17 Haziran 2021 Perşembe

İşin maddi boyutu böyle olunca, doğal olarak da beklenti artacak


Yenilenen sözleşmelerin "maddi" boyutu doğal olarak tartışılıyor. Alpaslan Öztürk ve Aytaç Kara için maddiyat konuşmadık mesela, çok iyi sözleşmelerdi. Bu sözleşme yenilemelerin maddi boyutu ise maalesef yüksek. Hani çok anlam yüklemeyelim, rol doğru belirlenirse "iyi alternatifler" demiştim ya. İşin maddi boyutu böyle olunca, doğal olarak da beklenti artacak. Bazı futbolcuların yaşadıklarını görünce, ders alınması gerektiğini dilerdim.

Ömer Bayram ile 3 yıllık sözleşme yapıldı. İlk yılı 6.5 milyon TL, sonraki 2 yıl ise 7 milyon TL alacak. Emre Taşdemir ile ise 2 yıllık sözleşme yapıldı. İlk yılı 4.4 milyon TL, 2. yılı 5 milyon TL alacak. Ömer Bayram için 6 milyon TL, Emre Taşdemir için ise 2.5 milyon TL konuşuluyordu. Buradan bakınca, rakamlar elbette yüksek. Beklenti de doğal olarak artacak ve rolü kafadan doğru belirleyememiş olacağız.

Rakamları görmeden önce, takımda kalmalarını değerli görmüştüm. Hala görüyorum da, takılıyorum böyle işlere. Ömer Bayram yoksa yine 3 pozisyonu yedekliyor, net alternatif. Emre Taşdemir de, yerli sol bek kıtlığında tutulabilecek isimlerden. 8+6 diyoruz, yerli ağırlığı daha artacak. Bu tarz sözleşmeleri daha çok göreceğiz, başlangıç diyelim. Zaten yaşadığımız hikayelerdi. Bunu bildiğimiz için, çok da şaşırmıyoruz.

Hayırlısı olsun diyelim. Negatifle de başlamayayım. Çünkü yapacak bir şey yok. Ya da elimden gelen bir şey yok diyeyim. Saha içine bakacağız ve performans bekleyeceğiz. Yine de kafama şu takılıyor. Bu isimler böyle kazanacaksa, Emre Akbaba ne alacak? 8-9 milyon TL'leri mi konuşacağız ? Bir yandan kıstas çünkü. Yarın x ile anlaşmak istesen, önüne bu rakamlar çıkacak. Geçmiş alacaklar vardı da, onlar yeni sözleşmeye mi yedirildi, bilmiyorum.

8 yorum:

  1. Bence yabancı sınırından ötürü böyle oldu maaşı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmıyorum öyle olduğunu da asıl etkisi ilerleyen yıllarda ortaya çıkar.

      Sil
  2. Maaş durumu dışında Ömer sözleşmeyi hak etmişti. Kalibresi belli, oyunda olduğunda elinden geleni veriyor. Hatta daha fazlasını verdi. Pandemi sezonu o ara olmasa şampiyonluğun baş aktorlerinden birisi olacaktı. Dediğin gibi yapılan sözleşmeler sonra yapılacak sözleşmeler içinde emsal teşkil edecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonrası için, yer gelen bu rakamları gösterecek.

      Sil
  3. Euro ile maaş alıyor tüm yabancı oyuncular.Türk oyuncular 3 sene TL ile maaş alacaklar.Maaşlarda artış normal bence.Aksi takdirde Türk ve yabancı oyuncular arasındaki maaş farkı çok fazla artacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle de, yine de ciddi zam işte :)

      Sil
    2. Abi zaten 400 Bin Euro kazanıyordu bu adam, primdir falan derken yine aynı para.

      Sil
    3. Aynı değil. 400 bin avro'yu bugünün kuru ile almıyordu, orada sabit kur var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir