3 Mayıs 2021 Pazartesi

Ömer Bayram / Şener Özbayraklı ikilisiyle üretim zor


Hücumdaki organizasyon sıkıntısından bahsederken, bu sorun içinde "bek kalitesi" inkar edilemez. Oyunu kanatlara açıp, bekleri hücumda topla ısrarla buluşturuyoruz. Buraya kadar plan tamam da, Ömer Bayram / Şener Özbayraklı ikilisiyle üretim zor. Şener Özbayraklı, Antalyaspor maçı öncesi son asistini 4 yıl önce yapmıştı. Ömer Bayram ise, geçtiğimiz sezon "artık sol bek oynamamalıyım" mesajını vermişti. Bu sezon ise yeniden zorlar olduk.

Sağ bek tarafına bir şey diyemem, şanssızlık var. Omar'ın durumu malum, beklenti büyüktü. Yedlin de ciddi bir sakatlıktan ucuz kurtardı. Hızı, temposu kıymetli, hücumda ciddi bir değerli olacaktı. Beklenti var yani, geri dönmesini bekliyoruz. Omar dönünce de, Yedlin ile birlikte bu sağ bek rotasyonu lig adına ciddi seviyede olacak. Linnes'den umut yok, haliyle Şener Özbayraklı oynuyor. Beklentim olmadığı için, eleştiri getiremiyorum.

Sol bekte ise alternatifler var. Saracchi, sezon sonunda geri döneceğinden dolayı sildik sanırım. Bunu da anlamıyorum, en son ana kadar katkı al işte. Ben de tutmam takımda, sık sakatlanıyor, istikrarı yok ama eldeki isimlere bakınca en iyisi o. Gençlerbirliği karşısında 15 dakika oynadı, Ömer Bayram'ın 3 maçına bedel. Ceza sahası içinde topu çıkardığı yerleri görüyorsunuz, 2'si net pozisyona dönüşüyordu. Gelişi güzel, kalitesiz ortalar yok.

Önünde oynayan isim Arda Turan olunca da, iyi bir yönlendiricisi oldu. Sol kanadı maçın son bölümünde, hücum tarafında çok verimli kullandık. Emre Taşdemir dahi düşünülebilir, sezon içinde ciddi katkı alınan dönemler olmuştu. O da şu an hiç düşünülmüyor ve kadroya alınmıyor. Ömer Bayram'dan yana katkı alamamak futbolcu kalitesizliği ile değil de, hocanın tercihi ile açıklanır. Yeni sezonda "bek" tarafını istikrarlı katkıya ulaştırmak şart.

12 yorum:

  1. Kalite anlamında problem yok zaten 11 de hoca kullanmıyor, yani bugün fb de görüyoruz yetenekli yaratıcı adamların hepsi saha da olunca çok efektif bir futbol oluyor, bjk de keza en teknik oyuncular saha da yani ljaic formsuz da olsa tekniği yeter en kötü hali ile bile, biz de sezon başı feg belo arda gibi yaratıcı adamlar ile göze hoş gelen bir futbolumuz vardı en azından organize hücumlar yapıyorduk şimdi akbaba babel faln ile top oynamaya çalışıyoruz resmen acı çekiyoruz anlamsız oyuncu tercihleri yüzünden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olay safi kalite değil, biz asker ağırlıklı isimlerle sezonun en iyi futbolunu oynadık. Olay, her kötü sonuç sonrası değişen taktik.

      Sil
  2. Feghouliyi özledim ya, ara pası atacak önde top kontrolü yapan, top kaybetmeyen hücumcu özledim valla, belhandayı özledim dribblingleri araya salmaları, kendini sürekli boşa çıkarmalarını özledim, şimdi ise vasata mahkum edildik...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda'yı ben de özledim :(

      Sil
    2. feghouli'yi özlediğin kadar feghouli de futbol oynamayı aldığı mega maaşa rağmen biraz olsun işinin hakkını vermeyi sporcu ahlakını özler umarım anonim kardeşim..

      Sil
    3. 2. Sezonundaki o 2. yarıda kaldık koca kariyerde. İstikrar yok, o yüzden sadece Belhanda dedim.

      Sil
  3. Belki de Saracchi ve Deandre Yedlin'i BJK maçına saklıyordur Terim, Onyekuru da yine öyle olabilir. Taylan-Gedson-Emre A, önünde Halil-Henry-Kerem, kanatlarda Yedlin ve Saracchi ile en azından dönem dönem önde baskı yapmaya çalışabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakladığını sanmıyorum. O an bu isimleri düşünüyor gibi. Değişkenler var, her gün farklı bir değişken.

      Sil
  4. Sorun sadece beklerle alakalı değil. Sorun takımın topu hiç bir şekilde hücuma tasiyamamasi ile alakalı. Ileriye araya oynayan oyuncu sayısı yok neredeyse. Ilk 3 teki takımlar arasında topu hücum bölgesine en hızlı getiren takım Beşiktaş sonra fenerbahçe. Beşiktaş in gollerinin %55 i ceza sahası içinde paslasmalardan bulmuş. Biz ise ceza sahasına bile giremiyoruz. Ve Beşiktaş in gol beklentisi ve gol sayısı istatistikleri birbirine çok yakın yani buldukları pozisyonların çoğunu gole çevirmişler. Bu adamların bir de sürekli bir forvet problemleri vardı. Yani sorun beklerin uretememesi ile ilgisi olmaktan çok daha derin. Takım çok yavaş paslasiyor çok yavaş ileri gidiyor. Paslasmalarin çoğu yana ve geriye efektif pas oranı da çok düşük. Pek çok maçta topla oynama ve pas yüzdesinde öndeyken bunun oyuna ve skora yansıması ise çok geride. Ne yazık ki hocanın bu son döneminde de takım bu konularda sürekli geriye gitti. 4 sezondur fizik olarak gelişme gösteremediği gibi mental olarakta geriye gitti. Bekler konusunda şanssızlık yaşandığı doğru ancak alternatif üretmek konusunda da yetersiz kalındığı da ortada...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun sadece beklerle alakalı değil tabii. Yine de sorunun önemli parçalarından. Ceza sahası cirit atma konusunda biz de fena değiliz, kaç tane şut var içeriden. Bizdeki sorun hücumdaki ağır işleyiş ve kaliteli ayakları düşünmüyor olmamız.

      Sil
  5. 4 yıldır sürekli devam eden bir sistem ya da sistemsizlik problemi var. Hep konuşuyoruz bunu. Takımın bazı bölgelerinde kalite problemi de var. Bekler gibi. Bence stoperde de öyle.
    Ama bir takımda bu kadar oyuncunun formsuz, yetersiz veya güçsüz görünmesi de teknik direktörle ilgilidir. 4 senedir hala ne oynadığı belli olmayan bir takım Galatasaray. Hafta hafta oyunu, sistemi değişiyor. Kadro değişiyor. Her transfer döneminde bir sürü oyuncu alınıyor. Sil baştan yapılıyor. Bu istikrarsızlıkta başarı gelmesi de zor.
    Belhanda, fernando, mariano, gomis gibi kilit oyuncularını kaybedip yerlerine yenilerini de bulamadık. Beğenmediğimiz Belhanda'nın yaptığı işi takım yapabilecek oyuncu biraz biraz Gedson olmaya başladı. Başka da yok.
    Yönetimsel yetersizlikler, hatalar, yanlışlar ve beraberinde hocanın maalesef bir takım kuramaması neticesinde geldiğimiz nokta bu.
    Bu seçim (inşallah yapılırsa) sadece yönetimsel anlamda bir tazelenme değil, teknik heyet ve kadro açısında da bir yenilenme getirecek bize.
    Kadrodaki birçok oyuncu inanılmaz maaşlar alıyor ama çeyreğini bile vermiyorlar. Birçok oyuncu GS kalibresinde asla değiller. Bir sürü kiralık var. Umarım yeni yönetim kaynak yaratıp bu kadro revizyonun yapabilir.
    Mustafa, Halil, Henry gibi genç oyuncuların bonservisleri umarım alınır. Aynı şekilde Gedson takımda tutulabilir.
    Sağ bek, sol bek, stoper, 6 numara, oyun kurucu, sağ kanat pozisyonlarına gerekli takviyeler umarım yapılır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yeni yönetim ve finansal fair playın olmadığı bir sezonda, Fatih Hocayı son bir kez görmek istiyorum. Buraya döndüm yeniden. Özellikle Burak Elmas'ın sözleri beni umutlandırdı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir