12 Temmuz 2021 Pazartesi

Galatasaray'da geçirdiği 1 sezonda belki hayal kırıklığıydı olsa da, etiketi aldı


Etebo'nun öyle bir menajeri var ki, futbolcusunu en iyi şekilde pazarlıyor. Galatasaray'a gelirken ki fiyatları düşünün. 675 bin avro kiralama bedeli ve futbolcuya ödenen 1.2 milyon avro yıllık ücret vardı. 7.5 milyon avro da satın alma opsiyonuydu. Son dönemi düşüş içinde olan bir isimden bahsediyorum. Galatasaray yana yakıla orta saha ararken, yönetim beceriksizliği ve çaresizlik bir araya geldiğinde, sonucu Etebo olmuştu.

Bu net bilgi. Fatih Hoca'nın Etebo'nun bittiğinden, futbolcu Florya'ya geldikten sonra haberi oluyor. Listesinde olan bir isim değil, tam anlamıyla menajer önerisi. Badou N'diaye transferi, taraftar tepkisi sonucunda yalanlanınca, bir anda Etebo ismi türedi. Aslında yeteneksiz bir isim değil de, bu maliyet ve beklenti sonrası elbette beğenilmeyecek. William D'Avila, bizim adımıza ilk etapta boş işler yapmazken, sonrasında kulübü ele geçirmek üzereydi. 

Düşüş içinde olan, çakılmaya az kalmış Etebo'ya etiket eklemiş oldu. Galatasaray'da geçirdiği 1 sezonda belki hayal kırıklığıydı da, etiketi aldı sonuçta. O etiket de kendisini bugün Premier Lig'e çıkardı ve Watford'da kiralık olarak forma giyecek. Bu ağa mecburen alet olduk diyeyim. Yeni yönetimle birlikte, William D'Avila ile bir daha çalışacağımızı sanmıyorum. Ozornwafor dışında da, Galatasaray forması giyen bir futbolcusu kalmadı.

Etebo'yu kötü hatırlamak istemezdim. Hayal kırıklığı oldu olmasına da, bazı zorlu süreçlerde de sahne aldı. Topu rakibe verip, işi tamamen mücadele döktüğümüzde iyi. Kasımpaşa maçındaki zor şartlar, Alanyaspor deplasmanı gibi iyi maçları var. Bu maçların kazanılmasında payı büyüktü. Topa sahip olalım, hücum oynayalım derken de olabildiğince sırıttı. Çok süre aldı, oynadığı birçok maç var. Alternatifsizlik bizi fazlasıyla Etebo'ya itti.

8 yorum:

  1. Emre Kılıç aynı menajer ile çalışıyor maalesef.Enteresan olan etebo,onyekuru ve ozornwofor aynı menajer ile çalışıyor ve Nijerya milli takımında da oynuyorlar.

    YanıtlaSil
  2. Belli bir noktadan sonra topla bir şeyler yapmak istediğiniz de takım bir kişi eksik gibi kalıyordu. İngiltere bu noktada oyuncunun defolarini saklıyor. Okay Yokuşlu da Premier Ligde çok farklı bir oyuncu haline gelmişti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama Okay Yokuslu yine pas oyunu oynayabilen, biraz daha teknik isim. Bir 6 numaraya göre tabii. Etebo ise safi tempo.

      Sil
  3. Eteboyu hep sami yende karlı zeminde çocuklar gibi şen bir şekilde traktör gibi ezip geçtiği maçla hatırlayacağım, her maç o zemin olsa ilk 11e ilk yazılacak oyuncuydu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mücadele arayan takımlar adına ideal adres diyelim :)

      Sil
  4. Etebo'nun menajeri ya da iyi bir menajer ile anlaşıp Falcao, Feghouli, Diagne gibi elden çıkarmak istediğimiz/yüksek maliyetli oyuncuları pazarlasak ne güzel olur. Bu konuda gerideyiz diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanında onu yapıyorduk. Ahmet Bulut, Bruma'yı Leipzig'e satmıştı. O da sakıncalı ama, orta vadede sorun.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir