23 Mayıs 2021 Pazar

Samsunspor ne yaptı dersek, Ertuğrul Sağlam'da ısrar etti


Play-off böyle işte, büyük kumar. 3. olan takım, 2006'dan bu yana play-off'tan gelemiyor. Puan puana bitirdiğin ligde, play-off'larda finali dahi görememiş oldun. İş burada taktik / teknikten çıkıyor, yakaladığın hava ve ne denli takım olduğun önemli. Altay'ın lig performansına bakın, kadroya göre hayal kırıklığı. Peki ne yaptılar dersek, son anda en doğru kararı verdiler. Play-off'a odaklanıp, efsaneleri Mustafa Denizli'yi getirdiler. Hoca kurttur, bu havayı iyi koklar. Olay futbol değil, kadro kalitesi iyi olan yapıyı, takım yapabilmek. O da yaptı.

Samsunspor ne yaptı dersek, Ertuğrul Sağlam'da ısrar etti. Israr etme nedeni de, "tazminat" elbette. Yine de o ısrar seni Süper Lig'den etti. Ödeyeceğin tazminattan çok daha fazlasını kaybetmiş oldun. Tazminat hikayesi de, 5 yıllık sözleşmeyi yapanlara yazmaz mı? Süper Lig'e çıkana kadar, yapılanma hayalleri çok zor. Bir an önce kendini Süper Lig'e atıp, yapılanmanı kuracaksın. İmza attığın teknik adam da, kariyeri çakılmış isim. Şimdi o başarısızlıklarına bir yenisini daha ekledi.

Şu kadroyu Süper Lig'e çıkaramamak büyük iş çünkü. Adana Demirspor'la 10 puan fark vardı. Rakiplerin ittirilmesi, hakemler, onlar, bunlar. Tonla mazeret sayarım da, iş döner dolaşır yine teknik direktöre bakar. En başından bu yana ne yazdım, takım bireysel yetenekler üzerinden yürüyor. Takımın herhangi bir hücum organizasyonu yok, teknik direktör dokunamıyor. Hangi futbolcu 1 adım ileri gidebildi? İnanın, çok rahat Süper Lig gelebilirdi.

Hadi ligin ilk yarısına mazeret bulalım, yabancı futbolcular tutmadı, sakatlık, covid süreçleri diyelim. Orada da seni geçen yılın iskeleti ayakta tuttu. Ama o yabancı futbolcuları kim aldı, nereden geldi bu adamlar? Kimseden katkı alamıyorsun. Büyük paralar ödendi bu isimlere ve 1-2 yabancı haricinde katkı alabildiğin kimse yok. İstikrarı da geçtim artık, şu maçı da aldılar diye ancak 1-2 maç gösteririm yine. İyi ki Yasin Öztekin gelmiş, yoksa işler harap. Elinde ligin bug'u Gökhan Karadeniz var, katkı alamamak cidden büyük meziyet.

1 yılın yalan oldu işte. Ertuğrul Sağlam da tazminat kovalamaya, tribüne hareket yapmaya, işimizi yaptık, ihale bize kesilmemeye devam etsin. Gitmeli diyordum, evlat denildi. Tablo bu işte, bugün herkes "istifa" noktasında. Umarım şu olumsuz ruh hali erken atlatılır da, bir an önce reaksiyon alınır. Süper Lig'den 4 takım geliyor, Manisa FK ve Eyüpspor da ekonomik anlamda çok güçlü. Gelecek sezon lig hiç olmadığı kadar zor olacak.

4 yorum:

  1. Düşündüğün bi teknik direktör var mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Piyasada, modern futbolu düşünen, birçok genç td var. Ben onlara şans verir, fark yaratırım.

      Sil
  2. bu adam bjk ile 8 yerken de bursa ile şampiyon olurken de bir şey değişmedi. takımları berbat futbol sergiliyor. 5 dakika zevk alamazsınız. umarım samsun iyi bir hoca bulur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulması lazım. Piyasada birçok yeni isim var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir