1 Mayıs 2021 Cumartesi

Suat Serdar & Galatasaray, en iyi ihtimalle Bundesliga'da kalmaz mı?


Schalke 04 öyle bir takım haline geldi ki, elinde kalan tek tük değerleri de aşağı çekmeye başardı. Kendisiyle birlikte, takım içindeki çoğu ismi de doğal olarak düşürdü. Suat Serdar da o isimlerden biri. Takımı kaynaklı, piyasa değerinin düştüğünü görüyoruz. 1-2 yıl önce daha farklı şeyler konuşurken, bugün bambaşka yerdeyiz. Neredeyse 1 yıl önce Alman Milli Takım forması giyiyordu, bugün Galatasaray ihtimali olabilir mi diye düşünüyoruz. 1 yıl önce yazılsa, ihtimal yok, o bonservis bizden çıkmaz derdim.

Küme düşme halinde bir serbest kalma bedeli var mıdır bilmiyorum. Şu noktada da ciddi talipleri olur, en iyi ihtimalle Bundesliga'da kalır, bize yar etmezler diye bakıyorum. 24 yaşında henüz, yeniden toparlanmaması adına sebep yok ki. Bundesliga'nın devleri olmasa da, Wolfsburg, Frankfurt tadında takımların isteyebileceğini düşünüyorum. Orada da zaten bonservis tarafında aşık atmak zor. Ciddi satışlar yapmalıyız ki, elde girdi olsun. Çıkış maddesi varsa, o zaman görüntü değişebilir. Suat Serdar'ı maddiyat ne derece ikna eder bilmiyorum.

Galatasaray'ın 6 - 8 numaralar konusunda bir sıkıntısı var. Sezon başında bu profil bir isim alınmadı ve oraya Taylan Antalyalı geçti. İyi de performans verdiğini söyleyelim. Ligin 2. yarısında ise performans dalgalandı, bunun nedenlerini sık sık konuştuk. Yine de oynadığı dönemde dahi, savunma tarafında pozisyon alma konusunda sorun yaşayabildiğini gördük. Net bir 6 değil çünkü, oraya kaydırıldı. Suat Serdar da net bir 6 numara gibi görünmese de, oyunun 2 yönündeki etkisi net fark ediyor. Daha sert, agresif ve çalışkan bir orta saha.

Ulaştığı konum Alman Milli Takım'ı zaten. Değeri daha geçen sezon çok daha yukarıdaydı. Oyun aklı, teknik özelliği de iyi, işin savunma tarafındaki tarafı da. Sert bir oyuncu, çok çalışkan. Josef'i Beşiktaş'ta izliyoruz, yarattığı fark ortada. Topsuz oyunu da oldukça iyi, oyunu net şekilde oluyor. Galatasaray orta sahasında sertlik de bir sorun, orada yeterince caydırıcı olmayabiliyoruz. 6 da 8 de oynar, sadece 6 diye odaklanılmasın. Seviyeyi direkt olarak yukarı çekecektir. Şu Instagram'dan takip olaylarının boş çıkmaması dileğiyle.

2 yorum:

  1. Bundesliga'da kalır bence de. Olur da alabilirsek büyük iş yapmış oluruz. Bundesliga, Serie A, Premier Lig hepsinde de oynar belli bir seviyede

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sözleşmesinde madde var mı acaba, onu merak ediyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir