15 Temmuz 2021 Perşembe

Ezgjan Alioski & Galatasaray, yine en başa dönüyoruz


Yine başa döndük. Geçen sezon içinde de, yeni sezona yönelik sol bekleri konuşurken, üzerinde durduğumuz isim Alioski'ydi. O günlerde bu anlaşmanın tamam olduğu yazılsa da, gerçek olmadığını anlamak için birkaç ay geçmesini bekledik. Araya Euro 2020 de girdi, orada piyasa yapma ihtimali doğru ve bence fena bir turnuva da geçirmedi. Talepleri mi yüksekten açtı bilmiyorum. Döndü dolaştı ve yeniden Galatasaray için konuşuyoruz. İstediğini alamayınca, ona istediklerine yakın rakamı verecek bir biz olmalıyız.

Son dönemde ağırlıklı olarak 3 ismi konuşuyoruz. Van Aanholt, Kurzawa ve bugün itibarıyla Alioski. Van Aanholt'un Türkiye haklarını elinde bulunduran menajeri öğrenince biraz soğudum. Yoksa isterdim, bence iyi bir hücum beki. Değerli de sol ayağı, hücum oynayan takım için katkısı büyük olurdu. Kurzawa, adı geçen isimler arasında en kaliteleri. Onda da maliyet ve futbolcunun sık sakatlanıyor olması gibi sorunlar var. Etiketli hamle yani.

Haliyle de Alioski, bu isimler arasında en çok istediğim isim. Hem maliyet, hem de istikrara bakarak bunu söylüyorum. Premier Lig temposu ayrı, Bielsa temposu apayrı diyelim. O temponun içinden geliyor ve çalışkanlığı üst düzey bir isim. 10 numaradan bozma bir sol bek. Bu da futbolcunun sol bek için pas ve teknik tarafını, oyun görüşünü bizlere yansıtır. Geriden oyun kurmak isteyen ve ağırlıkla pas oyunu oynayan bir takım için ideal sol bek.

Çok da çalışkan, agresif bir futbolcu. Mutlaka defoları var, savunma tarafı alarm verebiliyor. Şöyle düşünün, o defolar olmasa da gündemine gelmez zaten. Oyun yapın önemli. Sağ bekini biraz daha dengeli tutarsan, sol bekte hücumu ağırlıklı olarak düşünmen sorun olmaz. İstikrarlı futbolcu, sakatlık geçmişine bakınca ciddi bir sorun yaşamadığını da görürsünüz. Bize de istikrarlı isim lazım, Saracchi'den yana yaşadıklarımız ortada. 

19 yorum:

  1. Yaşı ve istediği kontrat yılı düşünüldüğünde en mantıklı oyuncu. Her yazılan oyuncuya negatif yaklaşılmasından da sıkıldım. Oyuncular da ya belli bir defo olacak ki buraya düşecek ya da sağlam bir bonservisle transfer yapacaksın. Para durumu sıkıntılı olduğuna göre Alioski en uygun isim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sıkıldım, her isimde bir kulp bulunuyor. Kusursuz futbolcu vardır da, bizi aşar :)

      Sil
    2. Birkaç eksiğin olmasa hadi git en iyisini getir. Zaten verilebilecek bonservis sıkıntı bir de bu aptallarla uğraşıyoruz

      Sil
  2. Aanholt olacagina kesinkikle Alioski, tek korkum Yedlin gibi rakiplere defansif anlamda otoban yapar mi sol tarafi oyle maclarda da Emre Tasdemiri kullanabiliriz belki ama o da sakatlaniyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden yapsın. Bielsa temposundan gelecek bir isim.

      Sil
  3. Sahsen ben saglikli bir Kurzawayi isterim 2 gomlek ustun ve seviye atlatacak topcu ama kronik sakat bizim lig zaten sert lig durduk yere sakatlanir.
    Alioski ise gecen sene PL'de en cok top kapan 2. Sol bek ama savunmasi kotu hatta Yedlin'den bile kotu diyen yorumcular var, bilemiyorum kafam karisik hayirlisi olsun.

    YanıtlaSil
  4. Alioski ve yedlinin 2 bekimiz olması esas sıkıntı ikiside savunma yönü zayıf, alan savunmayan, hamleli isimler çok penaltı pozisyon hatası yaparlar keşke birisi biraz daha dengeli alanı savunmayı bilen özellikte olsaydı bence esas sıkıntı bu, omar alioski mesela çok daha dengeli olur. Bu tezler yedlinin toparlayacağı öngörülerek yazılmıştır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alioski o kadar da kötü savunmacı değil, bu algı neden oluştu anlamadım :)

      Sil
    2. sinan yılmaz bi video çekiyor, millet de kendi fikriymiş gibi sağda solda satıyor. olay bundan ibaret

      Sil
    3. Yıllardır premier lig 5 büyüğün maçlarını izlerim alıcı gözüyle izlemesemde oradan biliyorum, birçok insan bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyor doğru ama bunu genellememek lazım ki aslında burağa senin futbol bilgine ve bağlantılarına güveniyorum işallah yanılırım ama emin olduğum bişeyi ekliyim kesinlikle oyun kurucu tarzı var yazmıştım sistem hata verdi yükleyemedim. Dediğim gibi alıcı gözüyle analiz için maç izlemekle normal maç izlemek arasında fark vardır ama bir fikir verir ve bu güzel platformda paylaşılır sanki :)

      Sil
    4. Sinan Yılmaz'ı çok severim ama adsız arkadaşımın söylediği doğru. Ben futboldan anlamam, gördüğümü yazıyorum sadece :)

      Sil
  5. Bielsa'nin antrenmanlari sayesinde o tempoyu yapmaya başladı ve temposu ile fark yarattı. Bizde aynı antrenman kalitesi olmayacak orta sahadan devsirilen bir isim olduğunu düşünürsek temposunu kaybederse beklenen etkiyi vermeme ihtimali olabilir mi diye ufak bir cekincem var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmasa da o idmanı yedi bir kere :)

      Sil
    2. Kariyeri de çok istikrarlı, sakatlık dahi geçirmeyen biri. Bu da bazı şeyleri açıklar.

      Sil
  6. İllaki birilerini alacağız ama PSV maçı bizi strese sokuyor.
    bitse de kurtulsak. Sanki 5-6 oyuncu alsak eleyeceğimizin garantisi var. Onu geçsen, sonra bir tane daha sonra bir tane daha.
    Bu sene için UEFA'yı hedefleyelim. acele etmeyelim.
    Sol bek ve sağ beklere yaptığımız saçma sapan transferler yüzünden gömdüğümüz paranın haddi hesabı yok. sonuçta elimizde ne bir sağ bek var ne de 1 sol bek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. PSV maçını düşünerek panik hamlesi yapmam da, aradan geçen süreyi düşününce, bir şeyleri bitirebilmek gerekiyordu.

      Sil
  7. Riera'nın sol beke geçtikten sonraki teknik anlamda gördüğümüz katkısı geldi aklıma, devşirme Alioski'yi düşününce.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir