28 Haziran 2021 Pazartesi

Frank Fabra & Galatasaray, bu yaşta ve bonservisi olan bir isme yatırım yapmayız


Arjantin basınında, Galatasaray için adı geçen bir diğer isim de Frank Fabra. Galatasaray'ın sol bek arayışında, birçok ismi zaten konuşuyoruz. Alex Moreno adı daha ön planda olsa bile, şu ana kadar açıklanmış bir transfer değil. Belki de farklı öncelikler var ve Alex Moreno da o öncelikler gerçekleşmezse üzerinden hazır tutuluyor. Fabra o önceliklerden biri midir diye sorarsanız da, 30 yaşına gelmiş bir futbolcu için bonservis ödemeyiz diye düşünüyorum.

30 yaş üstü üzerinde futbolcu gelmez anlamında yazmıyorum. Bonservisi olup da, 30 yaş üstü bir isme gidilmez. Gidilmemeli de zaten. Yatırım yapılacaksa, daha genç isimlere yönelmek gerekir. Haliyle de, Fabra'nın Galatasaray gündeminde olduğunu düşünmüyorum. Peki niye yazıyorsun derseniz de, adı geçen her ismi konuşuyoruz. Fabra'yı beğenirim de. Teknik özelliği, hücum katkısı çok yüksek bir sol bek.

Mariano'yu severiz mesela. Teknik özelliği ile, orta saha tadında bir sağ bekti. Geriden oyun kurulumunda ve hücumda da oyun aklıyla büyük fark yaratıyordu. Fabra da öyle, onun sol bek şubesi diyelim. Tekniği, oyun aklı, hücum katkısı çok önemli. Ciddi de bir asist katkısı demek. 2 sezon önce bağ sakatlığı yaşadı ve uzun bir ayrılığı oldu. Şu an eski seviyesinde mutlaka değildir de, hala değerli bir sol bek.

Tabii yaş ilerliyor artık, düşüş dönemi başlıyor. Tekniğin, oyun aklın ne kadar yukarıda olsa da, tempo ve hızı kaybetmeye başladığında sorun oluyor. Bazısı pozisyon değiştiriyor, farklı yerlere kayarak, kariyer uzatıyor mesela. Fabra'nın bunu da yapacağını düşünmüyorum. Sözleşmesi de olunca, gidip bonservisiyle almazsın. Bakalım Galatasaray'ın sol bek beklentisi ne şekilde son bulacak. Alex Moreno beklentisi devam ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir