21 Temmuz 2021 Çarşamba

Avrupa'dan gelse, etiketçi dostların yorumu daha farklı olacaktı


Gerçekten de anlamıyorum. Trabzonspor Berat Özdemir'i şu kadara, Bakasetas'ı bu kadara aldı, biz neden Berkan Kutlu'ya bu parayı verdik diye. Birbirlerinin muadili olmadıkları gibi, Berkan Kutlu da oynadığı pozisyon için çok değerli yerli. Avrupa'dan da talipleri çıktı, 1 sezonda müthiş bir istikrar gösterdi. Dersiniz ki, Alanyaspor bu çocuğu "bedelsiz" şekilde alana kadar biz neredeydik. Bu doğru bir eleştiri, ben de katılırım. Gidip de, türlü etiket üzerinden, Berkan Kutlu transferini kötülemeye çalışmak saçma.

Opta'nın paylaşmış olduğu istatistikler üzerinden de konuşalım. Ligde 38 maçı var, 3 gol 2 asisti bulunuyor. 6 / 8 numara olarak oynuyor ve bağlantı oyuncusu. Savunmasından top çıkarması, geriden oyun kurması, attığı uzun ters toplar değerli. Fatih Hoca ondan mutlaka hücuma da destek olmasını isteyecek ve bu yönde gelişim sağlamasını sağlayacak. Gol / asist katkısı da artarsa, o zaman komple bir orta saha olmuş olacak ve değerini katlayacak.

Pas isabet oranı yüzde 87.5, şut pası da 37. Rakip ceza sahası içinde 35 kez topla buluşmuş ve Galatasaray'da bu sayı mutlaka artacak. Beklenti farklı çünkü. 19 tane isabetli şut atmış, güçlü bir sol ayağı var. Bu da Galatasaray'da eksikti. Şut atacak futbolcu sayımız azdı ve denemiyorduk. Oluşan yapıya bakınca tempoyu yükselttiğimiz kadar, şutör isimlere de sahip olduk. Eksikleri görüp, bu yönde hareket etmeyi önemli buluyorum.

32 kez top kapmış, 29 pas arası var ve 155 kez de sahipsiz top kazanması. Değerli savunma istatistikleri. Özellikle de sahipsiz top kazanmadaki artısı. Süpürüyor orayı, çok iyi bir temposu var. Kaptığı topu da iyi ve hızlı kullanabilmesi, takımın hızını arttıracak. 2 yönde etkisi var, hücum tarafı kadar, savunma aksiyonunu da güçlü kılacak. Şu potansiyelde bir ismin de Avrupa arenasındaki değeri aynı. Bu futbolcu oradan gelse, eminim ki etiketçi dostların yorumu farklı olacaktı.

4 yorum:

  1. Transferi niye bu kadar gecikti anlamıyorum, çok işimiz var bu yavaşlık devam ederse

    YanıtlaSil
  2. Kesinleşti mi transferi oyuncunun? Geniş kapsamlı bir orta saha oyunun iki yönünde de var. Bonservisle oyuncu alırken oyuncuyu ne kadara satıp kâr edip edemeyeceğiniz çok önemli bonservisin miktarından çok. Berkan da kâr etme potansiyeli var. Doğru şekilde işlenirse.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir