9 Mayıs 2021 Pazar

Kaybedilenleri rahatlıkla yazıyoruz ya, kazanımı da yazalım


Fatih Hoca, maç önünde "eğer kaybedersek Beşiktaş'ı alkışlarız" diye çok güzel bir açıklama yaptı. Ahmet Nur Çebi ise ne hikmetse "alkışlamayıp da ne yapacak" gibi son derece tahrik dolu bir şeyler söylüyor. Ne gerek var yani. Hocanın maç odağı zaten fazlaydı da, bu açıklamayla daha da harlıyorsun. Sergen Yalçın'ın Hatayspor maçındaki yükselişi misali. Fatih Hoca bence daha da yükseldi ve işini yaptı. Eminim ki çoğumuzu da şaşırtarak.

İlk 11'e şaşırdım mesela. Tecrübeye yöneldik, üstelik Emre Akbaba'yı da sahada tutarak. Orta sahada "atıcı", yani pasör, oyunu kuracak isim tarafında sorun yaşıyoruz. Hoca da biraz daha gol etkisi yüzünden Emre Akbaba'yı tercih ediyor. Tabii ön alanda Falcao, Babel ve Onyekuru varken, arkasına Emre Akbaba'yı yazınca orta saha direnci doğal olarak düşüyor. Ön alanda da baskı, mücadele olmayacağını düşünüyoruz çünkü.

Burada Gedson Fernandes ve Taylan Antalyalı faktör oldu. Taylan Antalyalı arka tarafı müthiş süpürüp, seni savunmadan iyi çıkartıyor. Gedson Fernanders'in enerjisi ve oyunun 2 tarafındaki etkisi büyük. Bu enerjiyi gösterince, orta sahadaki direnç senin tarafındaydı. Atiba ve Josef'i süpürmüş oldun. Emre Akbaba ve Onyekuru'nun seni oyun içinde eksik bırakması da o kadar sorun olmadı. Yoksa Yedlin / Babel tarafı da düşündürüyordu, Saracchi / Onyekuru tarafı da.

Bir yandan da Ghezzal'ı iyi kitliyorsun, Gökhan Töre ve Larin'e alan bırakıyorsun. Özellikler Marcao'nun da müthiş bir maç çıkardığını düşünüyorum. Larin / Ghezzal tarafını kapatan isimlerden biri oydu. Rakibin zaten hamle imkanı yok, çok eksik. Galibiyet ararken kenardan oyuna alabildikleri isimler Dorukhan Toköz, Necip Uysal, Rıdvan Yılmaz. Fatih Hoca ise önce Mostafa Mohamed / Kerem Aktürkoğlu, sonra Arda Turan / Emre Kılınç, sonra da Halil Dervişoğlu'nu oyuna alabiliyor. Daha kenarda Feghouli'si falan var.

Nasıl olsa öndeyiz de demedi. Sezonun sorunlarından biri de bu, hamle yapmak için çok bekliyordu hoca. O da kazanıyoruz diyerek. Bu sefer tüm hamleler çok doğru zamanda geldi. Falcao ve Babel düştü çünkü, büyük mücadele gösterdiler ve rakip savunmanın tüm dengesini kozdular. Emre Kılınç'la enerji, Arda Turan'la da biraz daha topu önde tutabilelim dedi. Halil Dervişoğlu da son dakikalarda girse dahi, yine enerji hamlesi. Kazandı ayrı da, 2'li averajı almak için de sahadaydık. Müthiş bir maç planı izledik.

4 yorum:

  1. Ön alandaki tecrübeli hat tek atımlık kurşun gibiydi bu maçta isabetli oldu kalan iki maçta da kolay maçlar oldukları için faydalı olur elbet ama uzun vadede sıkıntı çıkarır aldanmamak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki, uzun vadede imkansız. Maç planı üzerinden konuşuyoruz.

      Sil
  2. Bu maça özel plan tuttu ama uzun vadede bu takımın olmayacağını hepimiz biliyoruz. Beşiktaş'a karşı kalite ve kadro avantajımızı sonuna kadar kullandık. Keşke yakalamışken ve süre varken 4. gol için de zorlasaydık.
    İnsan bu maçı gördükten sonra karagümrük, sivas gibi maçlarda kazan puanlara yanıyor gerçekten. Çok rahat bir şekilde şampiyon olacağımız senede büyük ihtimalle 3. bitireceğiz.
    Sonrasında ne olur nasıl olur, Fatih Hoca kalır mı gider mi sorularının cevapları hep karanlık!
    Daha seçim olacak mı olmayacak mı belli değil. Yeni yönetim ne zaman seçilecek, teknik direktör ve takım ne olacak gibi bir sürü var. İnşallah 28 mayısta seçim olur ve belirsizlik bir an önce biter.
    Cevap bekleyen birçok soru var. Ve gecikirsek gelecek sezonu da kaybetme olasılığımız çok yüksek maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette öyle. Şu an sezonu tamamlamaya, mümkün olan en iyi yerde bitirmeye çabalıyoruz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir