10 Haziran 2021 Perşembe

Mert Çetin & Galatasaray, ufuktaki fırsat?


Mert Çetin'in İtalya kariyeri iyi gitmiyor. Roma'ya transfer olduğunda, beklentim üst düzeydeydi. Roma'da da pek fazla şans bulamadı ama, ilk etapta kadroda tutmak adına ısrarcıydılar. Hatırlayın, Luyindama sakatlandığında, o Ocak ayında kendisini kadroya katmak için çok uğraşmıştık. Bir türlü bırakmadılar ve kiralamaya yanaşmadılar. Oysa Galatasaray'daki yeri bankoydu ve geri dönüşü sonrası Roma'daki etkisi daha büyük olabilirdi.

Gençlerbirliği'nden Roma'ya gitmişti. Artık bu tarz transferlere alıştık. Değil Süper Lig, 1. Lig'den dahi direkt olarak Avrupa'ya geçen gençlerimiz var. Yine de Mert Çetin adına işler iyi gitmiyorken, Galatasaray seviyesinde bir takımda düzenli forma giymesi, Roma'nın yararınaydı. Kiralamadılar da ne oldu, sezon sonunda Verona'ya zorunlu satın alma opsiyonlu kiralandı. Bu zorunlu satın almanın şartları var mı bilmiyorum.

Çünkü geçen sezon, Verona formasını sadece 7 kez giyebildi. 4 tane ilk 11'i var, gerisinde ise yedek. 3'lü savunma oynuyorlar diye biliyorum, Koray Günter orada banko mesela. Mert Çetin ise şu ortamda forma dahi bulamadı. Verona'ya 2 yıllığına kiralansa da, Verona'nın onu takımda tutmayı düşündüğünü sanmıyorum. Roma da düşünmeyecektir. İtalya'da hayal kırıklığı oldu, Milli Takım'daki yerini kaybetti ve yaş 24. Transferi adına şartlar olgunlaşmak üzere.

Yerli kuralı da ufuktayken, Mert Çetin iyi bir yatırımdır. Ayağa da kaldırabilirsek, o eski potansiyeli çok şey vaat ediyor. Kaan Ayhan / Marcao ikilisi kısa kalır diyoruz mesela. Bu hamleyle, Kaan Ayhan'ı sağ beke çeker, Mert Çetin'le de Luyindama boşluğunu doldurursun. Mert Çetin, fizikli, agresif, güçlü olduğu kadar, topu da Luyindama'ya oranla daha iyi kullanır. Fiziğine göre de, hızlı bile diyebilirsiniz. Ağır kalmaz ve oyun tarzınıza direkt olarak uyuyor. 

12 yorum:

  1. Koray Günter'in Verona'daki performansı da çok iyi. Bir iki özette denk geldim defanstan müthiş uzun paslar uzatıyor ileriye. Marcao'nun yanına tam istenen ayaklar bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da 3lu savunmada parlıyor. Çift stoperde sorun yaşamaya başlıyor. Ağır da bir futbolcu.

      Sil
  2. opsiyon olmayacaksa kesinlikle gerek yok. Aslında suan bu sene yerlı ıskelet ıcın cok onemlı. hakanın ıhtımalı var. kaan aynı sekılde.
    mert cetınde keza öyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bonservisini de alabilirsin, çok yüksek bir bedel olacağını düşünmüyorum. 3 - 4 milyon avro'larda gezer bu iş. Orada hiç olmadı, olacak gibi de değil.

      Sil
  3. Üst düzeyde ciddi sayıda forma bulamadı büyük beklentiye girmemek lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Giyemedi ama yeteneğini, potansiyelini iyi biliyoruz. Salih Uçan da oralarda tutunamadi, bugün el üstünde mesela.

      Sil
  4. Bu kadar pas oyununu benimsemek de garip geliyor bana, gedson tekrar isteniyor mesela, Kılınç seneye iç de devam eder ee bu oyuncular pasör değil ki neden hala pas oyunu oynamaya çalışıyoruz, bu oyuncular ile set oynayamazsınız, luyindamaya da semih kaya muamelesi yapmak yerine onun kesiciliğinden yararlansak diyorum bu yüzden, merkez de geçiş oyuncuları kullanacaksak eğer bu radikal pas oyunundan vazgeçmek zorundayız o zaman luyindama da gayet oynar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Garip değil, felsefe bu demek. Luyindama'dan yine katkı alırsın da, etrafı artık Mariano / Fernando değil. Bak dün Milli Takim'da, geriden top kullanabilecek isimleri olmadığı için çok zorlandı. Baskıdan çıkamadı.

      Sil
    2. Okay Yusuf Hakan Ozan Tufan da bence top saklayamama sorunu orta saha da top saklayıp pas yapamadı. BAM döneminde biraz Ayhan dışında baskı altında sırtı dönük top alıp dönemedi orta saha. Neill Meira ya rağmen.

      Fener aynı dönemde Aurelio ve Emre'nin pres altında top alıp verebilmesi sayesinde pas oyunu yapabildi.

      Bazı orta sahalarda pres altında oyununun arkasına saklanır, top ayağında olan boşta adam göremez. Nzonzi Topal Seri biraz bu tipteydi.

      Libero kaleci teknik stoperden önce orta saha merkez 3 lusu hatta kanattakilerin bile pres altında çabuk top kaybetmeyen adamlar olmasına dikkat ederdim 2011 takımı emre melo selçuk engin 4 lüsünun bu özelliği iyidi.

      Sil
    3. Stoperler de etken. Günümüz oyununda kaleci dahi bu işin içinde. Oyun değişiyor artık. Pas yapabilen stoper çok kıymetli. Hele ki Fatih Hocanın takımlarında.

      Sil
  5. Mert Çetin'in bonservisi Roma da değil mi twitter haberinde Mourinho ile konuşulacak deniyor ne alaka bilen var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mourinho hangi takımın teknik direktörü oldu :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir