14 Mayıs 2021 Cuma

Halil Dervişoğlu'nu bekliyordum da, Kerem Aktürkoğlu sürpriz oldu


Seçilen her Milli Takım kadrosu sonrası, o olsaydı, bu olmasaydı üzerine yorumlar yaparız. Euro 2020 adına seçilen geniş kadroyu gördükten sonra da, ister istemez bu yorumlar geldi. Sürpriz isimler var, acaba seçilir mi üzerinden düşünülen ama seçilmeyen isimler, kadroda öncesinde yer almış, şu an yer almayanlar diye uzar bu liste. Bazı isyanlar kopuyor da, bunu çok gerekli görmüyorum. Şenol Güneş'in tercihlerinde biraz da geleceğe dönük hareketler var.

Ezberinden şaşmaz diyordum. Yine ezber üstünden seçilen isimler olsa da, yeni ve genç isimleri de görmek beni mutlu etti. Her takım içinde, bu seviyeyi hak eden isimler var mutlaka. O takımın taraftarları da doğal olarak "niye yok" sorusunu soruyor. Ben Galatasaray açısından bakarsam, Halil Dervişoğlu ve Kerem Aktürkoğlu adına mutlu oldum. Kadro 26 kişiye inerken bu 2 isim büyük ihtimalle kadro dışında kalacak olsa da, belli olmaz. Kamp dönemi, hazırlık maçları derken müthiş işler yapabilirler.

Halil Dervişoğlu'nu bekliyordum da, Kerem Aktürkoğlu sürpriz oldu mesela. Milli Takım'ın bu tarz bir isme ihtiyacı var, o ayrı. Cengiz Ünder ve Abdulkadir Ömür derken, bu tarzda 3. ismi bulmakta zorlanıyoruz. Halil Akbunar da hızlı ama bu denli teknik özellikli değil. Kerem Aktürkoğlu ise aranan bu özelliği karşılıyor. Haliyle de gelecek düşünülerek kadroda yerini almış. Halil Dervişoğlu ise farklı bir forvet, tam anlamıyla bağlantı futbolcusu. Milli Takım'ın geleceğinde önemli bir yer tutacak.

Emre Kılınç yok mesela, buna şaşırdım. Hem orta saha, hem de kanatlar adına alternatif olabilirdi. Bu tarz turnuva kadrolarında, birden çok pozisyonu oynayabilen futbolcular eli çok rahatlatıyordu. Dorukhan Toköz'ü görüyoruz, Mahmut Tekdemir'i görüyoruz. Bu isimleri görene kadar, yine burada olabilecek isimler olacağını düşünüyordum. Ezberden kastım bu, bazı isimlerin yeri asla değişmiyor. O da hoca tercihi diyeceğiz.

Caner Erkin yok, Rıdvan Yılmaz kadroda mesela. Milli Takım'ın en sıkıntılı pozisyonu sol bek. Zaten o sıkıntı biraz da Caner Erkin'e mecbur kalmamızı sağlıyordu. Letonya maçı onun yüzünden kazanılamadı. Rıdvan Yılmaz da gelecek adına önemli, bence doğru tercih. Salih Uçan için şaşırdım, mutlaka burada olmalıydı. Sakatlığı var denilse de, bilemedim. Adem Büyük ya da Muhammet Demir'den biri de forvet rotasyonunda yer alabilirdi. Tabii orada da yaş haddi var ve elde tecrübeli olarak zaten Burak Yılmaz var denilebilir.

Hayırlısı olsun diyelim. Elimizde genç ağırlıklı ve iyi bir kadro var. Turnuva adına heyecanlanmamak adına sebep yok. Türkiye'nin de Şenol Güneş dönemindeki büyük maç performanslarına bakınca, iddiamız da oldukça güçlü. Allah, sakatlık ve covid belası vermesin diyelim. Son covid süreci malum, forma giymiş 16 futbolcuda birden bu sorunu yaşamıştık. Önümüz açık yani, bugün için de, gelecek adına da.

12 yorum:

  1. Halil Dervişoğlunun dışarıda kalmaz abi forvet rotasyonunu tam bence keremin kendini kanıtlaması gerekiyor ama hazırlık maçlarında :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine de ihtiyaç olabilir Kerem. O tarzda az isim var çünkü.

      Sil
  2. Genel olarak çok büyük sürprizler yok. Kerem Aktürkoglu adına çok sevindim gerçekten:) Eleştiriler olacaktır ama zaten ilk onbir belli geri kalan kısım rotasyonu genişletmek amacı taşıyor maç performanslarina çok etki etmez.

    YanıtlaSil
  3. enes yerine muhammet ya da adem kesin olmaliydi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Enes Ünal da hak ediyor. Mart ayindan bu yana öyle bir çıkış içinde ki.

      Sil
  4. Salih 8-10 oynayan bir oyuncu ve kadroda o bölgede çok iyi isimler var(İrfan, Ozan, Orkun, Hakan, Yusuf). Dorukhan ya da Mahmut yerine olmalıydı deniliyor ama bu oyuncularla aynı rolde oynayabilen biri değil Salih, yani kıyaslamak abes geliyor biraz. Orta sahada Okay'ı yedekleyecek bir oyuncuya ihtiyaç var, bu ikiliden biri bu yüzden kadroda olmalıydı ve muhtemelen hoca da kamp performansına göre birini kesecek.
    Emre Kılınç'ın da yine merkezde oynayabilme ihtimali pek yoktu, sol kanat için de Kerem seçilince dışarıda kaldı.
    Son olarak Efecan, Kerem, Halil ve Mahmut/Dorukhan dışarıda kalır gibi duruyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 için desek, Okay Yokuşlu / Taylan Antalyalı zaten var. Ozan Tufan da orada oynayabiliyor. Olay kıstas değil, yer tutma.

      Sil
  5. (Emre)
    Cok surpriz olmadi. Cogumuz kadroyu tahmin ediyorduk. Emre Kilic'in olmamasi surpriz oldu. Adem Buyuk'de hak ediyordu. Tek elestirim bu olabilir Ridvan'i Caner yerine bekliyordum.

    En buyuk surprizi 26 kisilik kadroda aciklaninca gørecegiz gibi. Ben bu 4 ismin kadro disi kalmasi gerektiginin dusunuyorum:

    Mahmut Tekdemir - Bu sezon ne yapti?
    Dorukhan Tokøz - bu sezon ne yapti?
    Gøkhan Akkan - kim 4 kaleci gøturuyor?
    Halil Akbunar - iyi sezon cikarti. Ama son kadroya kalacak kaliteye sahip degil bence.
    Enes Unal - bu sasirtici olabilir ama Burak, Halil ve Kenan varken Enes'i cok gerekli gørmuyorum. + oyuna farklilik katan bir oyuncu degil. Yillardir istikrarsiz. Istikrar yakaladigi yerde de kalici olmuyor. Son dakika sakatlik olmaz ise kadroda gerekli gørmuyorum.
    (Kerem Akturkoglu) - parantez icinde. Cunku Hocayi az cok biliyoruz. Enes'i alir Kerem kadro disi kalir. Kalirsa da cok itraz etmem. Lazim bu tip bir oyuncu. Ama olmaz ise de olmadi diye mac kaybetmez milli takim.

    Sizerin de 4 kadro disinizi merak ediyorum arkadaslar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Enes Ünal da Mart ayından bu yana müthiş çıkış içinde ve çağrılan kadroda net forvet fazla yok.

      Sil
  6. Çok güzel ozetlemissin tartışmaya açık kısımlarını kadronun. Mahmut'a ve Dorukhan'a bayağı yaygın bir itiraz var doğal olarak.
    Seçim de zamanında yapılmayacak olduğundan ben Halil'in daha fazla kendini göstermesini istemem açıkçası, bir bonservisini alalım da daha ne turnuvalar görür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göstersin aslında. Futbolcu adına mutlu olurum. Tabii bizim iş zorlasir :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir