28 Haziran 2021 Pazartesi

George Bello & Galatasaray, 1481 adı altındaki projeyi konuşalım


George Bello'yu konuşmadan önce, transfer tarzıyla alakalı konuşmak lazım. Burak Elmas'ın "1481" adı altında bir projesi var. Ne zaman gerçekleşir bilmiyorum ama bu düşünülüyor. Işıtan Gün'ün Galatasaray yönetiminde olması kaynaklı da, Fortuna Sittard bu projenin en önemli ayağı olacak. Proje gerçekleşmese dahi, "pilot takım" tadında düşünülecektir. Değerli gençlerini Anadolu'da kiralamak yerine, Avrupa'da vitrine çıkarabilirsin.

İşin yabancı boyutu da var. Scout önerili, fırsat gibi görünen yabancı futbolcuları alır, yine bu kulüplerde kiralık olarak bırakabilirsin. Gelişimlerine bakarsın ve doğru zaman geldiğinde takımına katarsın. Bu projeyi önemsiyorum. Altyapından çıkan değerler ve yurt dışında alacağın yetenekler adına değerli. Galatasaray'da bu isimlerin hepsini kullanman zor. İşin "yarışmacı" boyutu doğal olarak ön planda.

Sol bek arayışında, George Bello ismi Galatasaray'la anılmış. MLS'de Atlanta United forması giyiyor ve Aralık ayında sözleşmesi bitecek. 19 yaşında, potansiyeli olan bir sol bek. Sözleşmesinin Aralık ayında bitiyor olması, bu transferi fırsat gibi gösteriyor. Şu an Galatasaray'a gelip, formayı alması zor. Hücumda çok şey vaat etse de, işin savunma tarafı neredeyse yok gibi bir şey. Bu gelişimi de, Avrupa tecrübesi yaşayarak ve bu kıtada oynayarak sağlayacak.

Oğuz Oruç (@oguzoructd), futbolcuyla alakalı müthiş bir flood yaptı. İşin teknik / taktik tarafı, futbolcuyu daha iyi tanıyabilmek adına okumanızı öneriyorum;


Bu hamleler, ilerleyen dönemde değer kazanacak. Burak Elmas'ın başkan olması, "bu vizyon" adı altında değerliydi. Şu an ilk adımlar atılıyor, kısa zaman içinde "1481" projesi de detaylanır. Avrupa'nın birçok noktasında, iş birliğine gidilecek ya da direkt satın alınacak kulüpler var. Futbolun temeli atılıyor diyelim, ilerleyen yıllara da damga vuracak. George Bello gibi daha birçok transferi konuşacağız. Scout ekibi şimdi daha da önem kazandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir