6 Mayıs 2021 Perşembe

İlla 3 isimden 1'i takımda kalacak diyelim, hangisi kalsın?


Falcao, Feghouli ve Babel üçlüsüyle yolları ayırmanın, Galatasaray ekonomisine artısı büyük olacak. O yüzden de bu 3'lü ile yolların ayrılması eminim ki herkesin temennisi. Çok yüksek maaşlardan bahsediyoruz ve orada ciddi şekilde küçülmeye gitmeliyiz. Zaten bu 3 isimle yollarını ayırabilirsen, doğal olarak nefes almaya başlayacaksın. Yine de, şu 3 isimden en az 1'i sanki takımda kalmaya devam edecek. Öyle bir hissiyatım var.

Ben de bunu blog'da sordum. Şu 3 isimden illa 1'i takımda kalacaksa, bu hangi isim olsun isterdiniz diye. Gelen yanıtlar birbirine bir anlamda yakındı ama kazanan da hiç beklemediğim bir isim oldu. Yüzde 37 ile Feghouli ilk sırada, yüzde 32 ile Babel 2., Falcao da yüzde 29 ile 3. Bu kadar yakın, denk oylar beklemiyordum. Çünkü pek de kafaların karışacağı, karışması gereken bir konu değil gibi. Hele ki son dönem performanslarına bakarak.

Fatih Hoca'nın devam edeceğini düşünüyorum. Kalacak isimleri de, hocayı düşünerek yorumlamak lazım. Feghouli ile bağların koptuğu belli mesela. Hoca onu düşünmüyor gibi, son maçlarda oyuna dahi sokmuyor. Geçen 4 yıla bakınca, 2 yılda gelen şampiyonlukta pay sahibi olsa da (hele ki 2. şampiyonluk), 4 yılın özeti "istikrarsızlık" olur. 3 aylar gelse de Feghouli oynasa diyecek durumda değiliz. Yollar kesinlikle ayrılmalı.

Falcao için de bu durum böyle. Onu da "istikrarsızlık" üzerinden yorumlarız. Sürekli sakat çünkü. Oynamadığı maçlar, oynadığı maçların çok önünde. Ayrıca elinde Mostafa Mohamed ve tutulması halinde Halil Dervişoğlu gibi potansiyel forvetler olacak. Falcao demek, biraz da bu isimlerden süre çalma. "Etiket" durumu ister istemez "katkı almalıyız" dedirtiyor. Haliyle de Mostafa Mohamed öncesi oyuna giren isim Falcao oluyor.

Babel'in durumu daha farklı. Babel sahada olduğunda oynanmak zorunda kalınan oyunu eleştiriyoruz. Ağır kalıyoruz çünkü, Babel koşu atmıyor, topu ayağına istiyor. Babel özelinde bakınca iyi bir sezon geçiriyor oysa. Aidiyetle hareket ediyor ve mücadele içinde kalan yegane isimlerden. Kazandırdığı maçlar da var. Hücumun tıkandığı birçok nokta yaşadığımızdan, Babel'in ayağına bakabiliyoruz. Fatih Hoca da kullanıyor kendisini.

10 yorum:

  1. Bunu düşünmek abes olabilir zira çok büyük ihtimal üçü de gitmek için kalan alacaklarını isteyecek (zira iyi transfer yapma olanakları düşük bnu yaştan sonra), e bütün parasını ödüyorsan da niye gönderesin,üçü de kalır. Çok becerikli bir yönetim gelir ikna etmeyi başarır birini ikisini çok iyi ihtimalle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli'nin sözleşmesinde son yıl. İyi bir teklif alırsa beklemez, çünkü sezon sonu o teklifi alamama ihtimali var. Bence onunla yolları ayıririz.

      Babel ve Falcao adına haklısın.

      Sil
  2. kesisnlikle babel kalsın. hem ücreti en düşük isim hem de ara sıra katkı yapan bir isim.

    falcao iyi niyetli ama olmadı olmuyor. maaşı da en yüksek isim.
    feghouli ise hem kötü niyetli hem yüksek maaşlı. en zararlı isim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalırsa kalır zaten, neden kaldı demem. Yine de mümkün ise yolları ayırmak tercihim olurdu.

      Sil
  3. Maaşı en az olan kalsın takıma en az zararı o şekilde verirler. Babel demem çünkü Fatih Hoca her fırsatta kolaya kaçıp sürekli Babel'i oynatarak takım oyununa büyük zarar veriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babel özelinde baktım ben ama senin de bakış açın mantıklı. Babel biraz da bu işler adına var :)

      Sil
  4. Gitmeye en yakın isim Falcao. Babel'in hoca kalmasını isteyebilir. Feghouli ise biraz paraya düşkün gibi, parasını almadan gitmez :)

    YanıtlaSil
  5. Futbolsever olarak kesinlikle Falcao kalsın derim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Galatasaraylıyım, futbolsever hiç olamadım :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir