26 Haziran 2021 Cumartesi

Nasıl bir kurgu oluşacak?


İdeal kurguyu da konuşalım aslında. Hala transfer açıklanmasa da, gündeme bazı isimler düşüyor. İsimler medyaya düştükçe, tek tek üzerinde duruyoruz zaten. 4-3-3 mü oynayacağız, 4-4-2 tarzı bir formasyon mu düşünülüyor? Gedson Fernandes / Florentino Luis 2'lisini alabildiğiniz an, orta sahayı 2 isimle de geçebilirsiniz. Tempolu, atlet isimler çünkü. Orayı 3. bir isimle tamamlama düşüncesi oluşursa da, 10 numara özellikli bir 8 numara düşünülür. Hücum yönü baskın olacak, tabela yapabilecek bir orta saha.

Cicaldau yazılıyordu. 10 numara özellikli 8 diyorum ya, aranan tüm özellikleri bünyesinde barındırıyor. Özellikle gol katkısı yüksek, rakip ceza sahası çevresinde iyi bir bitirici. Arkasına böyle 2 tempolu orta sahayı alınca, hücum aksiyonu çok daha bariz şekilde gelişirdi. 4-3-3 oynanacaksa, bu 2'linin yanına yazılacak isim bu tarzda olmalı. 10 numarayı alıp da 8 numaralaştırmak değil de, direkt olarak 8 oynayıp, tabela tarafıyla ön plana çıkacak bir isim olmalı. Tabeladan kastım, gol / asist katkısı. 10 gol 10 asist bandında gezebilmeli.

4-4-2 ya da 4-4-1-1 türevi bir formasyon da oluşabilir. Halil Dervişoğlu'nun transferi de mutlaka düşünülüyordur ve gerçekleşmesi halinde, 8+6 da varken 11 oynar. 4-4-1-1 dedim ya, forvetin arkasındaki 1 için ideal isim. Orta sahayı böyle tempolu tuttuktan sonra, Halil Dervişoğlu / Mostafa Mohamed 2'lisi de gayet katkı verir. Yeter ki sezon öncesinden şu kurgu oluşsun ve bir arada oynamaya başlasınlar. Geçen sezon, son bölümde bu denendiğinde, ister istemez uyum sıkıntısı oluştu.

4-4-2 gibi bir düzende, Gedson Fernandes'i sağ kanada, biraz daha orta saha özelliği üzerinden yazabiliriz. Orta sahanın merkezi de Taylan Antalyalı / Florentino Luis olabilir. Sola da Kerem Aktürkoğlu geçerse, sağ bekte düşünülen Kaan Ayhan hamlesiyle birlikte, 3 yerli işi de çözülmüş olur. 4-3-3 üzerinden düşünürsek, stoperlerden 1'ini yerli yapmak lazım ki, o isim Kaan Ayhan olmaz. Gerçekleşecek transferleri görmeli, şu an farazi konuşuyoruz.

7 yorum:

  1. Burak selam.
    Önümüzde çok kritik PSV maçı var.
    Bu transferlerin anlam kazanması için 1 hafta içerisinde gerçekleşmesi gerekiyor ama çok mümkün görmüyorum açıkçası çünkü kolay transferler değil.
    Şu anda bu isimlere yoğunlaşmak yerine daha garanti isimlere yönelmek doğru olmaz mıydı, zira orta sahada şu an tek Aytaç var, kısmen de Emre Kılınç.
    Bu isimlerin 7-10 gün içinde bitebileceğine olan inancın ne seviyede merak ediyorum.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Sağ bekte yedlin var. Sağ stoper Omar sol stoper Marcao merkezde Luyindama sol beke de hücumcu bir kanat bek alınarak 3'lu savunma deneyebiliriz.

    3'lü savunmaların 4'lü oynayanlara karşı ne kadar olduğunu Avrupa'da sürekli görüyoruz. Biz de buna uygun bir sistem oluşturmalıyız bence. Orta saha ve forvet hattını da rahatlıkla bu sisteme adapte edebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocanın bunları deneyeceğini hiç sanmıyorum. Hele ki beki, stoper yapıp.

      Sil
    2. Beki stoper yapma noktasını geçtim ama üçlü savunma denenmeli kesinlikle. Dörtlü oynayan takımlara göre ne kadar büyük avantajı olduğu her maçta görünüyor nerdeyse artık.

      Sil
    3. Denebilir elbette, günün trendi bu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir