23 Mayıs 2021 Pazar

Sc transfer 2021 #19; Fabián Balbuena


Stoper konusunu pek çözemedim. Ne yapmamız gerekir, o konuda da çok fazla yorum yapamıyorum. Çünkü neyin, nasıl olacağını pek bilen yok. Luyindama kalacak mı mesela, en önemli sorulardan biri. Sözleşme uzatıp, devam edilebilir. Kazanmaya, yükseltmeye bakarsın. Ya da teklif alıp, satmak mı hedef? Orada da uçuk ücretler olamaz, beklentiyi düşürmek gerekir. Şu an stoper transferinde konuşulan isimler, Alpaslan Öztürk ve Fatih Kurucuk. Alternatif olarak düşünebiliyoruz.

Bir yandan da transferde sürekli "al al al" durumu mantıksız. Sözleşmesi elinde olsa da bu durum böyle. İş biraz da maaşlara bakıyor. Balbuena ismi geçmiş mesela, sezon sonu sözleşmesi bitiyor. West Ham forması giymekte ve sezona onunla girilse de, formayı kaybetti. Kalitesine lafım yok elbette, ciddi bir stoper. 2018'den bu yana da West Ham forması giymekte. 29 yaşında, önemli bir tecrübe. Stoper adına da en güzel yaşlara girmek üzere.

Lider özellikli, sert bir stoper. İyi de kesici. Hamle zamanlaması, pozisyon bilgisi gibi noktalar sayesinde, ağır bir stoper olmasını o kadar da göstermiyor. Sözleşmesi sezon sonu itibarıyla bittiği için de, transferi gündem oldu diyelim. Bilmiyorum tabii, yabancı bir stoper alır mıyız? Luyindama kalacaksa, Alpaslan Öztürk / Fatih Kurucuk gibi hamlelerin dışına çıkılmaz. İyi olan da, Marcao yanında oynar.

Ben biraz da maliyetleri düşürme taraftarıyım. Eldekini göndermeden, yeni bir maliyet düşündürür. Başka transferler de gelecek. Bu yüzden de x stoper adına yıllık 1.5 - 2 milyon avro bandında bir rakam vermek istemezdim. Marcao da zam alacak çünkü. Luyindama da kalırsa zaten sözleşmesi uzatılacaktır. Belki bir Abdülkerim Bardakcı hamlesi düşünülür, o da sol stoperi yedekleme noktasında. Yine de bonservisli bir işe girileceğini sanmam. Kaan Ayhan tarzı fırsatlar olmadığı sürece.

Geriden oyun kurmak da mühim. Luyindama sırıtmadı mı bu yüzden? Balbuena'nın ayaklar çok temiz diyemeyiz, o anlamda oyun yapısına ne denli uyar bilmem. Pas takımıyız ve bunu zorluyoruz. Stoperin de pas yapabilmesi değerli, Alpaslan Öztürk'ü biraz da bu yüzden istiyorum. Fatih Kurucuk desek, o da mesela pas oyununa o kadar yatkın diyemem. Niye bu kadar transferi isteniyor bilmiyorum, belki de genç ve yerli diye.

15 yorum:

  1. Luyindama gidecekse yerine alınabilir. Luyindama'ya göre daha derli toplu ve toparlayıcı bir oyuncu. Türkiye Ligi'nde rahatlıkla iş yapacak oyuncu tarzı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben almam, ciddi maliyet. Yıllık ücret noktasında.

      Sil
    2. Tabii uygun bir yıllık ücret şartıyla diye eklemeyi unutmuşum :)

      Sil
  2. Uygun maaşla Luyindama 'yla 2 yıl uzatalım yeter.
    Kenan Karaman gelirse Halil için yarışa girip bonservis ödemeye gerek kalmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luyindama ile uzatırsın da, 11 oynayabileceğini pek düşünmüyorum.

      Sil
  3. (Emre)
    Bence kalsa iyi olur. Søzlesme uzatilip degerini ønunuzdeki sene daha cok sans taniyip degeri yukselebilir. Hala o potansiyel var.
    Ama eger satilirsa stoper almayi cok gerekli gørmuyorum. Emin'e daha fazla sure verilebilir. Belki kamp dønemine bakip ilk 11'e yerlestirilebilir. Alpaslan Øzturk'un ønunde gøruyorum kendisini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var da, oyun tarzı, mevcut oyuna hiç uymuyor :(

      Sil
  4. Emin varken Fatih'e neden gerek duyuyoruz biz ya

    YanıtlaSil
  5. Luyindama giderse Ferro'yu isteyebiliriz, subatta istedik olmadi, simdi olabilir. Hem sol hem sag stoper olabilir, aslinda Luyindama ile de iyi bir ikili olabilirdi.

    YanıtlaSil
  6. Luyindama 'yı satabilecek miyiz soru bu aslında, 2-3m euroya satmak satmak mı oluyor? Luyindama bir takımla anlaşmak yerine sözleşmesini tamamlamak isterse ne yapacağız 8m üstüne su mu içeceğiz Belhanda gibi ? Hocanın sağı solu belli olmaz mecbur kalır oynatır iyi oynarsa devam ettirir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sözleşme vereceğiz o durumda. Başka çıkar yol gök. Burada tamamlamak isterse, 1 yil piyasası daha da düşmüş olur.

      Sil
  7. Luyindama ayaga kalkar o potansiyel var ve yasi da genc yeter ki uzun sureli ve ayni ekiple oynasin, gecen sene her mac farkli ekiple oynadik, hali sahada bile yanindaki adam degisince sacmaliyorsun biraz da bu acidan bakin.
    Fiyatlara gelince görunen o ki seneye Covid etkileri cogunlukla gecmis olacak halen pandemi piyasasi varken, seyirci gelirleri vs.ler belli degilken erken davranip uygun fiyatlara basarili transfer yapilabilir ama gel gor ki yonetim yok. Bu secim konusunda kime destek veriyorsun onu da merak ediyorum, selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım toparlar tabii de ben çok çalışkan ve disiplinli olduğuna inanmıyorum :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir