12 Haziran 2021 Cumartesi

Türkiye 0-3 İtalya, yaşamak cesurların hakkı


Savunma yapmak değil konu. Savunma kimliğinizle de var olabilirsiniz. Savunurken, hücuma yönelik plan olmaması konu. İtalya'nın ön alan baskısı da, Türkiye'nin kendi yarı sahasında oyun kuramamasına sebepti ama, seni topla çıkarabilecek kimse yoktu ki sahada. Böyle maçlarda Cengiz Ünder'i ararsın, sahada olması olmazsa olmazdır. 2. yarıda oyuna girdi, biraz olsun hareketlendik derken, 1-0 olduktan sonra teslim olmak durumunda kaldık. Direnç kalmadı çünkü.

Amansız şekilde kapanıyorsun, buna rağmen rakip geliyor. Pozisyonları var, penaltı tartışmaları da cabası. İlk golü yiyeceğin dakikayı bekliyorsun yani. 0-0 gittiği sürece tamam da, 1-0 olduktan sonra çaresizsin. Tek düşüncen bu çünkü, gol yemeyeyim. İlk yarıda, Burak Yılmaz'a uzun top atmak dışında çaren yoktu. İtalya stoperleri bir ara orta saha gibi oynuyordu zaten. Tehdit etmiyorsun, rahat çıkıyorlar ve pozisyon da buluyorlar. Durdurayım derken, durduramadın.

Kenan Karaman ilk yarıda Spinazzola'nın kanadını iyi savundu derken, Spinazzola / Insigne orada cirit attı. 2. yarıda Cengiz Ünder'i oyuna almak iyi, orta sahanın yapısını bozmak kötü. Yusuf Yazıcı'yla hiç başlamaman gerekiyordu. Kenan Karaman'ı da sağdan çekmen, İtalya'nın o kanadı tamamen süpürmesine yol açtı. 1-0 sonrası ise konuşacak çok fazla bir şey yok, ağır ezildik. Fatih Hoca "yaşamak cesurların hakkı" diyor ya, günün anlam ve önemine uyan söz bu.

Hücum planın ya da düşüncen olmadığı için, 1-0 sonrası çaresizdin. İrfan Can Kahveci girerken dahi, bir yandan Kaan Ayhan'ı 6 numaraya alıyorsun. Risk almak bu değil. Şu maç, kanatta oynayacak hızlı isimlere bakıyor. Cengiz Ünder dışında bu rolde hiçbir futbolcu kadroda bile değil. 2-3 tane şutun var, 2'si aklımda bile değil. Rakip ise 24 kez şut atmış, çoğu etkili pozisyon, 3 de gol. Gerekli dersler alınmıştır diye umuyorum, bu tarz "amansız savunma" düşüncesi, hücumda plan üretememek seni bu turnuvada başarısız kılar.

8 yorum:

  1. feghouli ve babel nasıl olmuyorsa kenan hakan da olmaz. statik kanatlarla futbol kalmadı artık. en azından biri hızlı olmalı. halil i almamak sırf bu sebepten bile hataydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elinde Cengiz Ünder var. Kesin 11 olmalı, hele ki böyle maçta. Tribünde Kerem Aktürkoglu ve Abdulkadir Ömür var mesela. Yine bu maç aranan isimler.

      Sil
  2. Manşet ne yazık ki doğru bugün. Bu ortasahasızlık kurguda başka şeyleri aratmalıydı ne izliyoruz 1 0 olmuş olacağı anı da dediğin gibi beklemişiz artık anında müdahale şarttı kenardan geç kaldık İrfan ve türevi topla ilişki kuracak adamları atman şart iken Kaan Ayhan bambaşka seviye oldu.
    Oyuncular sahada nasılsa hoca da kenarda öyle kaldı maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu baskıyı kiramama hadisesi de sonumuz oldu.

      Sil
  3. Ozan, Okay gibi oyuncular da orta sahada hiç mücadele edemediler. Kenan İnsigne'yi savunsun diye sağ kanatta oynamış biraz etkili de oldu ama Spinazzola'yi gözden kaçırmışiz. Ayrıca ters kanatta Berrardi çok iyi oynadı. Rakip çok iyi oynadı biz de ekstra kötüydük. Doğal sonuç. Geri kalan iki maçta 6 puan alabiliriz ümidim var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 da alabiliriz, 0 da çekebiliriz. Şu an böyle bir görüntü var. Mantığın değişmesi gerekiyor takımda.

      Sil
  4. Kerem gibi formda, hızlı ve etkili olabilecek bir oyuncunun kadroya bile alınmaması tuhaf.Cengiz ve Abdülkadir formsuz. Halil Akbunar kadroya dahil edilmedi.Kerem in kadroya almayıp, yedeklerde bu sene çok kötü performans gösteren Dorukhan ile turnuvaya başlamak garip oldu.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir