19 Haziran 2021 Cumartesi

Sattığın kadar al kalksa da, futbolcu satabilmek olmazsa olmazımız.


Beklediğimiz gibi, ffp kısıtlamaları dün itibarıyla kalktı. Emeği geçenlere teşekkür edelim. Bu işi seçimden 1 gün önce, işaret ettiği adaya "oy sağlaması" anlamında kullanmaya çalışmayı da sizlerin takdirine bırakayım. Ffp anlaşmasının imzalamasında emeği geçenleri biliyoruz. 3 yılın geçişinde de, Fatih Hoca'nın takım içinde yarattığı değer, 2 şampiyonluk, bir önceki yönetimden gelen futbolcuların satışı gibi birçok faktör var. 3 yılı bir şekilde atlattık ve beklenildiği gibi 4. yılda bu kısıtlamalar kalktı. Zaten kalkacaktı da, özel bir uğraşın sonucu değil. Seçimden 1 gün önce, şov yapar gibi açıklanmasınun nedeni ortada diyelim.

Güzel bir şey tabii. Bu kısıtlama, gelecek adına elimizi kolumuzu bağladı. Satmadığın için, bonservisi ile futbolcu alamıyordun. Sen de kiralama yöntemine girişip, ciddi yıllık ücretleri gözden çıkardın. Değer yaratamadın, günü kurtardın. Gereklilik tabii, bir şey diyemiyorum. Sattığın kadar sal sarmalı seni buraya itiyor. Bugünden sonra iş değişmeli. Kiralama döneminin bitmesi (çok özel haller dışında) bitmesi gerekiyor. Artık değer oluşturacaksın, günü kurtarmak çare değil.

Scout ekibimiz güçlü. Potansiyelli birçok ismi de buluyorlar. O isimlerin adı çıkıyor da, çoğunu bu sattığın kadar al derdi yüzünden alamadık. Sonrasında da bu potansiyellerin nasıl parladığını, nerelere, hangi paraya transfer olduğunu izledik. Bu gençleri alacaksın artık. Bonservis elbette mesele de, o kadar da mesele olmaması lazım. Potansiyel büyükse, yatırım yapılır. Maaş zaten düşük oluyor, bu da senin elini güçlendirecek.

Futbolcuyu parlatıyorsun çünkü, bunun da birçok örneği var. Fatih Hoca bu noktada en önemli değerimiz. Bu tarz futbolculara yönelmeyi o da istiyor. Menajer ellerinden kurtulup, futbolcuların geleceğine yatırım yapmak, sonrasında o futbolcuları parlatıp, daha büyük paralara satmak kurtuluşumuz olacak. Kulüp ekonomisi de böyle düzelir. Bu yaz transfer dönemi de başlangıç olacak. Umarım iyi bir yönetimin elinde, en doğru transfer politikasını izleriz.

Yerli kuralı da zorlayacak tabii. Yerli ağırlığı artacak, bu da yerli transferi için rakamların çok daha artması demek. Geçmişte örneklerini yaşadık. O hatalara düşmeden, yine de potansiyelli yerlileri toplayarak hareket edilmeli. Bir yandan da "altyapı" konusu var, kendi değerlerimize şans vermemiz ve üretmemiz lazım. Sattığın kadar al kalksa da, futbolcu satabilmek olmazsa olmazımız. Bu kuralın kalkması, har vurup harman savurma anlamına gelmiyor.

10 yorum:

  1. Mc döneminde satılabilecek tek oyuncu marcao olması da birçok şeyi özetliyor, 3.5 yılda 400 tane adam arasından bir tek marcao nun olmasıda daha da büyük başarı helal olsun bu yönetime..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu saatten sonra artık, böyle birçok değeri transfer edebilmek gerekir.

      Sil
  2. Blog yazıları daha da güçlendi son zamanda, en sık ziyaret ettiğim sitelerden oldu,takımla ilgili olumsuz şeylerden yazmaya fırsat bulamadım. Emeğin için çok teşekkürler, çok değerli bir iş yapıyorsun.

    YanıtlaSil
  3. Akıllıca bir yönetimle tekrar o günlere dönmekten kaçınarak yapmalıyız transferleri. Olabildiğince alt yapıya yönelip yüksek maaştan kacmalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Yeni dönem, güzel şeylere gebe :)

      Sil
  4. Genç yerli ve yabancı oyuncuları alıp, alt liglere veya yurtdışına satın alma opsiyonu ile bonservisleri ile göndermemiz çok mantıklı olur.Yıllardır kiralık gönderilen oyunculardan tekrar verim alamadık.Semih ve Arda dışında kiralık gidip geldiğinde takımda tutunabilen oyuncu olmadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burak Elmas ekibinin vaadi de buydu. Bekleyip göreceğiz.

      Sil
  5. geçen sene gündeme gelen moder ve jozwiak gibi isimleri uygun fiyata bulup hem performans alıp hemde karlı satışalr gerçekleştirmek lazım finansal açıdan güçlenebilmek adına...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte, bu kalkan ffp, o tarz futbolcular adına şans olacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir