14 Temmuz 2021 Çarşamba

Formayı futbolcu üzerinde görmeden yorum yapmam demiştim


Geç de olsa, formalar nihayet tanıtıldı. Zaten biliyorduk, fotoğraflar uzun zaman önce paylaşılmıştı. O gün ne kadar yorum yapsak da, formayı futbolcu üzerinde görmeden kesin bir karar vermem. Şimdi futbolcuların üzerinde gördük, ayrıca formayı satın alan arkadaşlarımız da var. Ben her 2 formayı da sevdim. Bu parçalı konsepti pek beğenilmedi, siyah forma ise fazla sade bulundu. Ben sadeliği severim, siyah formaya da yakından bakınca çok hoşuma gitti. Parçalı formada ise böyle bir deneme yapılmış, bekleyip görelim.

Galatasaray'ın sabit bir parçalı forması olsa, onu da gidip her yıl aynı insan almaz. Forma satmak için, mecburen üzerinde oynamalar yapıyorsun. Ancak dev bir transfer yapmalısın ki aynı formayı tekrar tekrar alsın insanlar. Parçalı forma üzerinde bazen ufak dokunuşlar oluyor, bazen ise daha köklü değişiklikler. Bu yıl da köklü değişiklik zamanı. Monaco'unn iç saha forması misali, çaprazdan kesim bir parçalı. Bence kötü değil.


Siyah formayı söylediğim gibi daha çok beğendim. Yakından bakında o detaylar çok hoş. Formanın merkezinde sarı kırmızı şeritler büyük ve içine reklam yerleştirilmiş. Sade bir forma, benim gözüme hoş görüntü. Futbolcu üzerinde görünce de fikrim değişmiş oluyor. Logo da mesela temanın içine yerleşince ayrı bir hava vermiş. Geçen sezon da logo üzerinde bu tarz değişimler olmuş ve ilk etapta eleştirilmişti. Sonra gördük ki, aslında çok güzeldi.

Pahalı tabii formalar. Ona yapacak bir şey yok. Nike, Adidas, Puma ve bu tarz nice firma, Avro üzerinden iş yapıyor ve bunu Türk Lira'sına vurunca rakam büyüyor. Burada firmalardan çok, döviz kurunu konuşmak gerekiyor. 399 lira olacak formalar (999 lira olan versiyonuna hiç girmiyorum) ve 40 avro civarı bir rakama geliyor. Avrupa standartlarına göre düşük rakam aslında ama ülkemizde dövize vurunca yapacak bir şey kalmıyor. Beni aşar bu formalar da, alabileni bilemem.

10 yorum:

  1. Amerika'da Manchaster United, City gibi takimlarin formalari 90 Dolar civari bizim ucuz forma da 46.5 Dolara denk geliyor sanirim 900 TL olan da 90 Dolarliklarin muadili, dedigin gibi ucuk fiyatlar doviz kuru ile alakali esasen.

    YanıtlaSil
  2. Bu seneki formaları ben de beğendim. Geçtiğimiz yılların ardından bu sene üzerinde düşünüldüğü belli oluyor en azından. Siyah UEFA şampiyonlugu senesindeki Marshall yazılı formayı hatırlattı. Çapraz çizgili parçalı da iyi. Yıllardır beklediğim forma düz sarı forma. O bu sene de yok sanırım.

    Bir yandan da ne yazık ki sadece yorum yapıyoruz satın almamiz imkansız ama bunun da takımla alakası yok söylediğin gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de beğendim, beğenmeyene de saygı duyuyorum. Fiyatlar uçuk maalesef, beni de aşar.

      Sil
  3. formalar fena değil ama üzerindeki reklam onu kötü gösteriyor. şöyle fly emirates gibi beyaz ve sade bi yazı olduğunu düşünün mesela, forma çok daha güzel olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ona yapacak bir şey yok maalesef Ç) Sponsor değişmeli.

      Sil
  4. Reklâmlar hep emanet duruyor, bayern münih in 80 lerdeki commodore forması 90 lardaki opel forması, boca juniors un cola forması fontuyla rengiyle tasarımıyla reklam logosu sanki formanın orjinal parcasıymış bütünleşik bir his uyandiriyor göze batmıyor. Fena değil ama reklâm logosu daha güzel yetirebilirdi.

    Türk takımlarının formaları genelde kötü. Uluslararasi firmalar bize mi kötü tasarlıyor bilmiyorum. Porto'nun klasik forması sanat eseri gibi, bir de bizim parçalı ve fenerbahçenin çubuklusuna bakınca arada dağlar var maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Reklam logosu işi bizden çıkabiliyor bazen, yapacak bir şey yok.

      Sil
  5. Ben formayı futbolcu üzerinde görünce değilde ancak sahada maç esnasında görünce iyi kötü diye anlayabiliyorum o yüzden şimdilik parçalı olmamış gibi ama sahada beğenebilirim :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir