19 Temmuz 2021 Pazartesi

Bu günah Burak Elmas'ın değil


Herkesin beklentisi doğal olarak "transfer". Başkanın da bu basın toplantısına, transfer açıklandıktan sonra gireceğini düşünüyordum. Oluşan hava oydu çünkü, bir anda birçok isim için bitti, geldi tarzında açıklamalar yapıldı. Hatta ben de o 1-2 isim için blog yazısı dahi yazmıştım, bekliyor. Anlaşıldığı iddia edilen isimlerin transferlerinin gerçekleşmemesi, o transferlerin tam anlamıyla bitmediğini gösteriyormuş. Başkan da bence bunun nedenlerini açıkladı.

Benim adıma güzel bir toplantıydı. 45 dakika sürdü ve her konuda cevabı aldım. Başkanın iyi konuşması, güçlü iletişimi, tempoyu beraberinde getiriyor. 45 dakikada bitiriyorsun işte işi. Sponsor konusunda gerekli yanıtları aldık, şu sosyal medya terörü haline gelen "duyumcular" konusunda da yaptırım olacağını bilmek beni mutlu etti. Beklenti oluşturup, kafalarına göre algı yaratıyorlar. Duyum çöplüğü oluştu, bu da herkes için zarar demek.

Tabii asıl konu başka. Beşiktaş defterini açmak ve olan biteni en ince detayına kadar belirtmek iyiydi. Ahmet Nur Çebi'nin başkanlar toplantısındaki ricası, canlı yayındaki isteği malum. Birbirimizin ilgilendiği futbolculara talip olmayalım, menajerleri zengin etmeyelim diyor. Haklı da. X sana gelmek istiyorsa, Y'nin araya girip, piyasaya arttırması kime yarar? Yarın da tam tersini diğer kulüp yapacak. Bu işin sonu yok. En başından bu yana anlatıyorum ama anlaşılmıyor. Anlamayan da rakip takım taraftarı.

O durumda diyor ki Gedson ihtiyaç. E o zaman Ghezzal da ihtiyaç. Gelmiş adam, Galatasaray rotasyonunu yorumluyor. Sanane benim güzel kardeşim. Hadi yorumladın diyelim, doğru yorumla bari. Feghouli orta sahanın merkezine geçmiş, sağ kanatta güvenilir kim kaldı? Gedson Fernandes için yaptığın teklif malum, her şey onun üzerine başladı zaten. Öyle bir teklif ki, inandırıcılığı yok. Maksat piyasa artsın. O zaman Rosier'in de piyasası artsın. Niye tek zararı Galatasaray görsün.

Yıllardır o zararı görüyoruz. Alıştılar Mustafa Cengiz dönemine, istediğimiz çalımı atarız diyorlar. Atamazsınız kardeşim, sert kayaya çarptınız ve sarsıldınız. Sarsıldığınız için bu isyan zaten, ülke birbirine girdi. Yöneticileri açıklama yapar, başkanları canlı yayında ricacı olur. Sen yapma o zaman, önce aynaya bak, biz nasıl davranıyoruz de. Sen centilmen hareket etmezsen, Burak Elmas neden alttan alsın ki. Herkes zarar görsün bu durumda.

Bu işin sonu yok, hep söylüyorum. Sen yapma, diğeri zaten yapmaz. Başkanın dedi, tonla isim var. Onlarla ilgilen. Yok illa böyle yapacağım diyorsan, diğeri de böyle yapar. Bu iş de uzar gider, artık kim daha güçlüyse. Neyse, önümüze bakalım. Gerekli derslerin alındığını düşünmüş olsam da, yanıldığımı görmek üzdü. Haliyle de kim kimi alırsa artık. Galatasaray'da olan biten de Galatasaraylıları ilgilendirir. Bazısı öyle yorumlar yapıyor ki, kontrollerini iyice kaybettiklerini düşünüyorum.

N'Skala ile şampiyon olan Sergen Yalçın, siz hayırdır deniyor. Galatasaray'ın başında Fatih Terim var, benim de yaşım 34. Hocanın tüm teknik direktörlük yıllarına hakim olduğum gibi, hayatım başarıları izleyerek geçti ve hepsini sayamam bile. Bir kere de çıkıp, bu takımın başında Fatih Terim var, siz hayırdır diyemedim. Benim kusurum belki de. Genç arkadaşlar ateşli. Son yıllarda gelen birkaç şampiyonluk üzerine destanlar yazılıyor. 1 şampiyonluk, siz hayırdır dedirtiyor. Ben ne diyeyim bu durumda?

8 yorum:

  1. Yağız Sabuncuoğlu'na göre Rosier transferi 3.6M€'ya bitecekken 4.75 M€'ya bitmiş. Bu da onlara iyi bir ders olmuştur. Şimdi diğer transferlere para bulabilirlerse bulsunlar.

    YanıtlaSil
  2. Burak Elmas bütün adaylar içinde benim en beğendiğim adaydı. Yaşım itibarı ile eski bir Galatasaraylı sayılırım. 96-2000 yıllarında bizzat tribünde, deplasmanda, Avrupa'da ve nihayet Kopenhag'da hepsini gördük. Sonraki yıllarda da ordaydık hep. Burak Elmas akranım sayılır. 75'li bense 80'liyim. 1 aylık performansıyla da çetin çeviz olduğunu ispatladı. 20 yıldır camianın içinde olmanın verdiği tüm bilgi birikimini kullanıyor. Genç ama hepsinden daha tecrübeli. TV programındaki edası, kendinden emin tavırları, meseleleri berrakça, kısa ve öz anlatımı ile bizi mutlu etmiştir. Benim liderlerden en büyük beklentim dürüstlüktür. Gerçekleri yanıltmanın, yalan söylemenin, kitleleri öfkelendirmekten başka bir şeye yaramadığı iletişim çağında ap açık ortada. 10 gün söylemi hataydı, hatasını kabul etmesi de egosunu kontrol edebilme ve komplekssizlik örneğidir.
    Galatasaraylılar merak etmesinler, iyi bir takım mutlaka kurulacak. Ama bu zamanla ilgili bir durum. Transfer devam edecek. PSV maçının yarattığı takvim baskısı, Burak Başkan'ın kabahati değil. Bu maça göre transfer aceleciliği yapılmaması doğru karar. Uzun vadede bakalım.
    Beşiktaş'ın ergen tavrı, camia olarak genetiklerinde var olan bir tavırdır. Yanıltmadı. Nalıncı keseri gibi kendilerine yontup, sürekli kendilerini haklı ve mağdur göstermeleri, başarılarını abartmaları tipik bir küçük takım örneğidir. Çok ciddiye almaya gerek yok.
    Biz işimize bakalım.
    Burak Elmas'ın çağdaş yönetim tarzının sonuna kadar destekçisiyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transferde gecikme mutlaka var ama gene bakınca ben hala memnunum. Makamın altı dolduruldu.

      Sil
  3. ghezzal ı halletmeleri lazım ama bu transfer olmazsa taraftara açıklayamazsınız bunu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıklanır, neden açıklanmasın. İşin maliyeti önemli.

      Sil
  4. Çok güzel bir basın toplantısı oldu. Uzun zamandır böyle güzel konuşan bir başkanımız olmamıştı. Mahalle ağzıyla uzun uzun nutuklar çeken fakat içeriğinde hiçbir şey olmayan sıkıcı basın toplantılarından bıkmıştık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 45 dakikada her şeyi mükemmel şekilde anlatti.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir