3 Mayıs 2021 Pazartesi

Hücumun kısırlığından söz ederken, onun gol etkisi ön planda


Son haftaların yükselen isimlerinden. Hücumun kısırlığından söz ederken, onun gol etkisi ön plana çıkmaya başladı. Fırsatçılığı, ceza sahası içine daha sık giriyor oluşu, en azından kendini hatırlatıyor diyelim. Gol etkisi yüksek, tabela ile yaşayan bir 10 numaraydı. Oyun kurulumunda değil, gol anında imzasını atar. Onu alır da orta sahanın derinlerine çekerseniz, Emre Akbaba'nın sahada olmasının bir anlamı olmaz.

Son haftalarda da, rakip kaleye olabildiğince yakın. Özellikle de, Gençlerbirliği karşısındaki yerleşimini oldukça sevdim. Rakip ceza sahası içinde birçok imkan buldu ve şutları var. Hatta göremediği 1-2 net pas imkanı da oldu, yoksa asist de gelecekti. Halil Dervişoğlu da iyi bağlantı, rakip yarı sahası içinde geziyor. Onun boşalttığı alanları Emre Akbaba dolduruyor derken, hücumda bu 2 isim kaynaklı iyi bir görüntü oluştu.

Bu şekilde katkı sağlar. Doğru şartlarda sözleşmesi uzarsa da, iyi bir opsiyon oluşturur. Hoca da haklı, farklı bir futbolcu. Gole yakınlığı, kaos içinden bir şeyler çıkartabilmesi, rakip ceza sahası içindeki etkisi değerli. Olay biraz da sakatlıkları sonrasındaki düşüşü ve aldığı ücret ile alakalıydı. Beklenti artıyor haliyle. O kısmı geride bırakıp, alacağı yeni sözleşme sonrasındaki rolünü konuşmak gerekecek. Doğru rolde, doğru katkıyı verir.

Aslında 2 golü olacaktı, haksız şekilde iptal ettiler. Orada da rakip ceza sahası içi koşusu ve net bitirişi var. Bu koşular, boşalan alanları doldurmak değerli. Tabelası yüksek, forvet özelliği olan 10 numaraları severim. Hocanın düzeninde pek yerleri yok gibi görünse de, yer açmak gerekiyor. Elinde bu tarz isimler varsa kullanıyorsun, iş bir şekilde onlara geliyor. Emre Akbaba'nın, sezonun son bölümündeki yükselişi değerli.

6 yorum:

  1. Bir kenar da feg ya da arda olmalı eğer akbaba oynayacaksa, çünkü oyun kurulumunda etkisi olmayınca kenarlara kalıyor iş, ee babel kerem de o işleri yapmıyorlar bu sefer organize hücum yapamıyorsunuz,Halil gibi elinde çok iyi bağlantıcı varken ardayı en azından atardım bir kenara babel yerine mümkünse

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babel'i de aslında o yollu düşünüyor, oynaması bundan sanki. Teknik, top tutuyor, oyun kurabilme tarafı da var diye.

      Sil
  2. hal böyle olunca kanat oyuncularının daha meziyetli/ yaratıcı olmaları gerekiyor. orada da biz eksiğiz

    YanıtlaSil
  3. Bu formu ile 15 gol 10 asist bandında gezebilecekse bir sezonda, yeni sözleşme alabilir bence. Türk lirası ile şimdiki maaşının yarısına denk gelen bir paraya imza atılmalı bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rolü belli olmalı, o rol de 11 olmaz. Haliyle o bahsettiğin rakama ulaşamaz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir