27 Haziran 2021 Pazar

Fatih Hoca'nın Alpaslan Öztürk üzerinden bir uyarısı vardı


Galatasaray idmanını izlerken, Fatih Hoca'nın Alpaslan Öztürk üzerinden bir uyarısı vardı. "Alpaslan, buradan çok net çıkmalıyız. Artık bize kimse, geçen sene ve evvelki sene olduğu gibi..." demişti ki, araya spiker girdi ve konuşmanın devamını duyamadık. Geçen sene ve evvelki sene olduğu gibi, baskı yemeyiz, şu şu hataları yapmayız tarzında tamamlayacaktı sanki. Cümlenin gidişatı da oraya gidiyordu. Oyunu geriden kurmanın, Fatih Hoca için önemini zaten biliyoruz. Olmazsa olmazı.

Geçen sezon bu anlamda sorun yaşadık. Luyindama / Marcao tandemiyle oynadığımız dönem, Marcao baskıyı yiyor ve topu Luyindama ile kullanmamız zorlanıyordu. Sağında Mariano, önünde ise Fernando ya da Seri'yi bulamayan Luyindama da ister istemez sırıtmış oldu. Bu konuda Taylan Antalyalı da olağanüstü bir seviyede değil, bekleri zaten saymıyorum. Haliyle de Donk'u stoperde oynatmak mecburiyet halini almıştı.

Bu sezon ise düşünülen transferlere bakınca, hocanın söylemek istediği ortaya çıkıyor. Alpaslan Öztürk bu yüzden tercih edildi. Stoper için ayakları temiz deriz, o anlamda iyi bir yerli alternatif. Sağ bek için Kaan Ayhan kullanılır derken de, top tekniğinin, pas özelliğinin ve oyun görüşünün önemi oluyor. Sol bekte de düşünülen Alex Moreno, yine bu konu üzerinden geliyor diyelim. Bir de sağ stoper düşünülür. Ben oraya da transfer bekliyorum.

Beklenen teklifi alması halinde, Luyindama'nın gidişi bana olası gelmekte. Biraz daha pas yapacak, topla çıkabilecek, soğukkanlı bir isim düşünülüyordur. Yatırım da olabilir, bekliyoruz. Stoperde oynayan isim Kaan Ayhan olmayacaktır. 3'lü savunmaya döner miyiz dersek, bunun da ana plan olacağını düşünmüyorum. Haliyle de, hocanın bu söylemi üzerinden bir savunma hattı oluşacaktır. Hoca şu an çok daha istekli.

6 yorum:

  1. Kaan Ayhan sağ bek veya önlibero oynar düşüncesindeyim.Alpaslan tam hocanın tarzı oyuncu.Topu iyi kullanıyor.Gecen sezon duran toptan fazla gol atamadık.Orta sahada duran topları iyi kullanacak bir oyuncu da gerek.Alpaslan'ın duran toptan gol atma yüzdesi fazla olan bir oyuncu.Bu konuda hocanın 11 tercihi Alpaslan olursa şaşırmam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de. Marcao ile Kaan tandemi, havadan sorun teşkil ederdi. Kaan Ayhan bence de sağ bek ve 6 numara gibi oynayacak. İlk dönemde sağ bek özellikle.

      Sil
  2. Alpaslan göstereceği forma göre Marcao ile tandemi oluşturabilir. Söylediğin gibi Fatih Hoca'nin sevdiği bir tarzı var özellikle topla çıkarken.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O özellik de kendisini büyük takım stoperi yaptı.

      Sil
  3. Yonetimin etkili olmasi gereken 1. olay transferden önce saha disi olmasi lazim. Gecen sene diyince aklima geldi. Hocanin verdigi emegi saha icinde bosa ciktigini hissettirmezlerse hoca zaten eldeki malzemeyle birsekilde is yapar gecen sene ogulcan taylanla falan yurudu ligde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yönde bana umut verdiler. Bunu da bilerek gelmişlerdir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir