23 Haziran 2021 Çarşamba

Galatasaray adına iyi görünen bir çıkarım diyelim


Ne güzel ortam değil mi? Taylan Antalyalı, Milli Takım kafilesi İstanbul'a indiği an, soluğu Florya'da alıyor. Hocayla mı görüşmek istedi, hoca mı çağırdı yoksa hocaya yeniden hoş geldin mesajı mıydı bilmiyorum. Milli Takım'ın grupta sonuncu olmasının ardından, Taylan Antalyalı ve Kerem Aktürkoğlu, kısa zaman içinde takıma katılacaklar. Şampiyonlar Ligi ön elemesi düşünülünce, Galatasaray adına iyi görünen bir çıkarım diyelim.

Taylan Antalyalı'yı konuşmak gerekirse. 8+6'nın gelmesi itibarıyla, ilk 11'deki yerinin garantilediğini düşünüyorum. Olası 11'leri yazarken, Taylan Antalyalı'yı kadroya yazıyoruz. Eski düzen devam etse, belki de üzerine bir 6 numara alınacaktı. Şu an yerli ağırlığı gelmişken, varlığı çok daha değer kazandı. Geçen sezonu beklentilerin fazlasıyla üzerindeydi. Özellikle de ligin ilk yarısında. 2. yarıda istikrarı sallansa da, değerini biliyoruz. O istikrar devam etse, belki de işler bizim adımıza daha güzel sonuçlanırdı.

Taylan Antalyalı'nın bir 6 numara için eksikleri var elbette. Pozisyon takibi bunların başında gelir diyelim. Galatasaray ceza sahasının dışına seken toplardaki takibi zayıf, o yüzden de birçok gol yemişliğimi var. Ya da bir 6 numara için fizik durumu bazı anlarda sorun olabiliyor. Buna rağmen, müthiş bir temposu ve hareketliliği var. Enerjisi üst düzey ve iyi bir kesici oldu. Pas oyununa da yatkın. O pozisyonda devam ettikçe, gelişimi artmaya devam edecek.

Haliyle de, onun üzerine bir 6 numara transferi anlamsız kalacak. Aytaç Kara'yı oraya alternatif yapıp, 6 numaralaştıracağız biraz daha. 8 ağırlıklı oynuyor, oyunun 2 yönünde çok daha aktif. İyi bir fiziği var mesela. 6 numara oynasa, o beklenen aşamayı kaydedecekmiş gibi. Hocanın da bu tarz yerlilere dokunuşu malum, bambaşka seviyelere çekiyor. Taylan Antalyalı, Aytaç Kara, Bartuğ Elmaz, olursa Kaan Ayhan derken, orayı doldurmuş oluyoruz.

8 yorum:

  1. Abdussames Karnuçu sence bu sene kadroda tutulup bu orta saha rotasyonunda rol alabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kampta görmek lazım. Çok değerli bir potansiyeldi. Yaşadığı ciddi sakatlıklar olmasa, parlaması da çok daha öncesinde olurdu.

      Sil
  2. Ameliyat olmuş sanırım. Böyle hiç oynamayacağını bilse milli takıma gitmek yerine ameliyatını olur daha çabuk dönerdi.

    YanıtlaSil
  3. Gedson ve Kaan da gelince bence orta sahanın defansif kısmı ile ilgili ihtiyaçlar tamamlanır.
    Bize maç kazandıracak, ince işleri yapacak, duran top kullanabilen, kilit pas atabilen, adam eksilten, şutu olan bir kreatif oyuncu kesinlikle almamız lazım. snayder gittiğinden beridir böyle biri takımda yok. Ve kim ne derse desin eksikliğini inanılmaz derecede hissediyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim için de tamamlanır ama işin fırsat boyutuna bakıyorlar sanırım.

      Sil
  4. Aidiyeti yüksek bir oyuncu.Taylan gibi oyuncuların kesinlikle önünü açmamız gerekiyor.Umarım bu sene de 11 de yeri garanti olur.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir