22 Temmuz 2021 Perşembe

Dorukhan Toköz & Galatasaray, ortada kaldı örneğinin canlı örneği


Emre Belözoğlu, Fenerbahçe'de devam ediyor olsaydı, bu iş şimdiye bitmişti. Geçen sezon içerisinde beklenen bir transferdi, olmadı. Sonrasında Avrupa dediler ama hala bir kulüple anlaşabilmiş değil. Onca olandan sonra Beşiktaş'a da dönemiyor. Haliyle de seçeneği kısıtlı. Mutlaka iyi bir takımda oynamak istiyordur. Tabii isteyeceği takımlarda da pek yer yok gibi. Özellikle de Galatasaray diyelim. Gedson Fernandes yerine Dorukhan Toköz olabilir diyenler var ki, galiba kalite al aşağı edilmek isteniyor.

Geçen sezon hadi aklı transferdi diyelim, istikrarsız bir sezon geçirdi. Rotasyonda devam etti, yer yer sakatlıklar yaşadı. Buna rağmen, Şenol Güneş kendisinden Milli Takım'da vazgeçmiyor mesela. Her şartta takıma dahil ediyor. Beşiktaş döneminde, Dorukhan Toköz'den iyi katkı almış ve potansiyelini parlatmıştı. Ciddi sakatlık sorunları da oldu tabii. Yoksa çok daha iddialı noktaya gelebilirdi. Şu an o "yeteneğe" inanarak yatırım yapan yapacaktır. Tabii işler istediği gibi gitmedi.

6 - 8 gibi oynayıp, orta sahadaki dinamizmi yükseltmek adına değerli oldu. Çok hareketli, savaşçı, topla dikine çıkabilen, tempolu bir orta saha. İşin hücum ve savunma tarafında her şeyden olan ama bir o kadar da her şeyden olmayan bir tarz. O yüzden de, yerli işi değerlenmişken "alternatif" gözüyle bakardım. Ona güvenip de yola asla çıkmam. Galatasaray'ı düşününce de, çok daha potansiyelli olan Berkan Kutlu transferi ufukta. Yer de yok ki.

Galatasaray işi olmaz haliyle. Trabzonspor da düşünmüyor gibi. Beşiktaş'a dönemiyor, Fenerbahçe desek artık istemiyor. Adana Demirspor'a gidecek sanırım, şu an istediğini alabileceği tek takım o. Transfer dönemi bittiğinde eminim ki büyük hayalleri oldu. Beşiktaş'tan istediği paralar büyüktü çünkü. Anlaşamadılar, Avrupa dedi ama şu ana kadar imza atabilmiş değil. Ortada kaldı tabirinin canlı örneği diyebiliriz.

16 yorum:

  1. Oynadığı pozisyon hariç bir emre akbaba oldu diyebilir miyiz ? Formdayken beğendiğim bir futbolcu iken sakatlıklar sonucu çok geriye gitti düşüncesi var bende

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fazlasıyla oldu hem de. Sakatlıklar geri attığı gibi, kendisinde tarif edemediğim bir öz güven var. Bu yüzden de şu an ortada kaldı.

      Sil
  2. Ücrette indirim yapsa 4 büyük de anlaşmıştı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an yapmıştır ama öyle bir kapışma yok.

      Sil
  3. Gedson bjkye giderse heralde gs tarihin en skandal işi olur bu, Burak elmas rezil kepaze olur insan içine çıkamaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buna izin verilmez. Gedson gitmez en basitinden.

      Sil
  4. Türkiye'de büyüklerin en dolu mevkisi orta saha Trabzonspor da dahil. En sonunda başakşehir filan olabilir adresi. Ben tarzını beğeniyorum sahada Galatasaray'da görmek isterim maaşına bağlı olarak.

    YanıtlaSil
  5. hiç sevmediğim bir futbolcu tipi. sakatlığı boyunca Beşiktaş futbolcunun maaşını tam ödedi. tabi ki ödemeli, yükümlülüğü sonuçta. ama futbolcu da biraz kadir kıymet bilmeli. umarım bize gelmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle paralar istedi ki bir de. Hep Emre Belözoğlu'na güvenip.

      Sil
  6. Dorukhan 4-5 milyon tlye tamam dese yarın gelsin başlasın floryada. Sonuçta zirve noktası box to box tarzı aslında aradığımız profil riske girilebilir. Ama o bu paraları kabul etmez söylediğin gibi anlamsız bir özgüveni var, ayrıca sakatlık dönüşü uzun süre düzenli oynamamak çok geriye götürdü toparlayamayabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demez o rakama. Bulur bir kulüp kendisine de seviye ciddi anlamda düşecek.

      Sil
  7. mehmet özcan alınmalı yazıp duranlar vardı. aylardır boşta şimdi yazan yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben o kesimden değilim :) onunla alakalı yetiştirme bedeli mevzusu var. Nasıl biz Kerem Aktürkoglu'nu geç açıkladık, aynı hesap. O tarih Ağustos ayı içinde geçecek.

      Sil
  8. sadece ve sadece Galatasaray'ın uygun göreceği şartlarda olursa alternatif olarak düşünülebilir. hele hele hocanın dokunuşu ile eski potansiyelini gösterirse önemli bir bonus olur yoksa uygun şartlarda anlaşılınca sözleşmeden çıkılması sorun olmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta sahada da ciddi alternatifler oldu ama, gereksiz birikme de iyi bir şey değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir