23 Mayıs 2021 Pazar

Marcao'nun takım içi önemine ve yarattığı beklentiye bakın, bir de Linnes'e


Linnes'in menajeri, Galatasaray'ın kendileriyle yeni sözleşme yapmayı düşünmediğini açıklamış. Zaten beklediğimiz bir şey değil mi? Linnes'le alakalı yorumum belli. Galatasaray'a transfer olduğu dönem, o makul maaşı aldığı dönemde iyi rotasyondu. Sorunsuz, ihtiyaç duyulduğunda sahne alan, mücadelesi ve savaşıyla ön plana çıkıyordu. Zam aldıktan sonra ise işler böyle ilerlemez. Aldığı rakam, takımın 1. sağ bekinin alması gereken rakamdı.

Mariano gider, Linnes devam eder tarafına yormuştuk hatta. Orada da planlama hatası var. Linnes'e bu sözleşmeyi verdin, transfer döneminin sonunda ise 15. yabancı konumuna düştü. Yarım sezon ara verdi, geri döndüğünde de etkisi eskisi gibi hiç olmadı. Bu beklentiyle olmazdı da. Kapasite ve kalite belli, üzeri imkansız. Rol oyuncu olmanın dışına çıktığı an, doğal olarak beğenilmez. Bu da aldığı paraya göre yorumlanır.

Linnes'den razıyım. Arkaya dönüp bakınca iyi bir Galatasaray kariyeri oldu. Şampiyonluklar, kupalar var. Hepsinde de mutlaka katkısı vardır. Onca hafta oynamadığı oldu, yeri geldi sol beke geçti ve hiç sorun çıkarmadı. Disiplini, profesyonelliği üst düzeyde. O "kuzey" havasını bizlere hissettirdi. Yine de o yeni sözleşmeye ister istemez geliyoruz. Rakam 1.4 - 1.5 milyon avro'lara gelmişti. Marcao'nun zam almış hali dahi bu rakamları görmedi.

Marcao'nun takım içi önemine ve yarattığı beklentiye bakın, bir de Linnes'e. Bu da her şeyi açıklar. Ben yine de Türkiye'de kalacağını düşünüyorum. Uzun yıllardır bu ülkede ve hemen hemen tüm Anadolu'nun isteyeceği bir futbolcu. Göztepe tarzı takımlar adına biçilmiş kaftan diyelim. Gittiği takımda çok başarılı olmasını isterim. Son dönemde, Şener Özbayraklı'nın bile arkasına düşmüştü. Düşüşü de büyük oldu.

8 yorum:

  1. Kadro o kadar değişiyor ki Linnes Muslera'dan sonra en eski futbolcuydu kadrodaki sanırım. İyi bir alternatifti daima. Profesyonel futbolcu işini yaptı ve gidiyor. Keşke son maçta bir plaket verebilseydik. Bugün Liverpool Wijnaldum'a yaptı mesela böyle bir jest.

    Ek olarak: söylediğine katılıyorum Türkiye'de kalabilir. Hatta tam da Abdullah Avcı'nin seveceği tarzda bir isim. Trabzon'da sağ bek durumu nasıl bilmiyorum ama Trabzon'a gidebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru, güzel bir vedayi hak ediyordu. Bence ayarı düştü, şampiyonluk mücadelesi veren bir takım değil de, Göztepe tarzı bir yere gidecek gibi.

      Sil
  2. ücreti düşük olursa tutulabilir. yedlin artı şener'i tutacağıma tek linnes'i tutarim daha iyi. hatta bir sol bekten tasarruf edersin ve her iki beki birden yedekler.

    YanıtlaSil
  3. Geldiğinden beri sahanın en iyilerindendi diyeceğim 5 maçını sayamam, Ömer Bayram da kısıtlı ama çok iyi maçlar çıkardı mesela. Futbolununun üstüne hiçbir şey koymadan yıllardır düzenli geriledi Linnes, bilhassa sözleşme almayacağı malum olalı saç baş yolduruyor. Ben mi birseyler kaçırıyorum haksızlık mı söylediklerim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi rol oyuncusuydu, iş gelince görevini yapıyordu. Ama bunu doğru maaşı aldığı günlerde yapıyordu. Zam sonrası beklenti doğal olarak artar.

      Sil
  4. Birçok futbolcu zamlı sözleşme aldıktan sonra performans düşüşü yaşıyor.Linens buna en iyi örnek.Aldığı paranın yarısına bile razıdır şimdi.
    Başarı odaklı sözleşme yapılmalı.Garanti para olduğunda birçok futbolcu kendini yormuyor ve umursamıyor.Feghouli, Falcao, Linens en iyi örnekler.Takımın en çok kazanan yabancı oyuncuları hiç katkı vermediler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linnes abuk zam aldı ama, neredeyse yüzde 50, hatta üzeri bile olabilir. Marcao'nun artışı o denli büyük değil. Hatta bu yıl, önceki sözleşmesi devam edecek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir