24 Haziran 2021 Perşembe

Şampiyona biter bitmez Inter'e imza attı da, gündemden düştü


Galatasaray seçim gündeminin, en önemli vaatlerinden biriydi diyelim. Hakan Çalhanoğlu üzerinden, bazı başkan adaylarının iddiaları olmuştu. Metin Öztürk, bu konuda ciddiydi de. Belki de başkan seçilse, bu transferi gerçekleştirirdi. Tabii Inter'e imza attığı parayı görünce, bu işin bizim için ne denli imkansıza yakın olduğunu gördük. 5 milyon avro yıllık ücret + 1 milyon avro'luk bonus'lardan söz ediliyor. 

Güzel olan taraf şu. Şampiyona biter bitmez Inter'e imza attı da, gündemden düştü. Boşta olduğu her gün, medyada ismi yer alacağı gibi, taraftarın da beklentisi oluşacaktı. Bu beklentiyi direkt olarak silmiş olduk ve önümüze bakıyoruz. Hakan Çalhanoğlu'nun Milan'dan Inter'e geçişi de enteresan. Ezeli rakibine, 500 bin avro için gidiyorsun. Hatta son dakika, Inter ne veriyorsa onu da vereceklerdi. İtalya'da bu tarz geçişlere alışkınız da, bilemedim yine de.

Inter'in küçülmeye gideceği söyleniyordu. Conte ile de bu noktada yollar ayrıldı. Çok fazla iddialı transfer beklenmiyordu. Hakan Çalhanoğlu'nun bonservissiz bir isim olması onlar adına avantaj. Milan'daki son dönemini oldukça iyi geçti ve transferin gözde isimlerinden birine dönüşmüştü. Milan, onu takımda tutmak adına çok çabaladı. Hakan Çalhanoğlu, hazır zirveye yaklaşmışken, bu piyasayı iyi kullanayım diyerek, istediği rakamı aldı diyelim.

Inter'de ne yapar, ne eder bunu zaman gösterir. Simone Inzaghi onu nasıl kullanacak göreceğiz. Eriksen'in sağlıkla alakası bir sıkıntısı oluştu ve yerini Hakan Çalhanoğlu ile dolduruyorlar. Bu açıdan bakınca doğru transfer. İşe Galatasaray açısından baktığımda ise, gündemin bir an önce kapanmış olması hoşuma gitti. 3 yıl sonra ne olur, onu da o günlerde konuşuruz. Tabii Fatih Hoca'yı sosyal medyada takipten çıkardı diyorlar, o anlamda ne gelişti bilmiyorum.

3 yorum:

  1. İnter'de arkasında çok sağlam bir orta saha ile oynayacak. Barella Brozovic gibi oyuncular sayesinde o sadece ön taraftaki ince işlerle uğraşacak. Başarılı olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verir mutlaka katkı, orada değilim ben.

      Sil
    2. Maliyet açısından bizim kaldırabilecegimiz bir oyuncu değildi o konuda haklısın kesinlikle

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir