31 Mayıs 2021 Pazartesi

Kredi mi çekilir, gömü mü bulunur bilmiyoruz


Twitter Spaces'de yayınlar yapmaktayız ve sevgili yayın ortağım Cihan Şerbetçioğlu (@Cio_Serbetci)'nun 1 konuda güzel bir yorumu var. Birçok konuda var da, biz 1'ini konuşacağız. Galatasaray'ın kredi mi çekiyor, gömü mü buluyor, ne yapacağını bilmiyoruz da, yeni sezondaki temelinin Mostafa Mohamed / Halil Dervişoğlu / Kerem Aktürkoğlu temeli üzerine inşa edilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Bu 3 ismi bir arada kullanmanın yolunu bularak. 4-3-3 ya da 4-1-4-1'e yakın oynuyoruz, Mostafa Mohamed / Halil Dervişoğlu ikilisi bir arada nasıl olacak diyenler olacaktır. Sezon içinde de böyle denemeler görsek de, istediğimiz gibi olmamıştı. Yine de son Yeni Malatyaspor maçının 2. yarısında, birlikte iyi iş çıkardılar. Bir anda bu oyuna geçmek, uyum beklemek imkansız. Hele ki final haftalarında diyelim.

Bu işi için sezon başı kampında oturur ve çalışırsın. Temel atar, sonrasında uyumu beklersin. Fatih Hoca da sanki bu oyunun temelini atacak gibi. Biraz daha 4-4-1-1'e yakın bir oyun görebiliriz. Halil Dervişoğlu kalır mı, kalamaz mı bilmem de, kalamasa dahi bu tarzda başka bir forveti konuşabiliriz. Brentford'un Premier Lig'e çıkması avantaj aslında, Halil Dervişoğlu için henüz erken olan bir arena ve orada şu an tutunması zor. Yani transferi adına ışık yandı diyelim.

Tabii, özellikle Euro 2020 sonrası 7-8 milyon avro'lu piyasayı konuşacağız. Tutulmak isteniyorsa, kesenin ağzı ister istemez açılacak. Kalsın istiyorum, önünde büyük bir gelecek var. Bu 3'lüyü de bir arada izlemek keyifli olacaktır. Mostafa Mohamed de hocanın istediği oyuna yavaş yavaş alışacak. Hali Dervişoğlu zaten iyi bir bağlantı ve Kerem Aktürkoğlu da kanatta çok hareketli. Uyumları da var, zaten o uyum tarafı bizleri heyecanlandırıyor.

14 yorum:

  1. Türk forvet kıtlığı varken Halil için Onyekuru'ya ayrılan bütçe bile verilmeli. 7-8 milyon bizim için biraz uçuk rakam tabii. Sonuçta sol bek, stoper, orta saha ve kanatta eksiklerimiz var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de verilmeli, böyle özel bir yerli yakalamışken.

      Sil
  2. kerem sol forvet, halil kağıt üstünde sağ forvet ama mohammed'i destekleyen ikinci santrfor gibi. zaten sağ bek oyuncularımız 3-5-2'nin kanadında oynayabilecek oyuncular. gerekirse orta sahadaki sağ iç de oraya destek verir. bence üçü en verimli bu şekilde oynar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3-4-2-1, 4-4-1-1. Oynanabilecek çok fazla formasyon var.

      Sil
  3. Avrupa'daki birçok takım 3'lü savunmaya dönüyor.Sağ kanatta Yedlin ve Omar solda ise Ömer hızlı kanat oyuncuları ve 5'li veya 4'lü ortasaha kurgusunda oynayabilirler.İyi bir sol kanat oyuncusu alınırsa 3-5-2 ve 3-4-3 denenebilir.Savunmada Luyindama,Marcao,Alparslan,Donk,Emin var.Kaan Ayhan olursa alternatifte çok fazla olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca döner mi emin değilim. Kimler gelecek, kimler kalıyor bilmediğimiz için.

      Sil
  4. O değil de umarım seçim bir hafta daha ertelenmez ve Galatasaray'da genis tabanlı, dar bir çekirdek kadronun yönetici olduğu bir koalisyon kurulmalı

    YanıtlaSil
  5. Halil için işler zora giriyor gibi gittikçe. Euro2020 kadrosunda olacaktır. Orada da Şenol Hoca sık sık Halil'i oynatır gibi geliyor. İki hazırlık maçında da gösterdi ki bu milli takimda rahatlıkla yer bulur kendine.

    Talipleri artar veya Brentford takımlarında iş görür diye düşünürse bizim işimiz çok zora girecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Talipleri artacak da, taliplerin ayarı Galatasaray gibi olacak. Şu aşamada Premier Lig gibi yerlerde tutunması adına erken.

      Sil
  6. Halil ve Mohammed ikilisi birlikte oynadıklarında çok umut vermediler, bunun sebebi orta sahamızın yeterince üretken olaması veya kanatlarda (son haftalara kadar) Kerem gibi hareketli, hızlı, yetenekli ve oyun kurulumuna yardımcı oyuncuların eksikliği olabilir. Bir kenarda Kerem, diğer kenarda Morutan, on numarada Hakan olan bir sistemde Halil-Mohammed iş yapabilirdi:)) Ben şahsen forvet rotasyonuna mutlaka Enis Destan transferini istiyorum, hedef santrafor olarak farklı sistemlerde katkı verebilir diye düşünüyorum, ayrıca bir Metin Oktay ışığı var çocukta:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl versinler ki. Bu işlere sezon öncesinden karar vermek ve üstünde durmak gerekiyor. Bir anda, pat diye imkansız. Yeni Malatyaspor maçının 2. yarısı bence umut verdi mesela :)

      Sil
  7. halil ile mohammed'i beraber önlü arkalı kullanacak isek arkasını da ona göre doldurmamız gerekecek, yani takımın ortasahası çok kritik olacaktır, lig için gedson - taylan yada gedson - emre kılınç gibi alternatifler üretilebilir ama hedef daha büyükse gedson - lemina gibi bir seviye yakalanması elzem.

    halil'i kanata atarak bir çözüm ana plan olarak seçilecek ise o zaman taylan'ı öne atabilecek fizisek olarak canavar bir ön libero yada yine lemina tarzı bir ortasaha aranacaktır.

    sürekli lemina örneği üzerinden gittim ama onun sahada olduğu zamanlarda ortaya koydukları kadar özellikle bizdeki sezonda kaçırdığı maç sayısından dolayı onun yerine onun etkisini yaratabilecek bir isme de asla hayır demem tabi tüm senaryolarda bir şekilde gedson'un tutulduğunu var sayıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka. Düşünce buysa, ona göre de adımlar atılacaktır. Bilemiyoruz tabii, önde kongre olunca :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir