27 Haziran 2021 Pazar

Galatasaray 2-1 Dinamo Bükreş, ilk hazırlık maçında iyi görüntü


Mostafa Mohamed'in sakatlığı can sıktı tabii, şu an aklımız orada. Umarım ciddi bir durum yoktur ve önümüze bakmaya devam ederiz. Maça gelirsek, ilk hazırlık maçında bu kadar iyi bir görüntü beklemiyordum. İlk 11'i beğenmiştim. Feghouli'nin orta sahanın merkezine geçmesi ve etrafında ağırlıklı olarak çalışkan isimlerin kullanılıyor olması iyiydi. O çalışkanlığı da, özellikle ilk yarıda gördük. Ön alanda böylesine bir baskıyı beklemiyordum.

Fatih Hoca'nın felsefesinde olmazsa olmazdır aslında. Maalesef, bir süredir o çalışkanlığı ve dinamizmi, bence kadro tercihleri itibarıyla göremiyorduk. Pas oyununu düşünürken, sadece top bizdeyken ne yapacağımızı kurguluyor gibiydik. Takımın dinamizmini arttırıp, daha çalışkan, dinamik isimlerle oynayınca, pres gücün de artıyor. Özellikle ön alanda müthiş bir presimiz vardı ve rakibi hataya zorladık. O hatalar sonrası da, net pozisyonların var.

Alpaslan Öztürk'ü yenen goldeki büyük hatasına rağmen beğendim, hatta Galatasaray adına maçın en iyisiydi. Özellik itibarıyla büyük takım stoperi bir kere. Ayağı temiz, topla çıkabiliyor ve baskısını da orta sahanın hemen önünde yapıyor. Birçok kez, orta sahanın önünde pas arası yaptı ve topu hızlıca kullanarak, takımının atağını devam ettirdi. Hataları, defoları olacak elbette. Ben genel tablo ve futbolcu özelliğine bakıyorum. Bu oyun yapısıyla da, Galatasaray'ın mevcut oyunundaki ideal stoperlerden olacak.

2. yarıdaki düşüşler doğal. Sezonun ilk hazırlık maçı ve bir yandan yüklemeler yapılıyor. Oyuncu değişiklikleri yapılsa da, ağırlıklı olarak aynı kadroyla oynadık. Aytaç Kara'nın 6 numarada yapabileceğini biliyorduk mesela, o görüntüyü yine verdi. Topu iyi kullandığı kadar, oyunun 2 yönünde etkili. Emre Kılınç dinamizmi, Feghouli'nin oyun aklı derken, hücumda derli toplu bir Galatasaray vardı. Geçen sezonun son bölümünde aranan isim Feghouli'ydi mesela.

Dinamo Bükreş karşısındaki sıkıntı, alınamayan bek katkısı gibiydi. Yedlin de etkisiz, Ömer Bayram'ın sol bek görüntüsü de iyi değil. O pozisyonlar transferlerle değişecek tabii. Beklerden o katkı gelmese bile, merkezdeki güçlü görüntü ve ön alan baskısıyla, özellikle ilk yarıda iyi iş çıkardık. Oğulcan Çağlayan ve Ali Yavuz Kol, o baskıyı müthiş yaptı. 2. yarıda yenen gol bireysel hatayla geldi. Hücum tarafında ise yine pozisyonlar var. Ömer Bayram orta sahaya geçtikten sonra, orada işler yine derli toplu yürümeye başladı. Kazanarak başlamak güzel diyelim.

6 yorum:

  1. Kaleci Berk ve Ali Yavuz sevindirdi. Diğerleri zaten bekleneni verdiler. Hoca'nın diğer gençleri almak için 90. dakkayı beklemesi birde ben alacaktım oyun durmadı dakka yetmesi demesi üzdü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzdü de, PSV maçı kapıda. O maçta oynatabileceği isimleri en kısa zamanda hazırlamak istiyor hoca.

      Sil
  2. Orta saha yok deniliyor sürekli bunu söylerken Emre Kılınç'ı tamamen unutuyorduk. Transferler ve Taylan dönene kadar en önemli ismimiz Emre Kılınç olacak galiba orta sahada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta saha var da, o kalite net şekilde yükselmeli. Yoksa lig için, Aytaç Kara / Feghouli / Emre Kılınç da iyi hat.

      Sil
  3. Yedlin olacak gibi değil ya acil satılmalı bence, devre arasında linnes Şener de giderdi gayet niye aldık sağ bek anlamıyorum şu transfer hastalığı hocamın çok üzüyor ya, valla Şener linnes den bir artısı bile yok adamın hani hız desen bunlarda da vardı savunma da bunlarda kötüydü ama bu daha kötü, teknik desen onlarda yoktu bunda da yok ee niye geldi abi bu adam? sırf yabancı İngiltere de diye iyi algı var, Kaan acil lazım takıma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linnes ve Şener de gitmezdi. Gitmediği için alındı. Ben hala bekleme taraftarıyım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir