19 Haziran 2021 Cumartesi

Galatasaray kültürü ve reflekslerinin hastasıyız


Galatasaray kültürünün hastasıyız. Burak Elmas ve Eşref Hamamcıoğlu, el ele kürsüye çıkıyorlar. Burak Elmas öncesinde, Eşref Hamamcıoğlu onurlandırılıyor. Eşref Hamamcıoğlu'na da, Metin Öztürk'e de teşekkür etmemiz gerekiyor. Bu yarışı anlamlı kıldılar ve gerçek anlamda bir demokrasi şöleni izlettiler. Diğer 2 adayı saymıyorum, zaten birinin nasıl aday olduğu, bu uğurda kulübün 2 haftasını yediler. Ne denli sıkışık ortamda olduğumuz malum. Neyse, bitti gitti.

En başından bu yana söylediğim gibi, Burak Elmas'ı destekliyordum. Belki benim bu desteğimin bir önemi yoktu ama, Galatasaray'ın yararına olan da buydu. İş sadece Fatih Hoca'yla çalışacak olması değil. Bazısı işi sadece oraya odaklıyor. Alakası yok yani. Bu seçim döneminin farkı, 3 başkan adayı da proje, vaat yarıştırdı. Kemerburgaz, basketbol sahası, sponsorluklar gibi birçok kalem var. Burak Elmas da bu projelerini, altını doldurarak açıkladı.

Ben ilk kez, başkanlık seçimi öncesinde sponsor açıklandığını görüyorum. Anlaşma sağlandı diyen çoktu da, sponsorun adını vereni ilk kez gördüm. Tesisleşme var, bunlar Galatasaray'ın olmazsa olmazı. Vaat de demeyelim, gereklilik. Bir an önce çalışmaya başlamak ve Galatasaray'ı ayağa kaldırmak gerekiyor. Mustafa Cengiz döneminde çok yıprandık. Tüm değerlerimiz yerle bir edildi. Tarihin en kötü başkanıydı derken, söylemek istediğim bu. Galatasaray'ın kültürü, değerleri.

Sen bunu yok sayarsan, kimseden farkın kalmaz. Galatasaray kültürü, Burak Elmas ve Eşref Hamamcıoğlu'nun kol kola kürsüye çıkması. Savaş çıkarmak, türlü karışıklığa yol açmak, görevlerini kendi çıkarları uğruna kullanmak, biraz daha başkan kalayım diye çabalamamak. Burak Elmas'dan öncelikli beklentim bu, kendi değerlerimizi yeniden hatırlayacağız. Sonrasında projeler, saha içinde yaşanacaklar. Bunların da takipçisiyiz.

Futbolu, transferi, neler olup biteceğini az çok konuştuk, yine konuşuruz. Takip edeceğiz zaten. Burak Elmas'ı destekledik de, bu eleştirmeyeceğimiz anlamına gelmez. Söylemleri ile icraatları birbirini tutmazsa, yine eleştirimizi yapacağız. Yine de benim inancım fazla işte, güzel şeyler olacak. Burak Elmas'ı yıllardır tanıyorum ve bence bu makama çok daha öncesinden gelmesi gerekiyordu. Kazanan Galatasaray olacaktır, hayırlı olsun.

34 yorum:

  1. Bir yandan sevindim bir yandan üzüldüm. Eşref Hamamcıoğlu'nun yani liseci zihniyetin bu kadar oy alması hiç iyi değil.

    YanıtlaSil
  2. Başarılı bir yönetim diliyorum. Çatışmaların ve güç zehirlenmelerinin yaşanmadığı tek menfaatin Galatasaray menfaati olduğu bir dönem olsun.

    YanıtlaSil
  3. Galatasarayımıza hayırlı olsun, umarım vaatleri yerine getiren başarılı bir dönem geçirirler.

    YanıtlaSil
  4. Bold pilot gibi sonradan geldi farkı kapattı ve kravatı taktı çok efsaneydi ya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanılmaz bir seçimdi ya. Bir an olsun umutmam.

      Sil
    2. Bu seçimin şöyle bir faydası da oldu artık başkanlar plan proje üretmek zorunda hissedecek kendini :) Bundan sonra erken yola çıkan planı projesi olan kişiler 1 adım öne çıkacak :)

      Sil
    3. Her anlamda güzel oldu. Adnan Polat kanadının sesi kesildi, eski liseci kafasınin o denli gücü olmadığı da görüldü.

      Sil
  5. Teknik adam bilmecesi ve transfer karisikligi sona erdi her seyden once ve rakiplerin en istemedigi Faruk Suren gibi bir tecrubenin destegiyle gelen baskan secildi. Dursun Özbek ve Mustafa Cengiz yonetimlerinden sonra cok buyuk bir sans umarim sabote edilmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vaatleri var, ilk 100 günü paylaştı. 1 yıldır çalışıyor. Göreceğiz.

      Sil
  6. Bence ilk transferi Hoca yi saymıyorum ama belhanda olmalı. Şu kısa zamanda yapılacak en iyi iş bu olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda ayarındaki orta sahayı, bonservissiz şekilde alması zor. + hazır, takımı bilen isim. Haksızlık da yapıldı. Kesin alınmalı, PSV maçı hemen şurada.

      Sil
  7. Sponsor ismi olarak ne açıklandı kim açıkladı ben orayı kaçırmışım sanırım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Basketbolun sponsorları açıklandı. Stad sponsoru da açıklanmadı ama ismi düştü, yalanlamadı.

      Sil
    2. Evet doğru basketbol için NEF ismi vardı. Futbol için düşen ama yalanlanmayan ne peki?

      Sil
    3. Açıklanınca konuşuruz.

      Sil
  8. Allah utandırmasın, yolumuz açık olsun. istediğimiz, beklediğimiz oldu. umarım Tevfik Fikret salonunda oluşan enerji ve heyecan tüm süreç boyunca hissedilir ve Burak Elmas yüzümüzü kara çıkarmaz. ffp nin de kalkmasıyla ben buna inanıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önü açık, vaatler, projeler var. Takipçisi olacağız.

      Sil
  9. Kıran kırana bir mücadeleydi. Yarış bitti, istediğimiz-beklediğimiz aday kazandı. Şimdi sıra icraatlarda. Umarım yüzümüzü kara çıkarmaz, dolu dolu 3 sene geçiririz.

    YanıtlaSil
  10. özdemir gibi adaylar ciddiyeti düşürüyor. 100 oy bile alamayan adamların ne işi var seçimde. "şardan bile" yanlarında daha ciddi kalıyor :)

    YanıtlaSil
  11. Liseli olmayan aday sayısı fazla olunca tek liseli aday olan Eşref Hamamcioglu neredeyse başkan olacaktı.
    Taraftarın pek sıcak bakmadığı aday olan Eşref Hamamcioglu başkan olsa çok sıkıntı çekerdik.

    YanıtlaSil
  12. Albayrak ve hukumete yakin kanadin kaybetmesi de güzel oldu artik en buyuk 2 camia yonetimsel olarak hukumet yandasi degil, umarim kavga ederek degil de gucleri birlestirerek siyaseti futboldan uzaklastirabiliriz, yine de soz konusu Fenerbahce yonetimi olunca guvenemiyorsun iste.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle bir kanadın Galatasaray içinde olduğuna inanmıyorum ben.

      Sil
  13. Eşref Hamamcıoğlu'nun yani "Galatasaray küçük olsun ama bizim olsun" zihniyetinin 1500 oy alması maalesef bize acı bir gerçeği gösterdi. Galatasaray Türkiye'nin en çok taraftara sahip kulübü olmasına rağmen taraftarın genel kurul üzerinde hiçbir etkisi yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alır yani, o yine olacak. Çok aday biraz da işleri böldü.

      Sil
  14. Ne demistik abi?:) Faruk Suren varsa bitti bu is dedik Yigit Sardan falan hikaye dedik :) sonunda baskanimiza kavustuk ..
    Yalniz Hamamcioglunun o kadar oy alacagini tahmin etmezdim. Yarin itibariyle hoca da geri doner yeni saglam takimin temelini atar
    Umarim bu sefer saglam olur FFP de bitti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faruk Süren büyük etki değildir bu konuda. Asil etki, Burak Elmas'in gençliği ve dersine müthiş çalışması. Planı, projesi.

      Sil
  15. İstediğimiz oldu, gönlümüze göre oldu.
    Hayırlısı olur inşallah Galatasarayımız için.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir