25 Haziran 2021 Cuma

Okan Kocuk'un, Giresunspor'a transfer olduğu yönünde haberler var


Okan Kocuk'un, Giresunspor'a transfer olduğu yönünde haberler var. Bu iddialar, birkaç gün öncesinde de konuşuluyordu. İlk etapta çok fazla anlam verememiştim. Okan Kocuk'un iyi bir yerli kaleci olduğunu düşünüyorum ve geçen sezon, Muslera'nın olmadığı dönemi de iyi geçmişti. Oynamanın tadını aldı artık, kendisini yedek tutamazsınız ve oynamak isteyen kaleciye de saygı duymalısınız. Şaşırdığım nokta, çok daha iyi bir takıma gitmesini bekliyordum.

Transfer resmen açıklanınca, hangi şartlar altında gerçekleştiğini konuşuruz. Kiralık deniyor, opsiyondan bahsediliyor, direkt bonservis diyen de var. Okan Kocuk, henüz 25 yaşında ve bir kaleci için ideal dönemin içine giriyor. Kiralık gider, oynar, daha da gelişir ve Muslera sonrası dönem adına hazırlanabilir. Muslera, istikrarlı bir isim. 3 yıllık sözleşme imzaladığına göre de, o 3 yılda forma giyecektir.

Muslera'yı gören kalecinin, forma giyemeyeceğini düşünmesi doğal. Oynamak isteyen de ayrılacaktır. Bir yandan da, Muslera için iyi bir alternatif gerekliliği var. Biz bu konuda türlü iddialı kalecileri transfer etmiş olsak da, en çok tutan ve orayı dolduran isim Okan Kocuk olmuştu. Muslera istikrar da, bu işin cezası ve sakatlığı olabilir. O olmadığında da, orayı doldurmak kolay iş olmuyor. Hele ki geride kalan isimlere baktığımızda.

Fatih Öztürk'ün takımda kalacağını düşünüyorum. Maliyeti de var, 2. kaleci olarak devam eder. Biri çıkıp onu alır mı derse, keşke derdim. 3. kaleci için de İsmail Çipe var, geri döndü. Berk Balaban gibi genç kaleciler de var. Orası sorun olmaz diyelim. Fatih Öztürk gidiyorsa, yerli bir kaleci transferi gerekir. Onun adına da çok fazla seçenek yok, Ataberk Dadakdeniz ve Aykut Özer dışında şu alternatif var diyemem. Gidip de 2. kaleci için bonservis ödenemez.

Muslera'nın varlığında mantığım şunu söyler. Yedek kalecin tecrübeli olmalı, genç değil. Genç kalecinin yedek bekleyerek gelişme şansı yok. Mümkün olduğunca oynamak zorunda. Genç ismi yedek bıraktığında, Muslera'nın olmayacağı o 2-3 maçta ayaklarının titrememesi lazım. Onu da tecrübeli kaleci sağlar, yedek beklemenin ondan bir şey götürmeyeceği isim olmalı. Ne olacak ben de merak ediyorum.

8 yorum:

  1. Okan bence de yedek olmak için fazlasıyla iyi. Yedek kaleci tecrübeli olmalı ama Fatih Öztürk kesinlikle olmamalı. Aykut bence ideal aday.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynamanın tadını alınca da, oynamaya devam etmesi doğal oldu.

      Sil
  2. gidiyorsa irfan can eğribayat alınacak demektir. ben pek beğenmiyorum kendisini ama bu yoklukta mecbur. Fatih ile sezona girilmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zannetmiyorum. Galatasaray'a gelmesi kadar mantıksız iş olmaz. Muslera'nın varlığında imkansız. 3 yıl yedek kalmaya, böyle potansiyelli genç bir kaleci alınmaz. Maliyetsiz tecrübe olur olursa.

      Sil
  3. Batuhan Şen dönüyor.Çok iyi kaleci.Bence takımda kalır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an idmanlarda mi bilmiyorum ama görülüyordur mutlaka.

      Sil
  4. Ben olsam biraz daha beklerdim abi Başakşehir Merti gönderirse oraya geçerdim kafa rahat olurdu :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir