27 Haziran 2021 Pazar

Penaltıdan attığı gol neyse de, frikikten atılan gollere hasretiz


Aytaç Kara, 2 golle başlayınca, doğal olarak vitrine çıktı. Penaltıdan attığı gol neyse de, frikikten atılan gollere hasretiz. Aytaç Kara'nın o vuruşu da oldukça akıllıydı. Barajın bozulan kısmını gördü ve golünü attı. İyi duran top kullanıyor zaten. Bize bu anlamda katkı vereceği kadar, 6 numaraya geçişini de izlemek keyifli olacak. 6 - 8 gibi kullanabiliriz. Orta sahanın derininde, oyun kurucu gibi de oynar. 8'e atıp, sık sık hücum katkısını, rakip ceza sahası çevresindeki etkisini de izleriz.

Dinamo Bükreş karşısında iyi bir maç çıkardı. Çok sakin, direkt uyum sağlamış ve topa sahip olmayı felsefe edinmiş Galatasaray adına biçilmiş kaftan. Bu katkıyı vereceğini bekliyorduk zaten. Türkiye Ligi'nde hakkı teslim edilmeyen yerlilerdendi diyelim. Galatasaray'a transferiyle birlikte, o hakkı alacaktır. Kendi de belirtmiş, Fatih Hoca'yla ilk olarak 20 yaşında çalıştı. Hocanın, Milli Takım döneminden tanıdığı bir futbolcu. Transferi konusunda da bu yüzden ısrarcıydı.

Alpaslan Öztürk ise, bana göre Galatasaray adına maçın adamıydı. Yenilen goldeki hatası, her şeyi 0'la çarpacak nitelikte olsa da, o riski alacağız. Zamanlama hataları daima vardı, transferi yaparken bunu biliyorduk. Özellik itibarıyla baktık ve o özelliği de "büyük takım stoperiyim" diyordu. Topla çıkar, geriden oyunu kurabilir, daha da önemlisi baskı hattını öne çekmemizde katkı sağlar. Orta sahanın önünde kaç kez pas arası yaptı ve Galatasaray'ın atağını devam ettirdi. Bunlar önemli.

İlk 11'de devam eder mi bilmem de, bu oyun tarzı önemli. 2. yarıda sol stopere geçti bir de, o da biraz performansı dalgalandırdı. İlk yarıda sağ stoperdi ve görüntüsü oldukça iyiydi. Luyindama'ya bu oyun yapısı içinde yer arayışı biraz zorluyor. Çevresi o kadar pasör isimlerden oluşmalı ki, oynanacak oyun sorun yaşamamalı. O da risk alıyor mesela. Sakatlık sonrası atletizmi sallanınca da, geriye dönüşler problem olabiliyor. Marcao döndükten, bekler değiştikten sonra, bahsettiğimiz çoğu sorun düzelecektir.

11 yorum:

  1. Abi frikikte dikkat ettin mi bilmiyorum ama Alpaslan gitti Aytaç ile konuştu sonra Aytaç Alpaslanın çekildiği yere vurdu

    YanıtlaSil
  2. Paulinho-Gedson ön alanını kurabilirsek, Taylan-Aytaç'la geçebiliriz sanki savunma önünü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette, mümkün olabilir. Kaan Ayhan da gelse mesela, 3 tane 6 numara alternatifin oluşur.

      Sil
  3. Sorumluluk alıp ön plana çıkan yerlilerin de olması önemli. Son yıllarda bu anlamda yerli oyuncu eksiğimiz vardı hep.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi yerlilerimiz 2-3 yıldır oluşuyor bence.

      Sil
  4. Marcao-Alpaslan kağıt üzerinde iyi duruyor, ama hoca mesela Kaan Ayhan'ı da bariz istiyor. Acaba üçlü mü deneyecek,(sağda Kaan-ortada Alpaslan(Luyindama)-solda Marcao) sanmıyorum ama bu sefer de şöyle bir kuşku var içimde; 2li stoperde Kaan ve Marcao yumuşak kalır mı?

    Tabi bunlar sadece klasik transfer dönemi olasılıkları üzerine beyin fırtınası ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3lü savunmayı sanmıyorum, hoca zoraki haller dışında o formasyona hiç dönmüyor sanki.

      Sil
    2. 2li tandemde, Kaan / Marcao hem yumuşak kalır, hem açık alan problemi olur, hem de havadan sorun olabilir.

      Sil
  5. bence en mantıklısı luyindamayı okutup yerine marcao nun ilk geldiği gibi 21-22 yaşında potansiyelli, pas yapabilen bir sağ stoper almak. o elemanla Alpaslan rekabet etsinler. kaan bence direkt sağ bek olmalı. savunmanın boy ortalamasını yükseltir ve savunmadan çıkarken pas oyununda 3 opsiyonu olue(geçen sene donk oynadığında bile bu sayı ikiydi) sağ bek kaan olursa sol beke de pasla çıkmasa da olur ama hızlı bi bek aldık mı dengeli bi yapı oluşur bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu da yerli düşünüyorlar sanırım. Önce Luyindama'nin satışı var tabii. Nasıl olacak bilinmiyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir