da konuşuluyordu. Biten sezonda gösterdiği performansın ardından ise çok daha yüksek sesle dile getiriliyor. Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kaldığı için de, ihtimal çok daha güçlü. Tabii Göztepeli taraftarlar da, Halil Akbunar takımda kalır ve burada bırakır diye bakıyorlar. Onlar daha iyi bilir, bir şey diyemem. Ben sadece transfer ihtimali üzerine konuşabilirim. Halil Akbunar'ı da çok beğenir, büyük saygı duyarım. İstikrarına hayranım. Sonunda da, ülke genelinde hak ettiği değeri görüyor.

Bu konuda 2 fikrim var ve 2'sine de saygı duyarım. İlki, hazır futbolcularla devam etmek isteyebilirsiniz. Tüm takımı gençlerden oluşturmak imkansız. Hedef yolunda da, bu tarz, daha hazır ve mücadelesiyle sizi ayakta tutacak, özellikle yerli isimleri düşünmek mümkün. Diğeri ise, kanat pozisyonu düşünüldüğünde, elde olan gençler. Yunus Akgün mesela, bunun en büyük örneği. Olası Halil Akbunar hamlesinde, kendisinin takas olarak istenebileceğini düşünüyorum.

Yunus Akgün'ü alırlar, geliştirirler ve Halil Akbunar'ın yerini doldururlar. Bu da iyi bir düşünce. Sonra biz "elimizde genç vardı, neden kullanmadık" diyebiliriz. Dediğim gibi, 2 farklı düşünce var ve 2'sine de saygılıyım. Halil Akbunar da hazır isim, direkt etki almak isteyebilirsin. Başka gençler de var çünkü, tüm takımı bu isimlerden oluşturmak imkansız. Bir de istikrar söz konusu olunca, garanti adımların atılması düşünülebilir.

Halil Akbunar, biten sezonun en değerli futbolcularından biriydi. Ligde tüm maçlarda forma giydi ve hemen hemen hepsinde 90 dakika sahadaydı. 9 gol 13 asisti var. O kafalardaki "hızlı kanat" algısı bence yıkıldı. Halil Akbunar'ın topu kullanma becerisi gelişti, kenardan oyun dahi kurabilmeye başladı. Hızlı, patlayıcı özelliği yüksek, çok hareketli ve daha önemlisi çalışkan. Oyunu daha da evrilir ve bek gibi dahi düşünürsün. 3'lü savunmalara döndün mesela, hücum ararken ideal bir kanat halini alır.

Fatih Hoca'nın kalması halinde, tercihinin Galatasaray olacağı yazılıyor. Geçen gün yazdım, en az 2 kanat transferi bekliyorum. Birinin Halil Akbunar olması beni şaşırtmaz. Hak ettiği üzere, Milli Takım'a kadar da yükseldi. Şimdi bir ileri seviye diyerek, yukarıya doğru adım atmasını bekliyorum. Bu tarz karakterli ve mücadeleci isimlerden, hoca maksimumu daima almıştır. Halil Akbunar'dan da istediğini alır.

16 yorum:

  1. Abi inşallah sonuna kadar Göztepe de kalır son dönemlerde çok az görülen hikayelerden biri :)

    YanıtlaSil
  2. Gs için cok faydali olacagıni dusunuyorum.
    Aidiyet duygusu ön plana çıkan yerli ağirlikli bir kadro bence her zaman 1 -0 önde başlar lige.
    Kaleminize sağlik..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışkanlığı ve mücadelesi de değerli. Çok teşekkür ederim.

      Sil
  3. Halil Göztepe'nin simge ismi oldu tabii ki daha fazla para kazanmak isteyebilir saygı duyarım ama Galatasaray'da uçup kaçan bir futbolcu olmaz. En fazla alternatif oyuncu olur. Göztepe'de ağırlığını korumali bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O futbolcuda bitiyor işte, kendine güveniyorsa görmek lazım :)

      Sil
  4. Galatasaray'ın veya herhangi bir büyük takımın kadrosunda bulunan gençlere olduklarından fazla önem atfediliyor. Yunus asla bu seviyelerin oyuncusu değil. Bjk Fatih Aksoy'u verdiğinde dönen yangını hatırlıyorsunuzdur. Nerede şimdi Fatih? Kaç dakika süre buldu? Etiket sevdası kadar altı boş genç fetişizmi de bıktırdı artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çünkü yetenekliler, potansiyelleri yıllardır bahsediliyor. Bu yüzden.

      Sil
  5. İlk önceliğimiz Barış Alper olmalı. O olmazsa yöneliriz ama o Yunus olmaz yani takasta en fazla kiralık gönderilir. Çok isterlerse Atalay'ın bonservisi verilir, Yunus hala çok şey vaadediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Barış Alper Yılmaz için şu aşamada istenen bonservisler çok fazla :(

      Sil
  6. ben 30'lu yaşlarda saniyordum ama daha 27'ymiş. çok iyi bi yaşda. bence 3-4 sene direkt ilk 11 oyuncusu bile olabilir. o yetenek var çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İş çalışmasına bakacak işte, kampta, maçlarda ne vereceğine bağlı.

      Sil
  7. Halil herhangi bir şampiyonlukta engin baytar, yasin Öztekin ve onyekuru etkisi yapar. Yerel lig için uygun bir maliyet ile değerli bir oyuncu. Çalışkanlığı bile cezbedici. Defanstan ofansa terini akıtır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mücadelede var, çalışkan. Bunlar da değerli özellikler.

      Sil
  8. Kaliteli yerli oyunculari ihtiyac dogrultusunda almak lazim mesela Onyekuru Onyekuru transfer edilirse sag kanatta Keremle donusumlu oynaya bilir
    Hizli bire birde etkili asist ozellikli oyun kuruculugu olan bir isim
    Takas + az bir miktar parayla cozule bilir
    Mesela ben sahsen Yunus ve Atalaydan bir sey beklemiyorum
    En azindan bizde olmayacagi dusuncesindeyim
    En azindan Halil gibi bir oyuncuyu transfer etmek icin kullanila bilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşünülebilir bence de, takas mutlaka gündem olur.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir