24 Mayıs 2021 Pazartesi

Ligin 2. yarısına bakınca da, Feghouli'den alınan katkı 0


Tek tek, futbolcular üzerinden yürür olduk. Madem öyle, Feghouli'yi konuşmak zorundayız. Galatasaray adına, sezonun en büyük hayal kırıklığı olduğunu düşünüyorum. Belki de takımın en yeteneklisi ve beklentimizin en yüksek olduğu isim. Kafayı yorduğunda, sen şampiyon olurken, öncelikli öne çıkan isim olabildiğine de daha önce şahit olduk. Sadece 2 gol averajıyla kaybedilmiş bir sezon yaşadık ve ligin 2. yarısına bakınca da, Feghouli'den alınan katkı 0.

Bir dönem var sadece. Covid ve sakatlık süreci sonrası, kadro çok daralmıştı ama futbol olarak da iyi iş çıkarıyorduk. Feghouli o dönem orta sahanın merkezinde iyi iş çıkardı. Sonrası yok maalesef, nedenini bilmiyorum. Israrla onun için, orta sahanın merkezinde, biraz daha serbest rolde oynamalı demiştik. Milli Takım'ında orada oynuyor çünkü, iyi de oynuyor. Galatasaray'da ise düzen onu sağ kanada atıyor ve her ne kadar serbest bir rolü olsa da, hız iyice bitmiş durumda, ağır kalıyor.

Farklı sorunlar da var. Feghouli'yi kullanamamak lüks değil mi diye sorsam da, sürekli aynı meseleyi konuşunca da, acaba sorun futbolcuda mı sonucu ortaya çıkar. Özellikle şu son dönemde, 1 dakika dahi süre alamadı. Sürekli maç kadrosundaydı ama düşünülmedi bile. Bu bir teknik direktör tercihi mi yoksa futbolcu daha farklı sorunlar mı yaşamakta? İdman videolarını izlerken, Fatih Hoca'nın Feghouli'ye gayet yakın olduğunu görüyorduk.

Feghouli'yle yolları kayıtsız şartsız ayırmak gerekmekte. Takımda tutulması söz konusu dahi olmamalı. Çılgın bir maaşı var tabii. Bu açıdan yolları ayırmak zor. Ancak şu şans olabilir, sözleşmesinin son 1 yılı. Şimdiden garanti bir ücret bulup, en az 3 yıllık anlaşmaya imza atabilir. 1 yıl daha kalayım, paramı alayım diye bakacaksa, sezon sonunda şu an teklifleri alabilir mi muamması var. Çünkü Galatasaray'da şansı yok.

7 yorum:

  1. bu adam kalacak belli. özel hoca tayin edip komando eğitimi verelim içimiz soğusun.

    YanıtlaSil
  2. Futbolcuların kontratları alıp sonra hiçbir şeyi umursamadan resmen yatmalari hiç etik değil. Futbolcu hakları için UEFA CAS filan var. Fakat bu tarz durumlar için kulüplerin hakkını koruyacak hiçbir şey yok. Bu durumlara da çözüm getirilmeli bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz durumlar için kulüplerin hakkını koruyacak olan sözleşmeleri dikkatli yapacak yönetimlerdir.Ozbek yönetiminin transfer başarılari önemli, ama mesela Feghouliye bu kadar yüksek garanti paralı ve uzun sözleşmeyi Ali Koç yönetimi asla yapmazdı. Cengiz yönetimi de ders alacağına yüksek sözleşmeleri dağıtmaya devam etti. Linnes Atiba'nin 3 katı maaş aldı yahu bu sezon. Umarım yeni yönetim daha dikkatli davranır.

      Sil
    2. Maalesef öyle. Ama kulüpler de akıllı olup, tercihlerini daha doğru kullanmaları gerekiyor.

      Sil
  3. Geldiği günden itibaren dönemsel performans gösterdi.Süreklilik yok maalesef.Son iki sezonda performansı iyice düştü.
    Aldığı maaş nedeniyle burada olmaktan mutlu görünüyor.Falcao ile birlikte elimizde patladı.Bu arada
    Ghezzal milli takıma giremezken kendisi Cezayir milli takımında banko oynuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an bence takım içindeki en büyük soruna dönüştü.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir