17 Haziran 2021 Perşembe

Ne yazalım ki, şu felaket görüntüyü nasıl tanımlayalım


Maçın ardından, direkt olarak bir şeyler yazasım gelmedi. Ne yazalım ki, şu felaket görüntüyü nasıl tanımlayalım. Euro 2016'yı hayal kırıklığı olarak ansak da, şu tablodan çok daha iyisi vardı. O dönem Fatih Hoca için yapılan eleştirileri hatırlayın. Şenol Güneş'i sorgulamayalım mı şimdi? Mevzu kazanılan para ise, Şenol Hoca da çok daha fazlasını kazanıyor. Takım da öyle, çok çılgın bir şampiyonaya katılım primi var. Peki bize verilen ne, ne izliyoruz?

Turnuvanın en kötü takımıyız. Yapı ne kadar genç olursa olsun, bu yapıyı idare etmeye çalışan "bugünün" neresinde? Amansız şekilde savunayım, amansız şekilde kontrollü oynayayım derken, tüm bu düşündüklerini yapamıyorsun. Ortaya konulan futbol değil, çaresizlik. Plana saygı duyarım da, çalışılmışsa. Çalışıldığına inanmıyorum, çünkü bu tabloyu görmezdik. Bu hayal kırıklığı kime yazacak, elbette Şenol Hoca'ya.

Galler karşısında stopere Kaan Ayhan'ı yazınca, geriden topu daha iyi kullanamıyorsun. Sorun orası değil çünkü, orta saha. Okay Yokuşlu / Ozan Tufan'ı yan yana 2 tane 6 numara gibi kullanıyorsun. 2'sinin de top kullanımı sorunlu. Alternatifin olmasa neyse derim de, kulübe alternatif kaynıyor. Turnuvanın en genç takımıyız derken, en statik takımı olmayı kast etmiyorduk. Çift 6 oyna, üstüne bir de Kenan Karaman'ı kanatta "savunma" tarafıyla oynat.

Galler karşısına kazanma parolası ile çıkarken, fark yemediğine dua edeceksin. 80 dakika Kenan Karaman sahadaydı, oyuncu değiştirmek için ısrarla bekliyorsun. Galler'in planı topa sana bırakmak ve kaptıkları toplarla hızlı çıkmak. Tüm felsefeleri bunun üzerine kuruluyken, adamlar pas oyunu oynamaya başladı. Set ile hücumları da vardı, direkt çıkarak da. Sen o hareketliliğe yanıt veremedin. Orta sahan "direkt oynayacak, dikine topla çıkabilecek" bir ismi aradı ve tercih etmedin bile.

Kaan Ayhan'ı stopere çektin, rakibin 1.90'lık forveti ayrı cirit attı. Rakibe hiç mi çalışmıyorsun? Oyuncu değiştirirken dahi, Kaan Ayhan'ı yine 6 numaraya çekiyorsun. Oysa geridesin, risk al. Orada dahi kontrollü hareket etmeyi düşünüyorsun. Ramsey attığı golün yanında, aynı şekilde 2 kez senin ceza sahan içinde, golü attığı pozisyona girdi. Buna önlem al mesela, sen ne yaptın? Buram buram hayal kırıklığı, başka bir şey değil. Bale dahi futbol oynamaktan yıllar sonra keyif almıştır.

Taylan Antalyalı / İrfan Can Kahveci olsun mesela orta sahan. 2 hareketli ismi kullan, biri de hücuma destek versin. Kanatlardan biri Kerem Aktürkoğlu olsun, onu dahi düşünmüyorsun. Şu maçta oyuna almak aklına mı gelmedi bilmiyorum, Kenan Karaman 80 dakika sahadaydı. Yapıya genç derken, turnuvanın en statik takımıyız. Bu jenerasyon, tarihin gördüğü en iyilerden biri. Sol bek hariç, her pozisyona net alternatiflerin var.

20 yorum:

  1. Hocanın kafası net sahada değil ya zaten hazırlık maçlarında da belliydi. Hiç mi taktik çalışmadın hiç mi rakibi analiz etmedin anlam veremiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef hazırlanmadı, sonuç da bu.

      Sil
    2. Bu çocuklar Avrupa'da oynuyor her türlü taktik esnekliğe cevap verebilecek durumdalar ama sola kenanı atayım orta sahada 2 tane 6vari oyuncu tutayım derken 2de 0 yaptık gol atamadık ya

      Sil
    3. Teknik direktörün peki bu soruyu sorabilir mi :)

      Sil
  2. Hoca felaket ozan ve Yusuf'un yerine turnuvada olmak için can atan bir sürü hak eden adam vardır. İnsigne de Ramsey de aynı tip koşuları attı. Kaan bizim donk u hatırlattı. Skoru almışız da maçı tutuyoruz havasında. Orkun, Taylan irfan orta sahayi daha iyi idare eder ileri üçlüyü oynatirdi. Şenol hoca rakibi bile analiz edemiyor. Galler in şablonu belli kadrosunun kapasitesi belli. Ortasahamiz top oynamak istemiyor sanırım, mücadele bile etmiyor. Özellikle ozan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 kere attı, 3ünde de net pozisyona girdi. Şuna çalışmadın mı, adamların hücum planı az çok belli zaten.

      Sil
  3. Şenol hocada da evlatçılık diyin, bazı adamlara aşırı inanma diyin, böyle bir durum var: Okay, Kenan, Ozan rakip kim olursa olsun, performanslarını olursa olsun ilk 11. Dorukhan kadroda. yazık oldu şu kadroya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abdulkadir Ömür tüm sezonu sakat geçirdi ve turnuva kadrosunda. Ama o kadar hazır değil ki, maç kadrosuna alamıyor :)

      Sil
  4. Birde umut un sakatlığı nedeniyle mert değişikliği varki evlere şenlik.

    YanıtlaSil
  5. (Emre)
    Abi ayni dusunmusuz. Okay, Ozan ve Kenan israrini anlamiyorum. Køtu oyuncular degil. Ama Orta saha Orkun ve Taylan'i aradi. Kenan yerine de Kerem'i. Hoca da rakip analizi yok. Norvec kanalindan izledim maci. Denizlispor'da oynayan Mix Diskerud mac yorumcusuydu. Abi adamlar bile gørdu ramsey-Bale uyumunu. Savunma arkaya kosu yapmaya calismalarini. "ønlem alinmasa Turkiye icin køtu bir sonuc cikabilir" dedi yorumcu. Zaten cok fazla surmedi, o golu yedik. Hoca yada teknik heyet hic mi rakip analizi yok? Mac øncesini birak. Mac icinde de gørmuyorlarmi? Butun seyirciler, tum mac yorumcular, spikerler, rakip takim herkes gøruyor. Calhanoglu ve Yazici ayni anda oyunda, dikine kosu atacak oyuncu yoksa bu iki pasør isim ayni anda oyunda?
    Dikine oynayan tek oyuncumuz Cengiz vardi onu da oyundan aldi zaten hoca..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta sahan statik, hücumda dahi, hücumdan ödün veriyorsun. Galler maçı da kazanman gereken maç.

      Sil
  6. Ezberci ve yetersiz bir teknik adam bu seviyeler icin, oyunu okuyup hamle yapamaz rakibe gore oyun kuramaz Senol Gunes ve ozellikle Mancini ders verdi bize bumlari soylemek gerek.

    YanıtlaSil
  7. Orta saha ve hücumdaki 6 oyuncudan 4'u top ayağına yakışmayan oyunculardi. En iyi pasör Hakan Çalhanoğlu'nun pas özelliği en iyi yönü değil. Cengiz de bir sezon boyunca oynamamış. Bu şekilde üretmeye çalışmak havanda su dövmekti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Orta saha hattı da 2 tane 6'dan oluşunca büyük sorun oldu.

      Sil
  8. Benim canımı yakan noktalardan biri de tabiri caizse adam tayfa denilen milli takımın Hırvatistanlı, İspanyalı gruptan kılpayı çıkamamıştı, altın jenerasyon denen takım ise turnuvanın her anlamda en kötü takımı oldu. O takıma turnuva boyunca verilen tepkinin, söylenen sözlerin birçoğunu göremiyorum. Özellikle de teknik direktör özelinde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte, şu ortamı Fatih Hoca oluştursa neler denirdi :)

      Sil
  9. 2002 Dünya kupasında oynayan takım klüp takımı gibiydi.Uefa kupasını kazanan kadro milli takımın çekirdeğini oluşturuyordu.Şenol Hocanın işi o zaman kolaydı.Şimdi çok farklı bir yapı var.Fatih Terim olsa bu takım çok farklı olurdu.En azından yenilgiyi kabul etmez isyan eden bir takım olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biri yazmıştı. 2002 Dünya Kupası'nda hoca Fatih Terim olsa, Dünya Kupasini kazanirdik dedi :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir