26 Haziran 2021 Cumartesi

Liverpool da Salah'ı salmıyor mesela, doğal bu durum


Benim için 2 sürpriz gelişme diyeyim. Mostafa Mohamed ve Yedlin'in takıma bu kadar erken katılacağını beklemiyordum. Mostafa Mohamed, Mısır'ın Olimpiyat takımında yer alsa da, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi ön elemeleri oynayacak olmasından dolayı, Milli Takım'ında olmayacak. Futbolcuların Milli Takım'larında yer almasını isterim de, yapacak bir şey yok. Liverpool da Salah'ı salmıyor mesela, doğal bu durum. Mostafa Mohamed'e ihtiyacımız var.

Yedlin de benim için sürrpiz. ABD Milli Takım'ında Gold Cup'ta yer alacak diye düşünürken, geniş kadrodan çıkartılmış. Bu gelişmeyi yeni öğrendim ve sürpriz diye karşılıyorum. Elimizde sağ bek yoktu, alternatif üretmiş olduk. Omar'ın dönüşü için Ekim / Kasım ayları işaret ediliyor. Ortada transfer de yok. Haliyle, Yedlin'in dönüşü direkt anlamda alternatif demek. Geçen sezonu beklenildiği gibi geçmese de, takımla birlikte kamp görmüş halini görelim bir de.

Tam bir 3'lü savunmalarda oynayacak kanat beki olsa da, "hücumu" ile takım içine oturtacağız. Sürekli olarak al / sat durumu sıkıntılı. Talip olur, bonservis bedeli ufukta görünür, o zaman satılır da, şu gün ilk 11'e yazmak zorundayız. Transfer olursa, başka alternatifler konuşuruz. Kaan Ayhan diyoruz mesela, bu sayede 6 numarada da kullanılabilir. Sürekli de Kaan Ayhan diyoruz, olur da transferi gerçekleşmese, sıkıntı büyük olacak.

Sorun ise Feghouli. Yüz ifadesini görüyorsunuz, ben neden buradayım der gibi. Takımda kalma ihtimali, kalsa da oynatılma ihtimalini görmüyorum bile. Nasıl kurtulabiliriz sorusuna da bir cevabım yok. Bu ruh haliyle zaten verebileceği bir katkı olduğunu düşünmüyorum. Yine de idmanlara çıkıyor olması doğru. Hem piyasa kaybetmemesi, hem de yattığı yerden "kolay" para kazanmaması anlamında. Falcao'yla birlikte, yeni sezonun en önemli meselelerinden biri olacak.

2 yorum:

  1. Avrupa kupaları maçlarının on elemeleri çok erken başlıyor. Özellikle milli maç turnuvalarınin olduğu yıllarda bu işe bir çözüm bulunmalı. Bir yandan milli maçlar oynanırken bir yandan da takımlar eksik eksik tur atlamaya çalışıyor. Oyuncu bu maçlara gelse bile tatil yapamadığı için moralsiz veya çok yorgun oluyor ve tam konsantre olamıyor maçlara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yıl özellikle her şey üst üste bindi. Geçen yıl erteleme gelince.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir