12 Mayıs 2021 Çarşamba

Mostafa Mohamed'in bu çabası, umarım şampiyonluk hikayesi içinde yerini alır


Bu öz veriyi konuşacağız elbette. Kırılma noktaları çünkü. Mostafa Mohamed için "6 hafta oynayamaz" diyenler vardı. Neye dayanarak bunu yazdılar bilmem de, ciddi bir sakatlığı vardır mutlaka. Durumu belli değil deniyordu çünkü. Maç kadrosunda yer almasını kimse beklemedi. Hem kadroya alındı, hem de şampiyonluk yarışında çok kritik bir viraj olan maçta 2 gol birden attı. Öz veri sadece bu da değil, Antalyaspor ayağı da var.

Covid süreci yaşadı, testi negatif çıkıp, karantina sürecini de atlatınca, tek başına geldi bu deplasmana. Takımla değildi, uzun zaman çalışmamıştı. Orada da oyuna dahil oldu ve galibiyeti getiren golü attı. 2 kritik deplasmandan bahsediyoruz. Bir tarafta her fırsatta sakatlanan ve seni eksik bırakan Falcao. Diğer tarafta Mostafa Mohamed. Geleli henüz birkaç ay oldu, bir anda oluşan aidiyet. Son dönemini eleştiririz de, olası şampiyonluğun en önemli figürlerinden biri.

Ya da Aboubakar'ı konuşalım. Sakat olduğu söyleniyor da, durumu hakkında haber verebilen kimse yok. Bir yanda sözleşme muhabbetleri var, garip iş. Göztepe karşısında da oynamayacak gibi görünüyor. Tüm bunlara bakınca da, Mostafa Mohamed için güzel şeyler yazarım. Öz verimiz çok iyi, kimse düşmedi ve hedefe kilitlenmiş haldeyiz. Mostafa Mohamed'in bu çabası, umarım şampiyonluk hikayesi içinde yerini alır.

Lige iyi başladı, sonrasında düştü, kendisine verilen rol iyi değildi. Bunları zaten konuştuk. Ceza sahası içine çok odaklı, başka bir forvete dönüşmek istemiyor. Hoca ise ondan biraz daha çalışkan ve hareketli olmasını bekliyor. Belki yaz kampında bu durum değişir ve oyunu farklılaşır. Şu an gol sezgisi üzerinden gidelim, özellikle de son maçta. Beslemek gerekiyor, net bir bitiriciye ihtiyaç var. Denizlispor maçının ilk yarısında çektiğimiz sıkıntı buydu. O sezgiye sahip bir forvetimizin sahada olmaması. Halil Dervişoğlu'nu kötülemiyorum, iyi de oynadı. Ama ceza sahası içindeki hakimiyet başka.

12 yorum:

  1. bu yolun sonu şampiyonluk olsun. sezon boyu oynanan futbol itibariyle bence Beşiktaş daha çok hak etti ama kan kokusunu da aldık artık. istiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hak eden takım, son virajı da dönsün bir zahmet :)

      Sil
  2. averaj hikaye. olursak göztepe puan alacağı için olacağız. umarım düzgün mücadele ederler. karagümrük fazla agresifti. göztepe öyle olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niye olmasın. Göztepelileri tanımıyorsun.

      Sil
    2. Burak abi son maçlarda göztepe biraz farklı kötü anlamda.Bjk'yi nasıl durdurabilir?Bir de abi eğer 2.olursak ŞL'ye gidebilir miyiz?

      Sil
  3. iyi ki penaltı tekrar edildi. yoksa moraller çok bozuldu 1-2 biterdi o maç.
    ah be akbaba.. 1 gol bile öyle önemli ki.
    gençlerbirliği maçında buz gibi golünün iptal edildiği de unutulmasın!
    yani şu an averaj iki takım da eşit olacaktı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akbaba o penaltıyı atsa, momentum sağlanmıştı da. İş farklı yerlere gidiyordu.

      Sil
  4. Beşiktaş'ın attığı golden hep 3 fazlasını atmak zorundayız.1 atsalar 4 atacağız ki şampiyon olalım.Hocanın dediği gibi 'Malatya bizi zorluyor'.Biz nası atacaz o halde 4?Çok zor.Denizliden bile +3'le döndük.Ha şansımız biraz daha yanımızda olsa daha çok atardık ama...Bilemiyorum renktaşlar yahu.Nası olacak bu iş.Ben 3 maç öncesinden 3.lüğe razıydım.Şimdi şampiyon olmak için neler yappılabilir diye düşünoyrum.Çok ilginç çok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben en iyi ihtimali düşünüyorum. Finaller farklı olur.

      Sil
  5. Oyuncunun hedefleri var ve mümkün olduğunca oynamak istiyor. Bu sayede daha çok göz önünde olacak. Ununu elemiş eleğini asmış futbolcularda bu özveriyi görmek mümkün olmuyor doğal olarak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belli olmuyor o. Babel oynuyor mesela, sezon içi çoğu dönem sakat sakat dahi oynadı.

      Sil
    2. Hollanda milli takımı hedefi var çünkü.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir