17 Mayıs 2021 Pazartesi

Sezonun, Galatasaray adına ön plana çıkan isimlerini konuşalım


Aslında bu bir şampiyonluk geleneği de, 2 gol averajıyla kaçan şampiyonluk sonrasında da yazmak istedim. Sezonun, Galatasaray adına ön plana çıkan isimlerini konuşur, paylaşırım. Marcao'yla da başlamak lazım. Galatasaray adına sezonun en istikrarlı futbolcusu. Ligde yılın 11'i yapılsa, o kadroya dahil olabilecek tek Galatasaraylı hatta. İnişler zaman zaman olsa da, istikrarıyla ön plandaydı. Takımın oyun yapısı açısından, varlığı, yeri ve önemi olmazsa olmaz. Hatta hak ettiğinden az değer görüyor diyeyim.


Eğer ligin ilk yarısında göstermiş olduğu performans devam etse, belki bu sezonun en önemli ismi dahi olabilirdi. Sakatlık ya da başka bir şey, ligin 2. yarısının önemli bölümünde neden oynamadığını bilmiyorum. O oynamadığı dönemin sonrasında da maalesef performans olarak geriye gitti. Hele ki şu son dönemde diyelim. Yine de ligin ilk yarısında, o dar yapı içinde yaptıkları ve istikrarı unutulmaz. Takım ligin ilk yarısında bu yarış içindeyse, fazlasıyla Taylan Antalyalı sayesinde.


7 gol 5 asist. Çoğunda da oyuna sonradan dahil olmuş. Galatasaray'ın en çok gol katkısı yapan ismi. Bu performansı hangimiz bekliyordu, hele ki geçen sezonun ardından? Geçen sezonun hayal kırıklığı olan Babel, bu sezon çok isteyen futbolcuların başındaydı. Sezonun son bölümünde şampiyonluk iddiamız varsa, katkısı olan isimlerden biri. Olay Euro 2020 değil, bu sezon net aidiyet ve mücadele gösterdi. Fatih Hoca devam edecekse de, Babel'le 1 yıl daha devam gibi görünüyor.


Ligin son 1.5 ayının en değerli futbolcusu. Son dönemde şampiyonluk yarışı verdiysek de, bu fazlasıyla Gedson Fernandes sayesindeydi. İşin kötüsü kiralık oluşu, şimdi tutmaya çalış işte. Çok zor bir süreç bizi bekliyor. Ligin çok üzerinde, dev bir kalite. Farkı da ortaya çıktı zaten, tek başına sürüklüyor seni. En az 1 yıl daha devam edebilsek, hem kendi seviyesi çok daha artacak, hem de seni yukarıda tutmaya devam edecek. Hastasıyız.


Donk da çok mühim. Luyindama'nın sakatlık sonrası geri dönemediği ortamda, 35 yaşında olmasına rağmen ortaya koyduğu istikrar değerliydi. Donk / Marcao tandeminde eleştirilecek noktalar bulunsa da, ben ne bekleniyordu, ne alındı üzerinden konuşuyorum. Donk, kendisinden beklenenin çok üzerinde bir performans verdi. Takımın as stoperi olması beklenmiyordu, 2 senedir as stoper olmak durumunda kaldı. Fatih Hoca'nın 4. döneminin en önemli kazanımlarından biri.

8 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Kerem Aktürkoğlu da, Halil Dervişoğlu da girer. 5 isimde sınırlı tutmak anlamında böyle yazdım.

      Sil
  2. oğulcan bu takımın sağ kanadında kesinlikle oynar. tempo dinamizm pozisyona girme becerisi hepsi var. nitekim mis gibi ilerlerken fb üzerine oynadı çeşitli sorunlar yaşandı. daha sonra da hoca kenarda unuttu.

    insanlar sürekli prime feghouli performansı bekliyorlar. hayır böyle topçular da gereklidir. ayrıca taylan ile kanka olması pozitif enerji sağlıyor sahada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onda da önce ceza geldi, sonra sakatlık dönemi oldu derken 1.5 ay geçti.

      Sil
  3. Oynatilmayarak damga vuranları konuşmak lazım bu özel sezonda.
    Zor dönemlerde sahaya çıkıp karakter koyabilen Oğulcan.

    Senin de söylediğin gibi ligin en önemli döneminde oynatilmayan Taylan Antalyalı.

    Ve yerini neden olduğunu bilmediğimiz bir şekilde Emre Akbaba'ya kaptıran Emre Kılınç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Akbaba oynadı, Gedson varken, biraz daha forvete destek anlamında. Farklı oyun tarzları. Sahaya yansıması olmadı ayrı.

      Sil
  4. Ogulcan sakatlıktan sonra çok fazla oynamadı.Formda olmaları durumunda kerem ve oğulcan'ı kanatlarda görmek gerekir.ikiside gole çok yatkın, defansı bozan kanat oyuncuları ve defansa yardımları da var.gelecek yıl kanatlarda bu ikili üzerinde durmamız gerekir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem sakatlık, hem ceza. O 1.5 ay da futbolcuyu geriye götürdü.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir