18 Haziran 2021 Cuma

Olay kulüpçülük yapmak değil de, bizim çocukları henüz göremedik


Olay kulüpçülük yapmak değil de, bizim çocukları henüz göremedik. Formayı hak etmeseler bir şey demem zaten. Halil Dervişoğlu, 2 maçtır iş işten çektikten sonra oyuna girdiği için, oyuna girmesi anlam ifade etmedi. Kerem Aktürkoğlu ilk maç tribünde, 2. maç kulübedeydi. Taylan Antalyalı ise hep kulübede ama henüz kendisine dönülmedi. Statik bir orta sahamız var, Taylan Antalyalı gibi bir isim, hareketliliği ile orayı canlandıramaz mıydı?

İrfan Can Kahveci için de bunu düşünüyorum mesela. Orta saha, topu öne taşıyacak, dikine oynayacak bir ismin yokluğunu mumla arıyor. Okay Yokuşlu / Ozan Tufan, 2 tane 6 numara gibi ve statik kalıyorlar. Hücuma bir bağlantı yok ki. Hakan Çalhanoğlu'nu geriye top çıkarsın diye çektiğinde de anlamı kalmıyor. Sen o bağlantıyı, daha hareketli isimlerle kurabilirsin. 6 numara açısından da, Taylan Antalyalı bu noktada değer kazanırdı.

Kanatlarda da sorun yaşıyoruz. Orada da hareketli değiliz mesela. Cengiz Ünder, olmazsa olmaz desek de hiç hazır değil. Bir kanatta Kenan Karaman oynuyor, o da plansızlık kaynaklı. Geriden çıkamadığın için sürekli uzun vuruyorsun ve maksat onları toplasın, çalışsın. Ben ise, en azından kenarları hızlı kullanmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Abdulkadir Ömür de hazır olmadığı için kadroya alınmıyor. Kerem Aktürkoğlu'na döneceksin bu noktada. Planın yoksa da, şapkadan tavşan çıkarmasını bekleyeceksin.

Forvet bağlantısı da yok bu arada. Hücuma biraz daha akıl katabilmek ve o bağlantıyı kurmak için, Halil Dervişoğlu en iyi alternatifin. Şans bulur, piyasa yapar diye beklerken, maçlar bittikten sonra oyuna giriyor ve doğal olarak katkı sağlamıyor. Direkt olarak da onunla başlayabilirsin. Ya da iş işten geçmeden oyuna al da, hücuma müdahale et. 80. dakikaya kadar bekleniyor, orada dahi kontrolden bir an olsun ödün verilmiyor.

8 yorum:

  1. şenol güneş tek kelimeyle iflas etmiştir. iflas!
    yarı final hayalleri kurarken 3 tane gol kaçırmadık.

    son maça oynamayanları koysa bari ama yine kenan koyar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kenan Karaman oynamaz da, bu saatten sonra değişen bir şey olmaz :)

      Sil
  2. Uzun süredir devam eden ezberinden vazgeçemedi iki maçta da Şenol Güneş. İkinci maç Kerem Aktürkoglu diye bağırıyordu. İlk maçta da istediğimiz çıkışlar için Kerem Aktürkoglu'na çok ihtiyaç vardı. Tecrübe ve yaşın farklı seyler olduğunu bu turnuvada Şenol Hoca özelinde gördük ne yazık ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ezberlerden korktuğumu her seferinde söylemiştim. Korktuğum gerçekleşti.

      Sil
  3. Adam Okay ve Ozan'a o kadar takık ki, Taylan'ı 8 numarada oynattı turnuva öncesi, o da doğal olarak kendini gösteremedi. Ben Ünal Karaman'ın Trabzon'u gibi çapasız bir milli takım hayal ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çift 6 düzeninden vazgeçmiyor. Bu da seni hücumda kısır kıldı. Oysa elin o kadar güçlü ki.

      Sil
  4. milli takım adına rezalet olarak nitelendirilecek şu durumda kulüpçülük gözlüğü ile bakarak olum bir çıkarım yapmak gerekirse halil dervişoğlu'nun bonservisi çok uçmyacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taylan Antalyalı ve Kerem Aktürkoğlu da öyle bakarsak yorulmamış oldu. Yine Kaan Ayhan piyasa yapamadı :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir