13 Haziran 2021 Pazar

Geçen sezonun en sıkıntılı taraflarından biri, stoper rotasyonuydu


Geçen sezonun en sıkıntılı taraflarından biri, stoper rotasyonuydu. Takımın 4. stoperi olarak Ozornwafor kalmıştı ve an geldiğinde de onun şans bulmadığını gördük. Güvenilmiyor demek ki. Bu yüzden de, 3 stoper üzerinden sezonu tamamlamaya çalıştık. Şu an geldiğimiz noktada ise, bu denli bir sorun yok gibi. Hala transfer gerekse de, stoper rotasyonu kafalarda oturmaya başladı. Gelen mutlaka olur da, satış üzerine farklı stratejiler gelişebilir.

Satış üzerine diye düşündüğümüz isim Luyindama. Kalır mı, gider mi bilmiyorum. 4-5 milyon avro'yu gördüğümüz an satarız diye düşünüyorum. Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kaldı ve düşüşte. Kendisinin değerini düşürmüyorum da, toparlayamadı ve oyun düzenine uymuyor. Takım yapısı değişince de bazı özellikleri sırıtmaya başladı. Kalırsa, mutlaka yeni sözleşme alır. 11 oynar mı derseniz, onu çok garanti görmüyorum. Kenarda tutmak da onun değerini arttırmayacak.

Marcao'nun sözleşmesini uzatmak en kritik hamleydi. Bunu başardık, hem de mümkün olan en iyi şartlarda. Alpaslan Öztürk geldi ve ciddi bir yerli alternatif kazanmış olduk. Galatasaray'ın oyun yapısına uyması çok önemliydi. Emin Bayram geri döndü, bence o da rotasyonda yerini alacak. Luyindama kalır mı gider mi bilmiyorum. Donk'un da sözleşmesi 1 yıl daha uzatılacaktır. Şu haliyle dahi yetersiz bir rotasyon değil.

Yine de 1 hamle daha yapılacaktır, o da yerli olur diye düşünüyorum. Kaan Ayhan için uğraşıldığını biliyoruz. Stoper, sağ bek, 6 numara için ciddi aday olur. Alpaslan Öztürk'ü alternatif görüyoruz, Kaan Ayhan o pozisyonlar için direkt olarak ilk 11 adayıdır. Luyindama giderse de, Mert Çetin adına girişimler olur ve bu değişimi önemsiyorum. Yine oyun yapısına uygun, Luyindama giderse üzerinden eksik kalacak özellikleri de tamamlayabilmek adına.

6 yorum:

  1. Stoper rotasyonumuz dar da olsa Marcao-Luyindama-Donk ile iyi ve sakatlık açısından istikrarlı bir hattimiz vardı; Ujfalusi'nin sakatlığından sonra Mancini, Prandelli ve Riekerink dönemlerinde çok acılar çektik orada:))
    Keşke Luyindama'yı satıp pas oyununa daha yatkın potansiyelli genç bir isim daha koyabilsek Marcao'nun yanına, sonra Kaan'ı alsak. Emin, Valentin, Alpaslan'ın varlığını da düşünürsek üçlü oynamak için yeterli bir rotasyonumuz olurdu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stoperde bu dönem çok zorluk yaşamayız. Donk kaldığı an, mevcut rotasyon dahi bence yeter.

      Sil
  2. Hoca maalesef az şans verdi gençlere. Ozornwafor 6 dakika, Bartuğ Elmaz hiç oynamadı. Kerem ve Halil'i biraz geç başladı oynatmaya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Az vermedi bence, doğru zamanda vermiş olabilir. Bak Kerem ve Halil bugün nerede. Ve kimin sayesinde.

      Sil
  3. Emin,Gökay ve Abdussamed 'in stoper alternatifi olabileceğini düşünüyorum.Umarim hazırlık kampında kendilerini gösterirler ve takımda kalırlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gökay Güney zor da, Emin Bayram stoper rotasyonunda olmalı. Abdussamed Karnucu'yu 6'da düşünüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir