2 Haziran 2021 Çarşamba

Song / Tomas 2'lisinin yükselmesinde de, Conceicao payı büyüktür


Fotoğrafı görünce kayıtsız kalamadım. Hakkı pek de teslim edilmemiş olan futbolculardan olduğuna inanırım. İsim olarak iddialıydı, Real Madrid'den geliyordu. Onu oradan bedelsiz şekilde çıkarmak adına da büyük uğraş verilmişti. Gazete haberlerini hatırlarsınız, Özhan Canaydın'ın Real Madrid kulüp binası önünde volta attığı dahi yazılmıştı. Zor bir dönem, maddi olarak sıkıntılar vardı. Bu maddi sıkıntıyı oluşturan, yine Özhan Canaydın yönetimiydi.

2003 / 2004 sezonu büyük bir hezimetti mesela. Normal şartlarda kadronun sıfırlanmasını beklersiniz. Maalesef bunu yapabilecek durum olmadığından, mevcut üzerine, daha makul denilebilecek hamleler yapıldı. Song, Tomas ve Conceicao gibi. Bu isimler takımın omurgasını oluşturdu. Cihan Haspolatlı'sı sağ beke, Orhan Ak'ı sol beke geçti. 4-4-2 oynuyorduk ve orta sahanın merkezinde de Ergün Penbe / Conceicao 2'lisi vardı.

Kağıt üzerinde güçlü bir kadro diyemem. Ribery gelene kadar da, taraftarı heyecanlandırabilecek bir isme sahip değildi. Ergün Penbe'nin her ne kadar orta saha özelliği olsa da, ağırlıklı olarak sol ön ya da sol bekte izlerdik. Conceicao'yla birlikte merkeze yazılınca, yaratıcılık doğal olarak düşer. Conceicao da işini yapardı, çok gösterişli oynamazdı. Sağlam bir 6 numaraydı bence ve Song / Tomas 2'lisinin yükselmesinde de, Conceicao payı büyüktür.

Beğendiremedi tabii kendini, sezon bitince yolları ayırmak istediler. Sonra Gerets geldi, Conceicao kalsın dese de, futbolcu artık Panathinaikos ile anlaşmıştı. Yine para olmayan bir dönemdi ve diğer kadro dışı olan 6 numaramız Saidou, apar topar kampa alınmıştı. Saidou da şampiyonluk gelen sezonda özel ve unutulmayacak bir performans verdi. Bu hikayeyi çok sevdiğimden, her fırsatta anlatırım. Conceicao'nun istikrarı, 1 önceki sezon Saidou'ya forma dahi vermemişti.

8 yorum:

  1. flavio değil hagi ile alakalı bir durumdu o. saidou en başından itibaren hagi'nin elinin tersiyle ittiği bir isim oldu. flavio'ya formayı teslim etti buna itiraz eden yok. ama saidou en azından yedek olarak kadroda dursun bile demedi gönderdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Conceicao çok daha iyi futbolcuydu. Emin ol, Gerets'in elinde olsa çok daha fazlasını alırdık. Kalmasını da çok istemişti.

      Sil
    2. hayır ben son cümlene yazdım en son cümle. diyorum ki flavio öyle iyiydi ki saidou forma bulamadı diyemeyiz. saidou zaten hiç düşünülmedi bile hagi direkt üstünü çizdi istenmeyen adam ilan etti.
      gerets sistemi konusunda emin değilim tek ön libero olmayı kaldıramazdı flavio.. saidou gibi tam anlamıyla bir hamal flavio'dan çok daha iyi yapardı o rolü. yaptı ve nantes a gitti zaten.

      Sil
    3. O zaman da başka oyun oynardın belki, bilemezsin :)

      Sil
  2. Hagi adına en iyi teknik adamlık sezonudur belki.

    Ergün penbe - Conceicao orta saha ikilisi farklı bir yöntemdi. Buna ek olarak Ayhan Akman'i orta sahanın solunda oynatmak Orhan Ak ve Cihan Haspolatli'yi bek yapmak güzel işlerdi.
    Sene içindeki "hırsızlar" çıkışı onu biraz yıprattı. Sene sonunda devam edilmemesinde bunun da etkisi vardı sanırım. Sonuçta o zaman başarısız ama kesinlikle kaliteli bir yönetim vardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hagi adına bence de muazzam bir sezondu. Böyle sezonlarin o gün pek hakkı verilmezdi :)

      Sil
    2. istikrarlı bir 4-4-2 kurdu. son haftalara kadar takımı zirvede tuttu böylece. macera aramadı herkese yapabileceği roller verdi. cihan ve orhan gibi bekler şimdiki taraftarı deli eder. o zaman twitter şımarıklarına yer yoktu. fena da gelmedik ama gençler yenilgisi ile iş bitti. o sezon tek hatası kupa finalinde ribery'i çıkarmaktı.

      Sil
    3. Sırf Ribery mevzusundan infaz edilirdi bugün. Bence o sezon çok başarılı oldu. Kadro dar ve imkansizlik kaynıyordu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir