18 Mayıs 2021 Salı

Kim, neye göre, nasıl hamle yapacak?


En büyük bilinmezliklerden biri de, sözleşmesi biten ve kiralık olup da takımlarına dönecek olan isimler. Tam 12 futbolcudan bahsediyorum. Arda Turan, Donk, Emre Akbaba, Ömer Bayram, Linnes, Emre Taşdemir ve Şener Özbayraklı'nın sözleşmesi ay sonu itibarıyla bitiyor. Gedson Fernandes, Onyekuru, Halil Dervişoğlu ve Etebo'nun da kiralık sözleşmeleri bitti. Soru şu, şimdi ne olacak?  Ortada yönetim yok, kongre süreci bilinmez. Kim, neye göre, nasıl hamle yapacak?

Kalsın, gitsin muhabbetleri yapıyoruz mesela. Arda Turan, Donk ve Ömer Bayram'ın kesin olarak kalmasını isterdim. Arda Turan, bu takımın kaptanı ve takım içinde önemi büyük. İş sadece saha içi değil. Donk desek, yaşı ne olursa olsun, harika bir alternatif. Ömer Bayram da düşük maliyetle, iyi bir joker. İhtiyacın olduğu her an sahada diyelim ve iyi de katkı veriyor. Bu 3 ismin sözleşmesini mutlaka uzatırdım.

Emre Akbaba'da ise maliyet ve verilecek rol konuşur. İlk 11 futbolcusu değil artık. Kenardan gelir, gol aradığın ya da hücumda kaos oluştuğu anlarda sahne alır. Yerli, rotasyon futbolcusu işte. Bu görev tanımının da maliyeti bellidir, üstüne çıkmamak gerekiyor. Bu şartlarda tutarsın ancak. Olmadık yıllık ücretlerin konuşulduğu an, Emre Akbaba ile yolların ayrılması kaçınılmaz olur. Her şeye rağmen, Fatih Hoca'nın, Emre Akbaba'yı tutmak isteyeceğini düşünüyorum.

Linnes ve Emre Taşdemir'le yollar ayrıldı artık. Takımda kalma ihtimallerini görmüyorum. Omar ve Yedlin elde, sağ bekte 3. yabancı anlamsız. Emre Taşdemir de düşünülmeyecektir. Şener Özbayraklı için ise bundan 3-4 hafta önce kesin gider derken, son haftalardaki kıpırdanması sonrası takımda tutulur mu emin olamadım. Yedlin'den daha katkılıydı mesela. Sağ ve sol beklere, 1 tane yerli ve genç alternatif mutlaka gerekiyor. O değil de, sözleşmesi biten isimlere bakınca, takımın mevcut tek sol beki Süleyman Luş.

Kiralıklara dönersek. Onyekuru'nun opsiyonu var ve Fatih Hoca devam edecekse, takımda kalmasını isteyecektir. Bana kalsa önceliğim olmazdı mesela. Gedson Fernandes'i kiralık, Halil Dervişoğlu'nu ise bonservisiyle almak adına büyük bir çaba gösterilecek gibi. Tabii bunu hangi yönetim, ne zaman yapacak bilmiyorum. Saracchi ve Etebo ile yollar ayrılacaktır. Etebo kesin, Saracchi de kesin gibi bir şey diyeyim. Saracchi'nin yaşadığı sakatlıklar artık can sıktı.

15 yorum:

  1. Yeni yönetim bir an önce seçilip işe koyulmalı artık. Kaybedecek 1 günümüz bile yok. Her zaman diyorum bonservis değeri olmasa da kalite anlamında Aysal-Terim ilk senesindeki yapılanmaya yaklaşmalıyız. FFP sarmalından kurtulmak ve kafası rahat bir Fatih hoca ile kendini kanıtlamaya çalışacak yeni, enerjik bir yönetim beklediğimden umudum var. Yeter ki bir an önce işe koyulabilsinler.

    YanıtlaSil
  2. Emre Tasdemir'i elde tutabiliriz aslında. En azından bı teklif yapılmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben tutmam, sürekli sakat.

      Sil
    2. Katiliyorum ayda 1 defa 8lik katki yerine her hafta 6lik katki veren adam daha degerli bence, Besiktas'in kadrosu boyle adamlarla dolu Ridvan vs. Sonucta Super Lig burasi, burdaki en iyi takimlara da 3 atiyoruz zaten sorun kadro istikrarimizda.

      Sil
    3. Sakatlık durumuna göre bir sözleşme yapılabilir. Katkı yapacağını umuyorum.

      Sil
    4. Ne yaparsan yap, sakat yani. Alttan bir genci tutarım 3. sol bek gibi.

      Sil
  3. Saracchi'yi umarım uzatmayız. Akbaba'nın aldığı ücret Salih'in BJK'de alacağı iddia edilen ücretin yarısı falan olmalı, onu da kabul edeceğini sanmıyorum. Şener iyi performans gösterdi göstermesine de, olası bir Kaan Ayhan transferiyle o bölgeyi kapatmış olacağız. Tabii transferler için önce bir yönetim olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmıyorum uzatacağımızı, yollar ayrıldı onunla.

      Sil
  4. kılınç taylan salih (1 milyon euro ver alırsın)
    ömer lemina aytaç (lemina 10 maç taylan yokken oynasın yeter)

    şu kadar basit her şey. süper lig burası ya..

    YanıtlaSil
  5. Neden 12 haziranda seçim-kongre 5 hazirana neden çekilmedi 1 hafta bile önemli şu durumda hain dolu camia.

    Fenerbahçeliler çok daha fazla sahip çıkıyor camialarina. Galatasaray'ın en büyük hatası Istanbulda yerleşik bir semt ilçeyi kendi yaşam hakimiyet alanına getiremeyisidir. Kulüp lise dışında elitini üretemiyor çocukluktan aşılayamazsan olmuyor. Halbuki floryadan kalma bir Bakırköy ilçesinin Galatasaray'a yakınlaşması kaynaşması vardı. Istanbul'un yerleşik 3 eski zengin ilçesi Kadıköy Beşiktaş ve Bakırköy dur. Fırsatı kaçırdık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konuyu uzun uzun tartıştık zaten. Sırf Abdürrahim Albayrak aday olabilsin diye yaşatılan bir şenlik bu.

      Sil
    2. Albayrak'in baskan oldugu yerde degisen hicbir sey olmaz, adini da HukumetSpor koysunlar takimin yeter artik biktik bu siyasi insanlardan. Besiktas bana gore bu sene ittirildi ama sonucta bir Albayraklari da yok, mali olarak kotu durumdalar ve gosterdiler ki son derece dusuk butceyle yarisilabiliyor bu ligde.
      Kisaca bize kulubun hakkini koruyacak ozgur ve hur iradesi olan yonetim lazim, Albayrak da kasa kolayligi da uzak dursun.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir