1 Temmuz 2021 Perşembe

Adana Demirspor'a gidişi küçümseniyor da, alacağı parayı kimse konuşmuyor


Çok değil, birkaç gün önce, Galatasaray'ı bekliyor diye bir yazı yazmıştım. İstanbul'dan ayrılmadı da, idmanlarını burada sürdürüyordu. Galatasaray'a dönebilir üzerinden diye düşünüyordum ben de. Şu da var, düşünülüyor olsaydı, Fatih Hoca'nın göreve gelmesiyle birlikte idmanlara başlardı zaten. Bu yönde bir adım atılmadı, yeniden kaos denilmedi diyelim. Taraftarlar olarak bu konuda ayrışmamız oldu, nice kavgalar edildi. En azından, sürecin bitmiş olması ve önümüze bakıyor olmamız güzel.

Belhanda'yla alakalı görüşümü zaten biliyorsunuz. Galatasaray formasıyla beğendiğim ve başarılı bulduğum bir futbolcuydu. Eski polemiklere yeniden girmeyelim, o konuda herkes yazacağını yazmıştır. Kendi adıma, hakkının yendiğini düşünüyordum diyeyim. Geçen yıllara bakınca, kazanılan kupalarda ciddi anlamda pay sahibi. Beklenti o kadar uçuktu ya da 10 numara algısı mı bilmem, ilk geldiği günden bu yana sevdiremedi kendini. Bizler de tartıştık durduk.

Adana Demirspor'a transferi de beni şaşırtmadı. Belhanda'nın Adana Demirspor'a gidişi küçümseniyor da, yıllık 2 - 2.2 milyon avro arasında alacağı yıllık ücret konuşulmuyor. Avrupa'dan ya da Galatasaray'dan böyle bir teklif alamazdı. Belli ki Arap ülkelerine de gitmek istemedi. Ülkedeki döviz kuru malum, paraya bakar mısınız? Elbette gider, neden gitmesin. 31 yaşında, alabileceği en garanti sözleşmeyi almış ve Türkiye'den ayrılmıyor. İstanbul - Adana arası mekik dokur artık.

Küçümsemeyin, büyük paralardan söz ediyoruz. Adana Demirspor'da ne verir, ne vermez bilmem. Kafayı takarsa iyi iş çıkarır. Bir yandan da aldığı bu sözleşmenin üzerine yatma ihtimali var. Adana Demirspor, bir alt ligden yeni çıksa da, alt ligde olduğu gibi, çok büyük harcamaya devam ediyor. Bunun sonunda ne olur, başka takımlardan yaşadığımız örnekler var. Artık o kadarını da Adana Demirsporlular yorumlar.

16 yorum:

  1. Biri 3.2 alacak demiş ne kadar doğru bilemedim, 2.2 değil de daha azına da kabul ederdi çünkü istiyordu gelmek ama hoca nedensizce istemiyor taraftar ile alakası yok bu işin, hiçbir zaman taraftar tepkisi ile iş yapmadı hoca zamanında hep sahip çıktı en yerin dibine sokulduğu zamanlarda bile,fb maçından sonra oynanan Alanya maçı.. ne olduysa o maçta oldu ve hoca belhandayı kesti gedsonu dahil etti ve var olan oyunu tamamen bozduk, gedson başka bir oyuncu Belhanda başka, gedson toparlanana kadar 10 hafta geçti malum, zaten şampiyonluk o sırada gitti maalesef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 - 2.2 milyon avro civarında kazanacakmış. Lige yeni yükselmiş bir takım adına çok abuk rakam. Bence de hoca istemedi, istemiş olsa, hocayla birlikte Belhanda da ilk gün idmana çıkardı.

      Sil
    2. Rahmetli İlhan Cavcav gibi yöneticiler lazım Türk futboluna.Ileriye dönük genç ve dinamik oyuncular almaktansa, yaşı 30 ve üzeri olan ve ileride bonservis kazanamayacakları,kariyer hedefi olmayan futbolcu için büyük paralar veren yöneticiler kulüpleri zor durumda bırakıyor.

      Sil
    3. O tarz yönetimler de aslında iyiye işaret değildi. Sirkülasyonları unutulmadı.

      Sil
  2. En az o kadar aldigina eminiz bunun bonusu ce gorunmeyen kisimlari da vardir illa ki Adana'da belli ki isadamlari vslerden destekleri var, ben bize gelmedigine hem maddi hem teknik anlamda sevindim. Yeniden Avrupa Fatihi oldugumuzu hatirlayacaksak Belhanda ile onu yapamazdik belirli bir katki veriyordu ama tek basina büyük mac alir diyebilecegimiz bir oyuncu degil bizim buyutebilecegimiz yeni bir oyuna ihtiyacimiz var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşadamları değil, sahibi zengin. Onun da gücü nereden aldığı biliniyor.

      Sil
  3. Adana demir o parayı nereden bulacak acaba. Belhanda iyi futbolcu tamam ama herkes bütçeleri düşürmeye çalışırken onların böyle bir çılgınlık yapmaları ilginç geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sahibi buluyor, arkası güçlü. Haliyle istedikleri, aldıkları adamlar böyle.

      Sil
  4. kalitesine asla laf edemem. takım aidiyeti de her daim iyiydi ama belhanda'nın en büyük sorunu bir maç on üzerinden sekizlik oynarken bir sonraki hafta nedensiz yee dörtlük oynama ihtimaliydi. daha da kötüsü maç günü hangi belhanda'nın olacağını anca maç başlayınca anlayabiliyorduk.

    her maç on üzerinden altılık bir performansı olsa en başta hoca kalsın derdi diye düşünüyorum. ama hem yüksek maaşlı bir yabancı oyuncu olması hem de bu denli istikrarsız olması açısından istenmemiş olması olasıdır.

    adana demirspor da her ne kadar lige yeni katılsa da bildiğim kadarı ile yönetim kaynaklı olarak finansal açıdan sıkıntısı olmayan bir takım. ha yine de verdikleri maaş ziyadesiyle fazla tabi. umarım ilk arena maçında seyirci kendisini güzel karşılar ve uğurlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetimin gücü arkasından aldığı nokta malum, ısrarla her yorumun altına yazıyorum :)

      Sil
  5. Ayrılış şeklini tasvip etmesem de zamanali bir ayrılık. Verdikleri için teşekkürler. Dön dolaş tutmayan işlerin pesinden koşmaya gerek yok. Yolu açık olsun. Başkanı hariç sevdiğim takımdır ads.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tutmayan derken, Belhanda çok iyi bir Galatasaray kariyerini geride bırakıyor bence.

      Sil
    2. Yeniden kurmamız gereken bir orta saha iskeleti için demiştim. Sonuçta var olan kadro içinde iyi bir secenekti. Şimdi tercih edilmemeli noktasında.

      Sil
    3. Orada haklısın tabii.

      Sil
  6. Gözlerinin önünde hatay örneği varken, kötü gidişle amatör kümeye kadar düşecek bir takım risklere girmek saçmalık, belhanda balotelli alacağına 3-4 iskandinava yatırım yapmak popüler değil çünkü büyük başkan olunmuyor öyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balotelli ile kalsa keşke, kimler kimler geliyor :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir