10 Temmuz 2021 Cumartesi

Galatasaray 4-2 Kasımpaşa, ön alanı hareketli tutunca


Maça iyi başladık diyemeyiz de, reaksiyonu güzel verdik. 1-0 geriye düşerken ki görüntüyle, 1-1'i bulduktan sonra oluşan görüntü başka. Ön alan baskısı ve pres belli ki bu sezonun olmazsa olmazı. Bunu ilk hazırlık maçı sonrası da yazmıştım. Ön alanı Yunus Akgün, Oğulcan Çağlayan ve Kerem Aktürkoğlu gibi isimlerle kurunca, hareketlilik de beraberinde oluşuyor. Savunma arkası koşuların zamanlaması ve atıcıların pas kalitesi bir araya geldiğinde ise, hücum keyif verdi.

İlk etapta sorun, Yusuf Erdoğan'ı savunma arkasına kaçırmaktı. Bu giderildikten sonra, tam anlamıyla bir Galatasaray baskısı oluştu ve ilk yarıdan skor 3-1'e geldi. Yedlin - Luyindama - Ozornwafor - Ömer Bayram hattıyla gol yememek imkansız zaten. Ozornwafor'u ilk defa adam akıllı izledik ve olmayacağını gördük. Israrla "izlemeden kesin hüküm vermem" diyordum da, hoca haklıymış. Bu hat çok fazla pozisyon ve pas hatası yaptı.

Oğulcan Çağlayan'ı önde sırtı dönük top almasını değil de, hareketliliğini kullanmaya başlayınca hücum büyüdü. Arda Turan ve Emre Kılınç da rakip ceza sahasına yaklaştı. Sonrasında da tek paslarla, organize hücumlar gördük. Yunus Akgün'ü çok iyi buldum, hem iştahı, hem de topla ilişkisi üst düzeydeydi. Oyun aklı ve görüşü büyüyor. Zaten sol ayağını iyi kullanan bir futbolcuydu ve bu da onu güçlü bir alternatif yapacak.

2. yarıda gelen oyuncu değişiklikleri sonrası vites ister istemez düştü. Ön alanda Falcao'yla hareketlilik göstermek imkansız. Zaten hücumda tek top tutan isim de Babel'di. Ne kadar topla hızlı oynamaya çalışsa da, destek görmedi. Orta sahanın yapısı da enteresandı. Atalay Babacan 6 numara gibi oynadı, Feghouli 8, Emre Akbaba biraz daha 8.5'dan 10 diyelim. Emre Akbaba'nın attığı gol, onun fırsatçılığı ve sezgisi ile alakalı. Bunları yaptığı sürece, alternatif anlamda iyi isim.

Işık Kaan Arslan'ı beğendim bu arada. Çok soğukkanlı ve top da ayağına yakışıyor. Geriden pasla çıkmaya çalışan bir takım adına ideal stoper tarzı. Sekidika da sağ bekte denendi ve hiç 2'li mücadele kaybetmedi,, takımın da en çok top kazanan ismiydi. Elbette savruk da, sağ bek tarafındaki yokluk bizi böyle tercihlere itti. Bu takımın sağ ve sol beklere net hamlelere ihtiyacı var. Gedson Fernandes + Stanciu tarzı orta sahalarla da seviye yükselecektir. Forvete de olabiliyorsa Halil Dervişoğlu, olmuyorsa kimseyi istemem. Taşlar otursa da, bek tarafı acil ihtiyaç.

2 yorum:

  1. Genel durumu göstermesi acisindan önemli macti bence ve yazdigin tespitlerin (bekler, ileri uc) hepsine katiliyorum. Yine belli oldu ki Falcao ve Mohammed'in yanina birisi daha lazimve Adem Büyük tekrar Galatasaray'da forma giymek isterim demis seklinde haberler yayiliyor bence hem yerli hem de tecrübeli ve garanti katki olmasi amaciyla alinirsa cok faydali olur kanatindeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bonservisi olmazsa düşünülür. Ama oradaki hedef Halil Dervişoğlu olacaktır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir